Proč chtějí doktoři očkovat v nejnižším věku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
blaziinek
29.5.13 09:12
@Fally123 píše:
Terminy ockovani jsou trochu individualni, treba nedonosene deti nebo nemocne to maji vyrazne posunute. Nas treba prvni hexou a prevenarem ockovali az ve 13 tydnech. Na druhou stranu asi vedi, co delaji. Nejsem priznivcem bezhlaveho ockovani, ale kdyz se bude plosne neockovat, zase se mohou vratit ruzne nemoci. Znama dr mi vyslovne rekla, ze nam doporucuje tuberkulozu, sice se nedava plosne, ale pri mnozstvi pristehovalcu je to porad nutnost.

Pardon, ale toto tvrzeni je jedna z velkych demagogii…Kam se tedy podely nemoci, proti kterym se nikdy neockovalo? Proc tu teda stale nemame mor a spalu? Zkuste si najit statisticke grafy vyskytu nemoci pred a po zavedeni vakcinace…kdyz dana nemoc klesala samovolne temer na nulu, tak prisli farmafirmy, zavedla se celoplosna vakcinace a razem je to jejich zasluha…hledejte, premyslejte, stourejte se v tom…teda pokud Vas to opravdu zajima. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
31744
29.5.13 09:36

@blaziinek
naprostá pravda, nemocnost klesala, naopak po zavedení očkování se nemocnost ne zvýšila, ale grafy vesměs jakoby sploštěli. To znamená že před očkováním byl pokles zřejmý, po očkování je v grafu vidět, že sice jde nemocnost dolů, ale pomaleji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
534
29.5.13 09:37
@peggy.sl píše:
Táhnout sama proti systému nemůžeš?? Co je to za kravinu? jasně, že můžeš, je to tvoje dítě a ty rozhoduješ co do něj doktoři píchnou za svinstva.. :)

Víš kolik nás je, nás co táhneme proti systému. Některé z nás, protože jíž dítě očkováním mají poškozené, jiné nechtějí zdraví dětí riskovat a bohužel jsou mezi námi i takové, které kvůli očkování o dítě přišly :(
Důležité je, že se najdou i lékařské kapacity, které se nebojí otevřeně říct, že očkování škodí a ubližuje. Prof. Strunecká, Dr. Elleková, teď jsem objevila dr. Vavřečku: http://www.vitalia.cz/…nebo-byznys/. Jdeme proti proudu, ale což - vždyť jde o naše děti a nikdo jiný se o ně nepostará.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
29.5.13 10:21
@Ali-Ali píše:
@Fally123
ja s porad bojuju s tim, jestli TBC dat nebo ne :roll:
vzdycky kdyz uz jsem naklonena na jednu stranu, tak me nekdo presvedci na druhou… :nevim:
minule to byla debata na tema, jak je to ockovani narocne pro organismus a ze chytit TBC neni vubec jednoduche.
proste vubec nevim.

Očkování proti TBC se zrušilo hlavně kvůli vážným a častým nežádoucím účinkům..vyjímkou nebyla ani smrt po tomto očkování..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
29.5.13 10:39
@Ali-Ali píše:
@Fally123
ja s porad bojuju s tim, jestli TBC dat nebo ne :roll:
vzdycky kdyz uz jsem naklonena na jednu stranu, tak me nekdo presvedci na druhou… :nevim:
minule to byla debata na tema, jak je to ockovani narocne pro organismus a ze chytit TBC neni vubec jednoduche.
proste vubec nevim.

pokud nejsi v rizikové skupině, pokud netrávíš více jak 4 hodiny s někým kdo může být nakažený tak bych si toto očkování sakra rozmyslela
Ono to, že ho plošně zrušili je dost vzácné a měli k tomu důvody o kterých se nám nezdá…Peggy to popsala jasně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
29.5.13 10:42

Proč chtějí doktoři očkovat v nejnižším věku?

Přece proto, že u tak malého dítěte nepoznáte, že došlo k vážné neurologické reakci, pokud není doprovázena vysokými horečkami, křečemi či bezvědomím. Čím starší je dítě, tím je na něm případné poškození patrnější. V devíti týdnech regres ve vývoji nejspíš nepoznáte. A to že vám pak poctivě naočkované dítě ještě v roce nechodí, nežvatlá… se přičte nějaké vrozené vadě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eskarin
29.5.13 12:37

Mému synovi bude 5 měsíců, nemá nic, nic jsme zatím nemuseli podepisovat. Je fakt, že máme docela vstřícnou doktorku. Uzná i pediacel do školky. Ale očkovat nenechám, mám k tomu i morální důvody než jen to, že jsou vakcíny plné formaldehydu, rtuti atd. Když už očkujete, tak alespoň zajistěte dítěti patřičnou imunitu. Např. chlorelou, která je schopna vytáhnout těžké kovy z těla, vitamíny C, D na posílení imunity a očkovat rozhodně později než v 9. týdnu. Dítě nemá být minimálně měsíc nemocné a ani nachlazené, takže rýmička a kašílek rozhodně vadí.
Syn od sestry má zatím jen hexy, budou mu dva a půl roku, u MMR není stanovena horní věková hranice, tak proč to hrotit?

• Citovat
  • Upravit
5570
29.5.13 14:29
@alifie píše:
Proč chtějí doktoři očkovat v nejnižším věku?Přece proto, že u tak malého dítěte nepoznáte, že došlo k vážné neurologické reakci, pokud není doprovázena vysokými horečkami, křečemi či bezvědomím. Čím starší je dítě, tím je na něm případné poškození patrnější. V devíti týdnech regres ve vývoji nejspíš nepoznáte. A to že vám pak poctivě naočkované dítě ještě v roce nechodí, nežvatlá… se přičte nějaké vrozené vadě.

to je presne ono!! to je i muj nazor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kaštinka
29.5.13 20:14
@alifie píše:
Proč chtějí doktoři očkovat v nejnižším věku?Přece proto, že u tak malého dítěte nepoznáte, že došlo k vážné neurologické reakci, pokud není doprovázena vysokými horečkami, křečemi či bezvědomím. Čím starší je dítě, tím je na něm případné poškození patrnější. V devíti týdnech regres ve vývoji nejspíš nepoznáte. A to že vám pak poctivě naočkované dítě ještě v roce nechodí, nežvatlá… se přičte nějaké vrozené vadě.

Blbě namichaným genům. :roll: Cokoli, jen ne očkování. :pocitac: Oni tomu přece rozumí a pokud by to tak vážně skodilo, tak se to tem dětem nepichá!!! :zed: TAKOVA NAIVITA RODIČŮ A OSTATNÍ SPOLEČNOSTI!!!
:poblion: A kdyz matky intuitivně cítí, že je na očkováni něco špatného, tak jsou umlceny moudrymi vystudovanymi odborníky. Kdyz díte ockovani nezvládne, můžou za to geny, vek rodičů, náhoda, smůla, proste cokoli.

• Citovat
  • Upravit
561
20.6.14 11:01
@alifie píše:

Přesně moje řeč :pankac:
Já jsem domluvená s dr, očkovat nechám prcka nejdříve v 10.měsících a né Hexou, ale Pediacelem a MMR nejdříve před nástupem do MŠ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
24.6.14 19:58

Někdy ve druhém měsíci už klesá ta křivka ochrany, kterou má dítě ještě od matky. A zároveň se mu začíná budovat myslím ta jeho vlastní imunita. A právě to je doba, kdy se začíná očkovat, aby se systém dobře „vycvičil“, jak zareagovat na ten podaný antigen. Navíc některé vakcíny mají při pozdním podání častější a myslím snad i výraznější reakci jako je horečka a tak. Pro lékaře je to prostě logické dávat v tuto dobu, mají na to data z výzkumu, statistiky a tak. Nehledala bych za tím za každou cenu lobby firem a nadnárodní spiknutí. Prostě očkování je koncept, který je dost dobře účinný, tak se na něj lékaři soustředí (i ve výzkumu). Ale tak jako jiné látky, i očkovací látka může vyvolat alergii, nepřiměřenou reakci nebo vedlejší účinky, dokonce i smrt; vždyť který lék (a kolikrát i přírodní bylinky) toto neudělá?

Je to podobné jako antibiotika - koncept je správný, dobře to funguje. Jen se s tím musí zacházet z rozumem (nedávat antibiotika, když to není nutné, nedávat je zvířatům, pak jsou v určité koncentraci v potravě a vznikají alergie a nebo rezistence apod.). Takže u očkování je to potom na diskusi, které dávat, jak často dávat, kdy začít a tak a takové diskuse se mnohdy mohou táhnout roky a roky, než se schéma upraví nebo neupraví na základě získaných dat. Myslím si, že obviňovat svoje pediatry, že očkují, protože za to mají dost peněz, nebo se bojí hygieny, je přehnané. Oni vědí, že očkování funguje a snaží se poskytnout „svým svěřencům“ prostě dostatečnou a kvalitní lékařskou preventivní péči. Nic víc, nic míň. Z mého okolí jsem se ptala známých, co jsou lékaři, jestli své vlastní děti/vnoučata nechávají očkovat. A nechávají. V první řadě tedy věřím lékařům než několika fanatickým maminkám.

Jinak, než se do mne pustí „neočkovači“, tak nejsem lékař, víc než v prvním odstavci vysvětlit neumím, až tak té věci nerozumím (stejně jako mnohé další maminky), na to by se člověk musel nejlépe zeptat imunologa, člověka, který se tomu věnuje třeba několik desetiletí a ten by uměl odpovědět víc fundovaně. Předávám informace tak, jak jsem je slyšela a laicky pochopila. A jinak, svého syna jsem nechala samozřejmě očkovat (ač vyděšená z těchto diskusí na e-miminu, ještě se mi klepou kolena a hlodá to v hlavě) stejně tak všechny maminky v mém okolí, které znám. Asi se prostě chovám „stádně“. A stejně tak třeba budu dávat svému dítěti jednou cukr (rafinovaný, i třtinový, i ten v medu a ovoci), i když o cukru už je myslím dost jasně prokázané, že, narozdíl od očkování, snižuje tvorbu bílých krvinek a výrazně oslabuje imunitní systém. Je až paradoxní, že se maminky ještě nepustily do boje za jeho kompletní zákaz v ČR ;-) (pardon za malé rýpnutí si).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9024
25.6.14 16:33

@Jitka-DD cukr neni povinny davat diteti. Ockovani je jeste bohuzel vynucovano.
Nemit doma zivy dukaz, co ockovani zpusobuje, snad az na ten cukr bych s Tebou ve vsem souhlasila.
:kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
8.7.14 10:51

Tak to vidím taky. Sice moje doktorka říká, že rýma nevadí, ale já si to nemyslím. Jakéholiv oslabení imunity je pro tělo znát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek