Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Keyllah Tak jasně. Já nevím co budu říkat za x let. Třeba ten názor změním, kdo ví.. Ještě k tomu mám tři syny, takže si fakt neumím a ani nechci představovat jak by se o mě museli takhle ve stáří starat.
@Serpentini píše: Více
Souhlasím. Nedávno jsem se zúčastnila přednášky pečujících osob jak v domácím prostředí tak v hospicu. Vím, je to extrém, ale člověk si uvědomí spostu věcí.
@ibis píše: Více
Proč tady vytváříš konspirační teorie a nesmíříš se prostě s tím, že mám sobeckou matku? ![]()
@Anna766 píše: Více
Dítě má 2 rodiče
Měli by tu péči mít rozdělenou mezi sebe
A nevyčítat furt něco babičce ![]()
@terien píše: Více
Tyjo, ale zas das babičce na dítě boty, že tyhle nosí a jsou mu, a nemá mít moc cukru, a babka první co udělá je, že narve dítě do nějakých škrpálů od Vietnamců a krmí ho buchtama… To je prostě čirej naschvál, to mi nikdo nevykládej, že existuje nejakej jinej vysvětlitelnej duvod. A pak nemají vznikat tyhle mezigeneracni spory ![]()
Tak jo. Už to tu padlo že otec je mimo ale ty to holt budeš házet dokola. Když tě to baví.
@Teik310 píše: Více
Co domácí buchta, to ještě není takové zlo. Ale takové ty hromady brumíků a podobně, to dokáže dítěti fakt zkazit žaludek (a nemyslím že dostane jeden po obědě, myslímfakt nesoudné nacpávání). Mě babička taky „rozmazlovala“ dostala jsem vždy rybízový džus a jahody se šlehačkou (nemám žádné alergie takže z tohoto hlediska cajk).
Ale vzala mě na zahrádku, a tam jsem to vyběhala, a dostala jsem vždy tyto dvě věci, ne každou půlhodinu průmyslovou tyčinku z obchodu (a že za nás už toho bylo, takže argument, dřív to nebylo, tak si to babičky vynahrazují, podle mě taky teda moc neplatí).
Ty jsi jak umanutá. Péči o děti mají mít rodiče rozdělenou. Že zakladatelka je sama a otec někde v Tramtárii a bude vyčítat babce, že jí nepohlídá, to je fakt bizár, to se na mě nezlob. A zakladatelka taky není laskavost sama. Kdo ví, jaký vztahy tam vůbec jsou. A nikdy není chyba jen na jedné straně! Toť vše!
Umanutá jsi ty když děláš že nechápeš že těžko může dát dítě otci který je pryč.
@Liberalissima píše: Více
No jasný, však to jsou ale normální věci, o kterých tu píšeš. A myslim, ze vetsina rodicu je dostatecne soudna, aby překonala nejaky odchyleni od normalniho režimu. Já nedělám drama ani z toho brumíka, ale tuhle se ve mě vařila krev, když jsem synovi nabalila k babičce asi patery boty, a stejně mi ho vrátili s nohama do krve, protože mu prostě museli dát nějaký jejich vlastní. A pak si tady počtu jakýsi cancy o hysterickych bio matkach, který šikanujou chudinky babičky, který to vždycky myslej úplně nejlíp
Když ono na tom taky něco je.
Zakladatelka má plná ústa toho, jak by měla vypadat babičkovská role, dítě prý byla čest a sláva, vzdychá nad starými časy.. A sama nedokázala zajistit svému dítěti to základní - milujícího, pečujícího táta, úplnou rodinu.
Její máma je možná sobecká a o vnouče nejeví takový zájem, jaký by si představovala. Ale co dál? Tak to prostě je a je potřeba se zařídit jinak. Jasně mrzí to…
A že jsou mezi námi sobci, co stojí za starou bačkoru jako rodiče a budou podobní prarodiče? Jsou, byli a budou.
Vztahy jsou složité, každá doba má své. Mám kolem sebe babičky, co mají vnoučata každý víkend, i ty, které to moc netankuje. Babičky zneužívané i zneužívající.
A věřím tomu, že to spektrum je napříč dobou dost podobné.
Já to mám tak, že mi stačí, že onen blízký má moje děti rád. A pak nechávám tak nějak na něm, jakou formu sdílení zvolí. O svoje děti se s manželem dokážeme postarat sami, vše „nad“ je vítaný bonus.
Babičky vždycky pekly buchty a jako děti jsme vyrostly na buchtách. Teda aspoň u nás na vesnici byl a je svět stále normální! A snad je jen a jen dobře, pokud dá babička dítěti na lítačku, písek, atd. levné boty, které může zničit a ty dražší a hezčí má na normální chození…
Cancy.. Ale ony i takové jsou. Tvoje perspektiva není ta jediná. A je fajn se nad to povznést a snažit se být aspoň trochu objektivní.