Proč ne UN do mikrovlnky?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
781
7.6.10 16:44

Proč ne UN do mikrovlnky?

Ahoj, jen ze zvědavosti - proč se všude píše, že se UM nesmí ohřívat v mikrovlnce? Co se tomu může stát? Přece v tom nemůže být nic, co by se zničilo ohříváním, to by se nesmělo ani ve vodní lázni. A něco, co se zničí tím „vlněním“? A jak to, že ostatní dětská jídla se v mikrovlnce ohřívat smějí?
Tak mi to nějak vrtá hlavou od té doby, co jsem tady v nějaké diskuzi narazila na to, jak připravovat UM co nejrychleji a spousta maminek píše kategoricky NIKDY do mikrovlnky :think: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13503
7.6.10 16:50

Nepisou ty maminky spise MM nikdy do mikrovlnky?
Ono UM se muze ohrivat v mikrovlnce jen pak musis dat pozor na to abys to dobre protrepala a bylo to rovnomerne teple.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13715
7.6.10 17:08

Ano, něco se možná může zničit tím vlněním. Ale není to dokázané, takže záleží na každém, na jakou stranu se přikloní.
Takže ty, co neohřívají UM (ani MM) v mikrovlnce, tam pak neohřívají ani dětské jídlo (většinou).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21891
7.6.10 17:09

A on nekdo dela UM dopredu a skladuje v lednici??
Ja se asi blbe ptam..v mikrovlnce ohrivam pouze vodu na UM a pak prisypu prasek :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
7.6.10 17:57

Ono by se nemělo správně ohřávat v MW nic. Jedna proto, že se může něco ničit tím vlněním, jednak se to ohřeje nerovnoměrně, tím pádem se v některých místech dosáhne moc vysoké teploty, který zničí více vitamínů.

• Citovat
  • Upravit
1853
7.6.10 18:12

no klidně si ohřívejte vodu v mikrovlnce a p rášek nasypte až potom a pořádně protřpat ,promíchat ,hlavně aby to nebylo horký.JInak dopředu se mléko připravuje a uchovává v lednici když jsi v nemocnici s miminem na UM ,když to někdo dělá doma je to už spíš pohodlnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
7.6.10 18:42

ohrivam vodu na UM, ohrivam prikrmy a ohrivala jsem i MM -mozna se tim neco znici, ale jedy tim nevzniknou. Jen hlidam teplotu.

mikrovlnkofobie podle me bude trvat jen do te doby, nez se vynalezne jiny novy SF druh ohrivani pokrmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
7.6.10 18:48
Eemii píše:
Ja se asi blbe ptam..v mikrovlnce ohrivam pouze vodu na UM a pak prisypu prasek :nevim:

Eemii taky jsem to tak delala ale znam par maminek ktere nejdriv pripravi obsah a pak teprve ohrivaji.A nebo maji mlicko uz udelane ale protoze je studene tak ohreji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12837
7.6.10 18:51

Dceri rekli na novorozeneckem pro nedonosene, ze UM opravdu ne do mikrovlnky. Ohrivat pouze ve vodni lazni. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
7.6.10 19:00
babčamk píše:
Dceri rekli na novorozeneckem pro nedonosene, ze UM opravdu ne do mikrovlnky. Ohrivat pouze ve vodni lazni. :mavam:

Ale proč? To je to, co mě zajímá…

Eemii píše:
Ja se asi blbe ptam..v mikrovlnce ohrivam pouze vodu na UM a pak prisypu prasek :nevim:

Samozřejmě že ne běžně, ale někdy prostě Ondra UM nevypije a zbyde nám plná lahvička udělaného. Tak ho dám do lednice a pak jen ohřejeme… :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
7.6.10 19:13
katka-m píše:
Samozřejmě že ne běžně, ale někdy prostě Ondra UM nevypije a zbyde nám plná lahvička udělaného. Tak ho dám do lednice a pak jen ohřejeme… :nevim: .

Katko taky to tak u nas obcas je,udelam male mliko,ani se ho netkne tak ho hodim hned do lednicky a pak vytahnu a ohreju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
7.6.10 20:00

je to kvůli té nerovnoměrné teplotě nic jinýho za tím nehledejte ,já se na to ptala už v porodnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
7.6.10 20:04
pavlak5 píše:
je to kvůli té nerovnoměrné teplotě nic jinýho za tím nehledejte ,já se na to ptala už v porodnici.
:think: To se mi jako jediný důvod nezdá. Ikdyž to ohřeju v lázni, musím to protřepat (zamíchat), aby to bylo rovnoměrně prohřáté.
  • Citovat
  • Upravit
781
7.6.10 20:07
pavlak5 píše:

Já si to právě myslím taky, stejné je to ale i u příkrmů, ty se v MW ohřejou stejně nerovnoměrně jako UM, ne? Takže jde jen o takovou pojistku „proti blbosti“, abych to pořádně promíchala? :think:

Pořád ten důvod nějak nemůžu zjistit… :nevim: . asi žádný skutečný není ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
emocuc.polymorf
7.6.10 20:12

Ahojte :kytka: - na ohřívání v mikrovlnce není ani nemůže být nic špatného, navíc např. ani rozdílného od ohřevu ve vodní lázni, výsledek je stejný. Wiki říká toto:
Tepelná úprava pokrmu je v mikrovlnné troubě prováděna za pomoci elektromagnetického záření. Toto mikrovlnné záření je v pokrmu schopno rozkmitat částice, zejména molekuly vody, stejně jako při „klasických“ způsobech šíření tepla. Přitom mikrovlny pronikají dovnitř pokrmu a tím dochází k relativně velmi rychlému zahřátí celku.
Pokud např. zahřejete pokrm na teplotu 60 stupňů, zabijete tím stejné bakterie (vitamíny), které byste zabili, kdybyste zahřáli pokrm ve vodní lázni na 60 stupňů, jen rychleji. Ta vodní lázeň taky rozkmitá molekuly vody :palec: Elektromagnetické záření není nic nebezpečného (řekla bych, že obava pramení z nevědomosti), navíc manžel (fyzik) říká, že ten ohřev je naopak rovnoměrnější než ten ve vodní lázni. Ruku na srdce - všimli jste si už někdy, že by ohřev v mikrovlnce byl nerovnoměrný? Stejně to každý ještě zamíchá, takže obavy skutečně stranou, že by to dítěti uškodilo. A ta panika šířená v porodnicích od laktačních poradců :cert: - pravděpodobně lobby za prodání co nejvíce ohřívačů lahví :wink:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko