Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
jak říkaj holky, kašli na to ![]()
taky jsem neměla na to vysvětlovat sáhodlouze o nepřisátí dítěte, bradavkách do krve, probrečených nocích a hormonech mlátících se mnou ode zdi ke zdi, mnoho lidí to nepochopilo a ze začátku jsem se cítila trapně a blbě, ale byla to chyba, trapně se měli cítit oni, že takhle blbě vyzvídají tak citlivé téma ![]()
mmch, teď mi doktor na rehabilitaci napsal do zprávy- kojila JEN měsíc..
zasmála jsem se ![]()
„A CO SEŠ TAK ZVĚDAVÁ?“
Každej mi může políbit, je to každýho věc, někdo vůbec nemá možnost volby a stejně ty dyliny na něj vejraj jak blbý
Kašlat na ně a myslet si svoje.
EllMattress píše:Lilišák píše:souhlas
me zase seou otazky typu: ,,to bylo planovany??????,, ,,takhle mlada a uz dite..,, a jeste se u toho dotycni tvari se strasnou litosti jakej jsem ,,chudak,, ze me nekdo oplodnil
holt kazdej mame sve nasavaci otazky
tak tohle pouštím ven už tuplem
![]()
Taky jsem to zažila. Od začátku jsme měli problémy. Malá pořád usínala, skoro nic si ode mě nevzala. Já jsem pro klid duše odsávala a přidávala jí to do UM. Ale byla to jenom trošička. Takhle jsem to dělala půl roku, pak jsem přestala a teprve jsem si začala malou užívat, začala jsem znova žít. Do té doby to byla hrůza. A taky se mě pořád někdo ptal jestli kojím, já jsem pak vždycky doma řvala, protože jsem si myslela, že nejsem dobrá máma. No a malá neměla do roku ani rýmu. První nemoc byla šestá nemoc ve 13 měsících ![]()
Janichka píše:
Ja mam mlika dost:) aale mala ho fakt nesnese:( tak odsavam jednomu chlapeckovi kterej mlicko muze ale jeho mama ma malo:) takze vlasne kojim ale jine dite nez to svoje:)
(některé lidi bych střílela. Mě třeba točí, když jdu, staršího za ruku, mladšího na zádech v šátku pod bundou, sedí baby na zastávce, a najednou jedna z nich úplně nahlas zařve „ježiš vona tam má ještě jedno“, protože si všimne dítka na zádech
Minule jsem měla chuť vypláznout jazyk a zařvat „a v břiše mám další, babizny“
)
Tak já jsem kojička
a jsem pro kojení, ale nikdy bych si nikomu nedovolila vnucovat že musí kojit, proč nekojí apod. I kdyby si nekojila proto, že nechceš jen tak, tak je to jen tvá věc a nemá ti do toho co kdo kecat. Rozčilovalo by mě to taky.
A ještě si myslím, že je to hooodně netaktní se takto ptát, ptž. někdo může být hodně nešťastný, že nekojí a tyto kecy akorát zbytečně stresují. Asi bych odpovídala „co je ti po tom“.
Gladys píše:Janichka píše:
Ja mam mlika dost:) aale mala ho fakt nesnese:( tak odsavam jednomu chlapeckovi kterej mlicko muze ale jeho mama ma malo:) takze vlasne kojim ale jine dite nez to svoje:)![]()
![]()
Jsi dobrá
(některé lidi bych střílela. Mě třeba točí, když jdu, staršího za ruku, mladšího na zádech v šátku pod bundou, sedí baby na zastávce, a najednou jedna z nich úplně nahlas zařve „ježiš vona tam má ještě jedno“, protože si všimne dítka na zádech
Minule jsem měla chuť vypláznout jazyk a zařvat „a v břiše mám další, babizny“
)
Ježiš uplně to slyšim
Bych ji pleskla babu, tomu se říká vychování ![]()
Já bych si vymyslela nějakou hodně debilní výmluvu, aby dotyčný zůstal stát s otevřenou hubou ![]()
Třeba: „Protože se účastním tréninku výpravy na Mars a při simulaci stavu beztíže jsem přišla o mlíko“ nebo tak něco ![]()
chuanitka píše:
Já bych si vymyslela nějakou hodně debilní výmluvu, aby dotyčný zůstal stát s otevřenou hubou
Třeba: „Protože se účastním tréninku výpravy na Mars a při simulaci stavu beztíže jsem přišla o mlíko“ nebo tak něco
Tak to je dobrý, to si budu pamatovat ![]()
Gladys píše:
(některé lidi bych střílela. Mě třeba točí, když jdu, staršího za ruku, mladšího na zádech v šátku pod bundou, sedí baby na zastávce, a najednou jedna z nich úplně nahlas zařve „ježiš vona tam má ještě jedno“, protože si všimne dítka na zádechMinule jsem měla chuť vypláznout jazyk a zařvat „a v břiše mám další, babizny“
)
Taky jsem si tím prošla a trápila se. Vyprdni se na to. Dcera je téměř nekojená a nijak zvlášť nemocná nebyla (ve srovnání s některými kojenými dětmi, které marodí každou chvíli) - nějaká ta rýma nebo kašel.
Já jsem neměla mlíko, a malá se ani nechtěla přisát. Tak jsem to po 6 týdnech vzdala. Okolí bylo v pohodě, protože na nemám prostě mlíko, neměli co říct ![]()