Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Kašly na ostatní a dělej co uznáš za vhodné.ti lidi z toho žijou asi ,když můžou někoho vytočit.
Já nekojila.Teda jen 3 týdny a na otázky tohohle typu,jsem odpovídala-nám to takhle vyhovuje. Já se konečně vyspím i 2 hodiny v kuse,né jen hodinu a konečně mrně přibírá na váze. Když jsem jen kojila,syn přibral minimum.Přešla jsem na UM a jejda,jak to najednou šlo. Dneska jsou malýmu 3 roky a jediný,co kdy měl,byla rýma a sem tam kašlík a ten si poprvé donesl teď ze školky..Nestresuj se.Hlavně,že jste takhle spokojený.. ![]()
marketa612 píše:
Já jsem neměla mlíko, a malá se ani nechtěla přisát. Tak jsem to po 6 týdnech vzdala. Okolí bylo v pohodě, protože na nemám prostě mlíko, neměli co říct
Nechci nic zakřiknout, ale snad můžu podotknout že za 16 měsíců až na rýmu (slabou) a kašel (na přelomu podzimu) zdravá. Snad to tak zůstane.
Já jsem nekojila vůbec laktaci jsem měla zastavenou lékama, protože jsem po porodu měla úzkosti a musela brát AD. Kdybych kojila taky bych se z toho mohla zbláznit, protože prolaktin může způsobit laktační psychozu. No a taky mě to rozčiluje, když se mě na to každý ptá jak kdyby to bylo to nejdůležitější což není a vůbec neví jak jsem to měla a každý je zblblý tou propagandou a berou to jako samozdřejmost
Jsem ráda za UM
A jednou jsem se už tak vytočila když se mě někdo zeptal a proooč?? Jsem řekla proto abych neměla vytahaný prsa
![]()
Řekla bych s ledovým klidem „nekojím ze zdravotních důvodů“ a tečka. Nenech se tím vytočit a vyprovokovat k nějaký drsnější odpovědi, tím akorát dáváš najevo, že tě to vlastně trápí… navíc oni to třeba nemyslí tak, že tě chtějí vytočit, prostě jsou normálně zvědavý ![]()
Kojení nemá s imunitou moc dočinění, protože kojenec má od narození automaticky imunitu na půl roku dopředu z dělohy..... A co se týče alergií jako jestli jsou k tomu dědičné dispozice tak kojení to nezachrání… Já jsem alergik i můj chlap v dětství byl takže stejně s tím počítám
Elik píše: Řekla bych s ledovým klidem „nekojím ze zdravotních důvodů“ a tečka. Nenech se tím vytočit a vyprovokovat k nějaký drsnější odpovědi, tím akorát dáváš najevo, že tě to vlastně trápí… navíc oni to třeba nemyslí tak, že tě chtějí vytočit, prostě jsou normálně zvědavý
No jakmile jsem řekla, že to bylo ze zdrav. důvodů tak se mě každý vyptával a co se ti stalo…ach jo kdyby se každý radši staral o sebe ![]()
tetes píše:
Já zas bytostně nenávidím,když mi někdo řekne,ježiš dvojčata,to musí být hrozný,ještěže máte páreček.Jednu domu už mě to tak štvalo,že jsem odpovídala,že no to teda jo,být to stejné pohlaví,tak asi jedno utopím.Co je strašnýho na tom,mít dvě krásné,zdravé děti.
Ještěže máte páreček, to je dobrý
![]()
U nás bylo zas „Dva kluci jo? Hmm… ale tak furt lepší než dvě holky“
některý lidi jsou vážně divný, no.
Jinak nejlepší hláška, co jsem s dvojčatama v kočárku zažila, bylo „A jsou jednobuněčný?“ ![]()
Já jsem kojila rok, takže spíš se pak každý divil, že jako ještě kojím… A Majda nastoupila do školky a je furt nemocná, od začátku roku byla ve školce 8 dní. Bezva ![]()
A ona ještě nesedí?
A ty ještě nedáváš polívečky?
To už může čokoládu, to je ta Kinder, ta je zdravá!
Trošku jí to posol, vždyť jí to nemůže chutnat!
Chudáček, jenom čistou vodu na pití…
Atd… To si nevybereš ![]()
Elik píše:Jinak nejlepší hláška, co jsem s dvojčatama v kočárku zažila, bylo „A jsou jednobuněčný?“
Gladys píše:
Mě třeba točí, když jdu, staršího za ruku, mladšího na zádech v šátku pod bundou, sedí baby na zastávce, a najednou jedna z nich úplně nahlas zařve „ježiš vona tam má ještě jedno“, protože si všimne dítka na zádechZvědavica:
taky dobrý
Příspěvek upraven 29.02.12 v 22:09
Elik píše:
Jinak nejlepší hláška, co jsem s dvojčatama v kočárku zažila, bylo „A jsou jednobuněčný?“
Gladys píše:
(některé lidi bych střílela. Mě třeba točí, když jdu, staršího za ruku, mladšího na zádech v šátku pod bundou, sedí baby na zastávce, a najednou jedna z nich úplně nahlas zařve „ježiš vona tam má ještě jedno“, protože si všimne dítka na zádechMinule jsem měla chuť vypláznout jazyk a zařvat „a v břiše mám další, babizny“
)
„A čtyři starší jsou ve škole…“ ![]()