Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den. Nejdu si ani tak pro radu jako spíš ulevit. Taky máte ten pocit, že dítě bývá nejvíc nemocné v pátek když už tam není doktor? Dcera měla horečku už nad ránem, ale po sirupu krásně klesla, ráno úplně v pohodě, hrála si, smála se. Tak přece hned nepoletím k doktorovi, co by na ní viděl. Pak ale přestal sirup působit a teplota zas stoupla a ještě si začala stěžovat, že jí bolí bříško
. Ne žaludek, ale ukazuje úplně dole, do oblasti kalhotek. Tak mě tady děsí slepák, zánět močáku… Doktor už tam není a pohotovost je až od 5
. Bože
. A to není poprvé. Je to jen u nás nebo i jinde onemocní děti skoro vždycky v pátek odpoledne, o víkendu, o svátcích…
Tak to se rika uz leta, ze zuby, usi apod, zacinaji bolet zasadne v patek vecer…kolik je dceri a jak vysoka je ta teplota? Stezuje si na bolest, nebo i treba chodi v predklonu? Zvracela, prujem? Jak ji? Nema treba jen hlad? Pokud vidis, ze ji fakt hodne boli bricho, nemusis cekat na pohotovost, muzete treba na chirurgii…
Tak to je teda na pytel, že je pohotovost až od pěti. Naše doktorka končí v rozmezí 14 - 15:30 a pohotovost v nemocnici je už od tří, takže kromě jednoho dne v týdnu s hodinovou prodlevou je péče pokrytá nonstop. Nemůžeš aspoň někam zavolat? Třeba by ti řekli, ať přijedete.
Pokud by ji bolelo bricho okolo te 17h, jela bych na pohotovost vyloucit slepák.
Dceři jsou 4. V předklonu nevím, je celou dobu v posteli. Ale říkala, že ji to bolí jen trošku a ani se za to bříško nedržela. Horečku měla 39, ale po sirupu zase krásně klesá. A hned po podání usla. Tak si říkám, že kdyby ji to tak bolelo tak asi jen tak neusne
Ráno vypila, s chutí actimel. Ona nikdy moc nesnídá. Ale teď jak spí slyším jak ji v břichu kručí. Tak zkusime oběd jak se vzbudí a uvidíme. Ta chirurgie mě nenapadla. Děkuji za radu, ale pořád doufám, že ji nebudem potřebovat. @Melodie91
@Michelle_M Teď spí tak uvidíme s čím se vzbudí. Ale už jsem tu dostala radu, že nemusíme čekat na dětskou pohotovost, ale s břichem můžeme i na chirurgii. Což mě upřímně nenapadlo.
Nešil, má jen nižší horečku a bolest břicha může být i k normální viróze. Pokud moje děti onemocní v pátek či o víkendu, jedu k doktorovi až v pondělí, pokud nemají čtyřicítky, co nejdou srazit, nemají velké bolesti a nebo se nedusí kašlem.
Zatim na tom neni co resit.
Moc muzes zkontrolovat papirkem i ty (treba Hexaphan), slepak jsou obvykle intenzivni bolesti, ze jde dite na wc v predklonu.
Klid.
@Lucie_Sx @Aduš8 Jo jo. Ja zatím nešílím, teda ne moc
. Chtěla jsem si spíš postěžoval na to, že je to zase jak naschvál v pátek
. Taky myslím, že slepák by byl snad horší. Jak přijede chlap z práce rak zajedu do lékárny pro ty papírky na moč. To je dobrej nápad. Děkuji ![]()
@Tejami akorát v případě podezření na slepé střevo nedávej před kontrolou v nemocnici nic proti bolesti, aby bylo vidět kde a jak to bolí. V dřívějších hodinách stačí do nemocnice zavolat a domluvit se.
@anavi13 ano to vím. Ale pořád doufám, že to ten slepák nebude. Vzbudila se a že ji nic nebolí, ale má v sobě ten sirup no. A taky snědla s chutí pár sušenek. I když je vidět, že není ve své kůži. I když momentálně teplotu nemá, tak polehává. Taky mi přijde, že mluví přes nos a začíná pokašlávat tak doufám v normální virózu a bolesti že byly jen od té horečky.
Hele, holky bolí břicho ke každé viroze. Slepák to podle mě nebude. A jinak je to typický zákon schválnosti. Držte se. ![]()
To je zcela normální, že děti začnou marodit v pátek
to je nepsané pravidlo.
Pokud by měla slepák bude to jiné. Tohle bude viróza. Syn měl tp samé před Vánoci.
@alisekR Taky doufám. Teď kadila a říkala pak že jí před tím bolel ten bobek. Je vidět že ožila i když teplotu trochu má. Člověk už se vidí na pohotovosti a nakonec je to h… ![]()