Máte s dětmi pořád plány?

Anonymní
22.7.24 15:58

Máte s dětmi pořád plány?

Máme 3 děti, myslím, že se jim věnuji celkem hodně, ale prostě nejsem robot. Jezdíme na výlety, setkáváme se s kamarády, prokládám to dny, kdy prostě jsme doma, musím taky někdy vyprat, uvařit a holt jsou na zahradě nebo chci aby si hrály doma. Místy s nimi vyrábím nebo něco hraju, třeba společně pečeme nebo jdeme na hřiště, ale taky chci, aby viděly, že to taky stojí nějaké moje úsilí a nestane se vše samo přes noc. Babička z jedné strany si děti čas od času vezme a vyloženě je jen pro ně - skáče kolem nich, samý dáreček, samá pozornost, výlet, vše co si poručí…jsem samozřejmě vděčná, že je s nimi ráda, ale nemůžu se s ní jaksi shodnout, že já to takhle nemám a ani mít nebudu. Ona obden volá, co děláme a proč nejdeme na výlet a ať se stavíme na jídlo, aby se dobře najedli, že jí to nevadí…jako a proč bychom měli? Já opravdu nestojím o to, abychom se všichni obden cpali smaženými a preslazenymi jídly, aby děti měly nonstop režim, že mohou vše a na každé zakňourání k nim hned někdo přiběhne s programem. Jako já neříkám, že je ráno zavřu do pokoje a do večera o nich nechci vědět, ale nevidím důvod, proč by měly mít 24/7 furt program, furt že všeho dělat strašnou srandu a zábavu. Třikrát za den někoho navštěvovat a já nevím co. Pk si samozřejmě ničeho obyčejného neváží. Prostě já tohle v sobě nemám, snažím se žít aktivně a dětem přinášet nové podněty, ale z tohohle mám úplně osypky. Jako proč bych měla z dávání prádla do pračky dělat program na půl hodiny a když se dítě náhodou dvě minuty nebaví, hned letět s aktivitami, aby se náhodou nenudilo. :roll: Babička má nějaké poznámky, ale já prostě mám ráda i svůj klid, nehodlám X let v kuse jen dělat animátora a ze všeho hroznou zábavu, ani si nemyslím, že by to bylo v pořádku z hlediska výchovy. Pak budou čekat, kdo jim co naservíruje, místo aby uměli zapojit svoji fantazii. Co vy na to, máte pro děti pořád něco naplánováno? I v létě, když přijedete z výletu nebo máte volný den, pořád zásobu aktivit? Jak byste případně tohle odpálkovali?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Snorlaxik
22.7.24 16:01

A proč sis dělala tolik dětí? A když je babička chce zabavovat, tak ať je zabavuje, ne? Nevidím nic špatného na chování babičky. Přijde mi ale smutný, že ty nejsi schopná s těmi dětmi k té babičce chodit častěji, když o to evidentně stojí a ty s dětmi nemáš jiný program.

• Citovat
  • Upravit
33005
22.7.24 16:12
@Anonymní píše: Více

Ne nemám a jsem ráda, té se starší uz umí vcelku zabavit samo a nevyžaduje neustálou interakci.
Zase když babi o děti tolik stojí, tak bych jí je tam klidně soupla častěji. Si můžeš v klidu udělat doma svoje a mít čas i na sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21431
22.7.24 16:12

A kdyz babicka vychovavala tebe, taky kolem tak skakala a delala ti program?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21644
22.7.24 16:14

Já ti fandím, mám úplně stejný pohled na věc. Děti se musí od určitého věku naučit zabavit se samy. A občas se i nudit. Nedělala jsem jim nikdy nonstop program a animaci. Nechávala jsem jim prostor pro jejich nápady, aktivity a představivost. Razím heslo, ze všeho moc škodí. Moje nejoblíbenější víkendová činnost je gaučink a šlofík po obědě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21644
22.7.24 16:16
@Snorlaxik píše: Více

No jo, ty máš opečovávaného nesamostatného jedináčka. To je jasné, že jiný pohled na výchovu nepochopíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
22.7.24 16:18
@nozu píše: Více

Dítě mám dostatečně samostatné. Ale nejsi zastáncem studeného odchovu, kór když babička má zájem se starat.

• Citovat
  • Upravit
10828
22.7.24 16:19

Ne, vubec si nemyslim, ze by clovek mel detem stale delat animacni program. Docela me prekvapuje tenhle nazor od nekoho z generace nasich rodicu, ptze treba v devadestkach, kdy jsem vyrustala ja, navic na vesnici v pohranici, jsme nemeli jiny program, nez litat venku. Rozhodne nebylo obvykle jezdit na vylety, za kulturou apod., nebylo (u nas) ani moc krouzku. A bylo to skvely, tolik volneho neorganizovaneho casu s kamaradama uz clovek nikdy v pozdejsim veku nema. Mozna az v duchodu. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14643
22.7.24 16:20

No tak když jim babička chce dělat program a je tak akční, tak ať si pro ně přijde a dela jim ho, ne? Nebo ji je dej a dělej si svoje. Apropo odkud je? :mrgreen: Když nemáš zájem ty, já bych to brala. Ze se neshodnete, no a? A kteri dva lidi se shodnou na všem stoprocentně? Já bych se tomu tématu nějak vyhýbala a v diskuzi ho moc nerozvadela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
812

@Snorlaxik
Vždyť má jen 3 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
@nozu píše: Více

Smutný životní styl, jestli je tvojí nejoblíbenější náplní volného času jeho proflákání. S takovým typem partnera bych nevydržela ani měsíc a unudila bych se s ním k smrti. A jako dítě by mě mrzelo, že mám tak líného rodiče

• Citovat
  • Upravit
21644
22.7.24 16:21
@Snorlaxik píše: Více

Jako že když se výlety a zábava proloží pobytem doma, kdy se mohou děti zabavit po svém, tak je to studený odchov? No, poměrně zajímavý pohled na věc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
22.7.24 16:22
@verusak.berusak píše: Více

No vidíš, my v těch devadesátých letech byli každou chvíli na výletě, jezdili do přírody, na hrady, zámky, chodili do kina, do divadel. Bylo to krásné dětství :srdce:

• Citovat
  • Upravit
75
22.7.24 16:22

Mě to přijde v pohodě. Pokud někdy něco děláte společně, tak je v pořádku je zas někdy nechat hrát si samotné. 100% zábavnost je možná jen u prarodičů (tech, kteří to tak sami chtějí) a zábavných strejdů/tetiček… (kteří taky s dětmi stráví max vikend) :D
S rodiči jsou holt dny všední a dny sváteční, normální věc.
Navíc myslím, že je zdravé se trochu nudit… deti, které nemají všechno hned naservirovano (tablet, sladkosti, program..) si po chvilce zaručeně zábavu najdou samy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
22.7.24 16:24

Co se děje u babičky doma je mi srdečně jedno. Co se děje když je venku s dědou je mi taky fuk. Ať si udělají program jaký chtějí. Ať jezdí kam chtějí. Doma to hold je po našem :nevim:. Nemám denně program. Teď jsme byli 3 dny do večera prý a dneska chci mít klid. Takže jsme doma. Co jako?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová