Proč prádlo z venku smrdí?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
687
26.4.13 10:11

proč prádlo z venku smrdí?

Tak já už nevím. Pračka nesmrdí, vyvařuju poctivě 1 x za 14 dní kyselinu citronovou, peru v tekutých kapslích Persil. Prádlo vytáhnu, voní. Vytáhnu ze sušičky, voní. Pověsím venku, a zase smrad. Na vesnici, ve městě, prostě to smrdí. Levnej prášek, drahej prášek, aviváž, bez aviváže, nová pračka, stará…
V pračce ho nenechávám, max. mě napadlo, jestli ho nenechávám přeschnout :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21848
26.4.13 10:13
@ivulineček píše:
Tak já už nevím. Pračka nesmrdí, vyvařuju poctivě 1 x za 14 dní kyselinu citronovou, peru v tekutých kapslích Persil. Prádlo vytáhnu, voní. Vytáhnu ze sušičky, voní. Pověsím venku, a zase smrad. Na vesnici, ve městě, prostě to smrdí. Levnej prášek, drahej prášek, aviváž, bez aviváže, nová pračka, stará…
V pračce ho nenechávám, max. mě napadlo, jestli ho nenechávám přeschnout :nevim:

A smrdí jako jak??? Dá se to k něčemu přirovnat??? Zkus vyvařit né kys. citronovou, ale octem. Normálně litr octa do bubnu a na 95%. Filtr máš čistej?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
26.4.13 10:14

A proc ho po susicce davas jeste susit ven? Delam bud jedno nebo druhe a pradlo voni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
26.4.13 10:16

Mě přijde že když dám prádlo sušit ven tak prostě z něj ta aviváž/prášek vyčuchne prostě se vyvětrá, kdežto doma ze sušáku je navoněný víc :nevim: Ale i tak dávám radši věci ven :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
26.4.13 10:19

@ivulineček mně přijde, že prádlo sušený venku má takový typický „zápach“, ale mně to nesmrdí. Na vesnici bych třeba řekla, že to je z komínů, ve městě z hodně aut, ale vím jak to myslíš, prostě typický odér, který chytne prádlo, když je sušený venku. Nevím, čím to je, ale prostě to tak je. A proč sušíš venku, když máš sušičku?

• Citovat
  • Upravit
AV
552
26.4.13 10:19

Taky jsem to řešila jak jsme se přestěhovali a já začla sušit venku s tím, že bude krasně vonět a ono nic :-)spíš nevoní, aviváž jako by ani nebyla:-)v zimě mi kamarádka říkala, že nemám dávat na sluníčko a bude vonět, nezkoušela jsem, ale pochybuju :-), letos jsem zatím venku nesušila, ani se mi do toho nechce :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
26.4.13 10:20

@Kallkapa bude přesušené :think: dělalo mi to, když jsem sušila venku na sluníčku…

Příspěvek upraven 26.04.13 v 10:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
26.4.13 10:20

Vyvarovanim kyselinou citronovou po dvou tydnech si muzes skvele oddelat plasty v pracce, bohate staci po 2 mesicich a dele, ja peru v pracich prostredcich s mydlovym zakladem nebo primo ve slizu, rok jsem pracku nicim necistila a byla na filtru mydlova krusta jak blazen, ten vyvarim tak jednou za cvrt roku a filtr je cisty jak lilium.

Jinak pokud mas susicku a pradlo z venku ti smrdi, tak sus v ni nebo doma :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
26.4.13 10:23
@Kallkapa píše:
A proc ho po susicce davas jeste susit ven? Delam bud jedno nebo druhe a pradlo voni.

Jsem si to precetla jeste jednou a zrejme delas bud jedno nebo druhe :-D. To pradlo Ti zvenku fakt smrdi, nebo jen tak moc nevoni? Me voni i z venku ( ale avivaz je vice vyvetrana )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
26.4.13 10:32

Jestli ti smrdi na ruznych mistech, z ruznych pracek s ruznymi prasky, potom hledej chybu v sobe. Proste ti venku susene pradlo nevoni. Ja mam tu vuni zase rada. Kazdy jsme jiny, nemusi nutne platit, ze co voni jinemu, musi nutne i tobe. Snad z toho nebudes mit nejaky mindrak, ze nejsi dostatecne bioekonaturmatka, kdyz susis v susicce :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
26.4.13 10:33

Ja taky bojovala a zkousela leccos…v susicce to voni vzdycky o neco vic pac venku ta avivaz vyvetra…ale…ted se mi bajecne osvedcil pouzivat jen perwol…nic k nemu…ani avivaz ani ocet…ani tablety proti tvrde vode…proste jen ten…a pradlo prat vzdy na minimalne dve hodiny. a super…vsechno voni i ted venku. v susicce samozrejme vyrazneji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
26.4.13 10:38

Když se prádlo pověsí ven, tak z něj všechna aviváž vyčichne, dokonce i hodně voňavá škrobenka na záclony.. Někomu to voní, někomu ne. Já to osobně moc nemusím, přítel to má rád z venku načichlé. Stejně věším raději ven, hezky to vyvětrá, je to na sluníčku, kor po zimě, když sem byla už nervozní ze sušení doma, kde to načichlo kuchyňským smradem a pod..A zastávám názor, že na člověku má vonět parfém, nikoliv převoněné prádlo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
26.4.13 10:38

Ven ho dávám dva dny. z pračky prádlo voní, když ho suším, tak taky. ale z venku je to takový vyčuchlý… ne zatuchlina žádný mindrák z toho mít nebudu. já se všem EKO a BIO směju, takže pohoda 8)
tak asi opravdu mi prádlo z venku smrdí a potřebuju čuchat aromata pouze chemická :lol:

Příspěvek upraven 26.04.13 v 10:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
26.4.13 10:39

@martina.se dekuji. zkusim posbirat driv, nez za par dni :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
26.4.13 10:41

@Kallkapa kdyz jsem prala tatkovi prado na vesnici, tak to pradlo smrdelo jako… ne, ze by bylo stary, nebo zustalo spinavy. ani stopa po prasku, po avivazi, ale svezest taky vypada jinak. no a dnesk ajsem sundavala pradlo ze snury a zapach stejnej. ale jak jsem psala-jinej prasek, pracka… asi mi to opravdu smrdi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný