Proč jsou děti vždycky nemocné v pátek?

353
13.1.23 11:29

Proč jsou děti vždycky nemocné v pátek?

Dobrý den. Nejdu si ani tak pro radu jako spíš ulevit. Taky máte ten pocit, že dítě bývá nejvíc nemocné v pátek když už tam není doktor? Dcera měla horečku už nad ránem, ale po sirupu krásně klesla, ráno úplně v pohodě, hrála si, smála se. Tak přece hned nepoletím k doktorovi, co by na ní viděl. Pak ale přestal sirup působit a teplota zas stoupla a ještě si začala stěžovat, že jí bolí bříško :roll:. Ne žaludek, ale ukazuje úplně dole, do oblasti kalhotek. Tak mě tady děsí slepák, zánět močáku… Doktor už tam není a pohotovost je až od 5 :roll:. Bože :zed:. A to není poprvé. Je to jen u nás nebo i jinde onemocní děti skoro vždycky v pátek odpoledne, o víkendu, o svátcích…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4731
13.1.23 11:35

Tak to se rika uz leta, ze zuby, usi apod, zacinaji bolet zasadne v patek vecer…kolik je dceri a jak vysoka je ta teplota? Stezuje si na bolest, nebo i treba chodi v predklonu? Zvracela, prujem? Jak ji? Nema treba jen hlad? Pokud vidis, ze ji fakt hodne boli bricho, nemusis cekat na pohotovost, muzete treba na chirurgii…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14669
13.1.23 11:37

Tak to je teda na pytel, že je pohotovost až od pěti. Naše doktorka končí v rozmezí 14 - 15:30 a pohotovost v nemocnici je už od tří, takže kromě jednoho dne v týdnu s hodinovou prodlevou je péče pokrytá nonstop. Nemůžeš aspoň někam zavolat? Třeba by ti řekli, ať přijedete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
13.1.23 11:38

Pokud by ji bolelo bricho okolo te 17h, jela bych na pohotovost vyloucit slepák.

• Citovat
  • Upravit
353
13.1.23 11:44

Dceři jsou 4. V předklonu nevím, je celou dobu v posteli. Ale říkala, že ji to bolí jen trošku a ani se za to bříško nedržela. Horečku měla 39, ale po sirupu zase krásně klesá. A hned po podání usla. Tak si říkám, že kdyby ji to tak bolelo tak asi jen tak neusne :think: Ráno vypila, s chutí actimel. Ona nikdy moc nesnídá. Ale teď jak spí slyším jak ji v břichu kručí. Tak zkusime oběd jak se vzbudí a uvidíme. Ta chirurgie mě nenapadla. Děkuji za radu, ale pořád doufám, že ji nebudem potřebovat. @Melodie91

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
353
13.1.23 11:48

@Michelle_M Teď spí tak uvidíme s čím se vzbudí. Ale už jsem tu dostala radu, že nemusíme čekat na dětskou pohotovost, ale s břichem můžeme i na chirurgii. Což mě upřímně nenapadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
13.1.23 11:54

Nešil, má jen nižší horečku a bolest břicha může být i k normální viróze. Pokud moje děti onemocní v pátek či o víkendu, jedu k doktorovi až v pondělí, pokud nemají čtyřicítky, co nejdou srazit, nemají velké bolesti a nebo se nedusí kašlem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
13.1.23 11:56

Zatim na tom neni co resit.
Moc muzes zkontrolovat papirkem i ty (treba Hexaphan), slepak jsou obvykle intenzivni bolesti, ze jde dite na wc v predklonu.
 Klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
353
13.1.23 12:03

@Lucie_Sx @Aduš8 Jo jo. Ja zatím nešílím, teda ne moc :D. Chtěla jsem si spíš postěžoval na to, že je to zase jak naschvál v pátek :roll:. Taky myslím, že slepák by byl snad horší. Jak přijede chlap z práce rak zajedu do lékárny pro ty papírky na moč. To je dobrej nápad. Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24413
13.1.23 12:26

@Tejami akorát v případě podezření na slepé střevo nedávej před kontrolou v nemocnici nic proti bolesti, aby bylo vidět kde a jak to bolí. V dřívějších hodinách stačí do nemocnice zavolat a domluvit se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
353
13.1.23 12:54

@anavi13 ano to vím. Ale pořád doufám, že to ten slepák nebude. Vzbudila se a že ji nic nebolí, ale má v sobě ten sirup no. A taky snědla s chutí pár sušenek. I když je vidět, že není ve své kůži. I když momentálně teplotu nemá, tak polehává. Taky mi přijde, že mluví přes nos a začíná pokašlávat tak doufám v normální virózu a bolesti že byly jen od té horečky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1266
13.1.23 13:05

Hele, holky bolí břicho ke každé viroze. Slepák to podle mě nebude. A jinak je to typický zákon schválnosti. Držte se. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
353
13.1.23 13:09

@Myšák24 Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9040
13.1.23 13:17

To je zcela normální, že děti začnou marodit v pátek :mrgreen: to je nepsané pravidlo.
Pokud by měla slepák bude to jiné. Tohle bude viróza. Syn měl tp samé před Vánoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
353
13.1.23 13:32

@alisekR Taky doufám. Teď kadila a říkala pak že jí před tím bolel ten bobek. Je vidět že ožila i když teplotu trochu má. Člověk už se vidí na pohotovosti a nakonec je to h… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí