Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@verrru píše:
A jaké jsou pěkné golfky? @Lama a to mas hluboký a pak jsi hned šla do golfek?
jj. ale já převážně nosím.
Já třeba mám jenom golfky, je na ně nasazovací hluboká korba. Ale já jsem kočár používala a používám spíš na procházky, do MHD nosím v šátku nebo nosítku.
@AnastazieB píše:
Já třeba mám jenom golfky, je na ně nasazovací hluboká korba. Ale já jsem kočár používala a používám spíš na procházky, do MHD nosím v šátku nebo nosítku.
a nerajtá v tom mimino moc? Já měla v plánu golfky s vložnou taškou a pak mi přišo, že jsou málo odpružený, miniolečka stašně hkaly a mimino v tom nakonec dost ítalo i v 7mi měsících.
1- vejde se do pidi auta
2- zvednu ho i s děckem do MHD
Toliko mé důvody ![]()
EDIT – mám Jané Energy a velký kočár kombinaci CAM Cortinu, její sporťák je velký jak kráva, sice pohodlný pro dítě, ale tím pádem obří, do kufru naší I20 se vejde jen horko těžko a že bych ho s dítětem zvedla, to nehrozí.
Příspěvek upraven 30.11.12 v 18:30
Já golfky plánuju koupit. Protože malá asi ještě hned tak chodit nebude a díky mému rostoucímu břuchu se zanedlouho budu muset vzdát manduky. No a budu potřebovat něco hodně lehkého a skladného na cestování MHD. Takže i když jsem golfky neplánovala, tak nejspíš budem muset koupit…
Já jsem golfky nikdy neměla, mám velký super sporťák, ale bydlím v menším městě a nejezdím MHD. Do auta se sporťák vejde, když jsme jeli na dovolenou a potřebovali jsme do auta dát víc věcí než kočár, golfky jsem si půjčila do kamarádky. Se spor´tákem se jezdí jednoznačně líp, velký kola jsou velký kola ![]()
Mela jsem na prvni dite trojkombinaci a prislo mi to hrozne, neveslo se to do auta, mhd ci vlaku jen nekdy, tezke jak tank to bylo, silela jsem z toho! Ted mam ‚golfky‘ neco takovehohttp://www.aaahracky.cz/golfove-hole/8420-golfky-tfk-buggster-s-air-barva-csb-2011.html v pohode slozim, do jedne ruky dite, do druhe kocar a vejdu se vsude, do schodu si vyjdu bez doprosovani se cizich.
Navic hluboky kocar je uz nemoderni ![]()
Hodně cestuji vlakem, vystupuji ve vesnici, kde nikdo jiný ne, a s golkami se nemusím nikoho prosit o pomoc. Občas jedu ve vagon úplně sama a než bych někoho sehnala, vlak by jel dál ![]()
Taky do dálkového autobusu je složím.
Nebo chodíme na tůry, takže terénem, kde bych s kočárem neprojela, je složím, nesu v ruce, a malá jde sama pěšky. Takhle jsme šly třeba na Portáš, s normálním kočárkem by to nešlo.
A ve městské se nemusím nikoho doprošovat. Teď už je brávám jen v případě dlouhých tůr, aby si malá mohla chvilku odpočinout.
Pokud jsi z Prahy tak jiste poznas, ze neni sranda tahat 10-15kg kocar+10-15kg prcek do tramvaji, pripadne par schodu atp. Osobne bych nejradsi jezdila sportakem ale je to oproti golfkam tank takze jsem ozelila i pohodlnou jizdu s nafukovacima kolama. Male to nevadi. Autem nejezdim takze skladnost moc neresim ale proste pohyb po velkomeste s rocnatkem si bez golfek moc predstavit nedokazu. Jsem mala takze uz ten tezky kocar do autobusu/tramvaje nezvednu. Na emnsim meste bych asi golfky neresila. Kdyz muyu dojit peso tak je mi vcelku jedno jestli tlacim 30kg nebo 20kg
Hezke golfky existuji. Zalezi take na tvych preferencich ![]()
btw. malych kolecek jsem se taky obavala a nechtela jsem je. Ted jezdime quinny Yezz a po praze je to uplne v pohode. Kdyz chci jit naahodou na prochazku do lesa, tak beru „tank“ Na
Golfky beru vždcky, když někam jedu MHD, sama je snesu do metra, nemusím se nikoho doprošovat ať mi pomůže. Jsem ráda, zato že je mám i když jezdím autem, tak je složím jednou rukou a hodím do kufru. Zaberou mnohe míň místa i když cestujeme, tak jsou lepší, máme totiž malé auto. TeĎ čekám druhé a koupím si na něj i hlubokou korbu, protože jsem snimi nadmíru spokojená. Mám quinny senzz.
My napriklad hodne vyuzijeme aj sportak aj golfky. Sportak mame v garazi a chodi s nami na prechajdy kazdy den (2× dieta, 2× pes) je velky a zmestia sa mi don obidve deti (aj stendo medzi nich
). Okrem toho je aj pekne zapraseny
. Takze na nakupy / rychlu prechadzku / do obchodakov atd. proste do auta bereme malilinke golfky, ktore nezaberu fakt miesto. Sportak a psov do auta proste nedam - sportak mame na pohodlnost (je velky, tank, offroad) a golfy na rychly posed.
@klarka87 píše:
@Lama Lama @gabriela82
Jo…to je pravda, s více dětma, to asi jooo:) Tak jsem ráda, že jste mi to trochu vysvětlily, páč jsem pořád nechápala, proč se teda dělá ten sporťák do 3let, když stejně všude vidím golfky
A jak to zvládáte, když máte klasické golfky, a né se spojenou rukojetí a dvě děti? Jako jedno držet za ruku a druhé tlačit jednou rukou asi nic moc, ne?
@admenL píše:
A jak to zvládáte, když máte klasické golfky, a né se spojenou rukojetí a dvě děti? Jako jedno držet za ruku a druhé tlačit jednou rukou asi nic moc, ne?
starší se dží golfek. ae on větčšinou nechodí. jezdil na motoce, pak koloodážedle a ted na kole.
@Lama Lama mimino nelítá, resp. přišlo mi že mu trošku skákala hlavička asi první měsíc, jak byl maličkatý, na kostkách, ale pak už ne. Případně jsem promýšlela, že bych do té korby dala nějaký velký polštář. Ale sledovala jsem miminko v autosedačce v autě, a lítala mu hlavička stejně.