Proč proboha nekojíš?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
784
29.2.12 22:42

Já teda nečetla všechny příspěvky, ale musím říct, že já mám trochu opačný problém. V synových 13 měs. pořád kojím a každý se mě furt udiveně ptá: „Ty furt kojíš?“ 8o V neděli mi do toho kecala i doktorka na pohotovosti :cert: (taky jsem to tu řešila v diskuzi :mrgreen:).
Takže jak bylo napsané na první stránce - každý máme ty své na*rávací otázky. Myslím si, že je každého věc, jestli kojí nebo ne a ostatním to může být úplně ukradené. Nikdy by mě nenapadlo odsuzovat matky, které nekojí (z jakéhokoliv důvodu) a nebo naopak matky, které dítě kojí i ve čtyřech letech. Dyť je to jejich věc!
Takže prdět na takové lidi! :twisted: Navíc mám vychytané, že na otázku: „Kojíš?“ se ptají jen ortodoxní kojičky, co by pro kojení klidně padly, nebo prostě zvědavci, kteří mají potřebu pomlouvat („Ona nekojí, je nějáká divná!“ a nebo „Ona furt kojí, ta bude nějaká divná!“ :roll: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
734
29.2.12 22:43
Lilišák píše:
me zase seou otazky typu: ,,to bylo planovany??????,, ,,takhle mlada a uz dite..,, a jeste se u toho dotycni tvari se strasnou litosti jakej jsem ,,chudak,, ze me nekdo oplodnil :roll:
holt kazdej mame sve nas
avaci otazky :mrgreen:

To je přesný, jako bych to teď slyšela… „to já bych teda nechtěla takhle rychle po sobě, to budeš mít záhul, a to je brzo, si to vůbec neužiješ“ :cert: ..paxem taky slyšela, že se množíme jak cikáni, dvě děti takhle po sobě (staršímu budou v době narození druhého 2roky a 7m.)..já se nad to povznáším, ale když to člověk poslouchá často, už ho to teda se*e! Plus ty další otázky, co tu už zazněly (nesedí, neleze, nechodí..expert moje švagrová..ale že je od roku a půl bez plínek a její holky do nich chcandily snad do třech, to se neřeší. Grrrr :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
734
29.2.12 22:45
MrsDuck píše:
Já teda nečetla všechny příspěvky, ale musím říct, že já mám trochu opačný problém. V synových 13 měs. pořád kojím a každý se mě furt udiveně ptá: „Ty furt kojíš?“ 8o V neděli mi do toho kecala i doktorka na pohotovosti :cert: (taky jsem to tu řešila v diskuzi :mrgreen:).
Takže jak bylo napsané na první stránce - každý máme ty své na*rávací otázky. Myslím si, že je každého věc, jestli kojí nebo ne a ostatním to může být úplně ukradené. Nikdy by mě nenapadlo odsuzovat matky, které nekojí (z jakéhokoliv důvodu) a nebo naopak matky, které dítě kojí i ve čtyřech letech. Dyť je to jejich věc!
Takže prdět na takové lidi! :twisted: Navíc mám vychytané, že na otázku: „Kojíš?“ se ptají jen ortodoxní kojičky, co by pro kojení klidně padly, nebo prostě zvědavci, kteří mají potřebu pomlouvat („Ona nekojí, je nějáká divná!“ a nebo „Ona furt kojí, ta bude nějaká divná!“ :roll: )

Jj, nevybereš si. Já kojila 19 měsíců a taky se mě udiveně ptali, že jako "pořád kojííííš?? 8o "..mně je to šumák, já kojit mohla, malý chtěl, nebyl problém. Někdo to štěstí nemá nebo nechce.. ať si každý dělá, co chce, hlavně, že se dobře stará, sakra už! :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10802
29.2.12 22:59
MrsDuck píše:
Navíc mám vychytané, že na otázku: „Kojíš?“ se ptají jen ortodoxní kojičky, co by pro kojení klidně padly, nebo prostě zvědavci, kteří mají potřebu pomlouvat („Ona nekojí, je nějáká divná!“ a nebo „Ona furt kojí, ta bude nějaká divná!“ :roll: )

No já se teda taky bojím zeptat „kojíš?“ i dobrých kamarádek, ale fakt pevně doufám, že jednou přijde doba, kdy to bude úplně normální neutrální otázka ke konverzaci, bez jakéhokoliv podtextu a bude to tak chápáno oběma stranama.
Něco jako „myješ dítěti pokaždý při koupání vlásky?“ :lol: Do toho sice taky „nikomu nic není“, ale přesto se o tom běžně s ostatníma bavíme, že.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lilišák
29.2.12 23:04
AdelQa píše:
Lilišák píše:
me zase seou otazky typu: ,,to bylo planovany??????,, ,,takhle mlada a uz dite..,, a jeste se u toho dotycni tvari se strasnou litosti jakej jsem ,,chudak,, ze me nekdo oplodnil :roll:
holt kazdej mame sve nas
To je přesný, jako bych to teď slyšela… „to já bych teda nechtěla takhle rychle po sobě, to budeš mít záhul, a to je brzo, si to vůbec neužiješ“ :cert: ..paxem taky slyšela, že se množíme jak cikáni, dvě děti takhle po sobě (staršímu budou v době narození druhého 2roky a 7m.)..já se nad to povznáším, ale když to člověk poslouchá často, už ho to teda se*e! Plus ty další otázky, co tu už zazněly (nesedí, neleze, nechodí..expert moje švagrová..ale že je od roku a půl bez plínek a její holky do nich chcandily snad do třech, to se neřeší. Grrrr :lol:

ja to uplne nesnasim tyhle reci, co je komu do toho,.. ja taky neobtezuju bezdetny s tim ze ,,uz maj cas,, tak nevim proc bezdetne poucuji me o tom jaka je dite hruza a zkazenej zivot pro mladou holku. radsi si udelam svuj ,,odchov,, jako mlada nez pak sedet ve 40ti na pisku (to neni narazka na starsi maminy jen ja chci mit v pokrocilejsim veku uz klid)

• Citovat
  • Upravit
734
29.2.12 23:10

Jasně, každej si to dělá podle svýho. Mě by teda nenapadlo říct nastávající mamce, která evidentně čeká druhé chtěné dítě „to já bych teda takhle brzo nechtěla, to je blbý“ (myslím brzo po sobě, né brzo věkově :) ) ..mně bude 27, PRO MĚ ideální věk na druhé. Ale … lidi jsou různé ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50155
29.2.12 23:37

Náš kluk byl už od porodnice na Nutrilonu, jsou mu 2 roky a je zdravý jak řípa :pankac: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
1.3.12 00:40

Mufi, náš kluk je kojený doteď (14m) a je taky zdravý jak řípa :pankac: :pankac:
A otázky typu, „Ty ještě furt kojíš?“, se mi obloukem vyhýbají. Asi všichni vědí, že bych je poslala do háje :mrgreen: Ano kojím a jsem za to ráda, taky jsem vůbec kojit nemusela - císař, moje JIP místo přikládání od začátku, odmítání nalitých prsou, nějaký ten spurtík a v neposlední řadě nějakou dobu syndrom bílé bradavky. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
1.3.12 00:51

já od vlastní rodiny poslouchám už čtvrt roku (mám týden do termínu) ať hlavně dlouho kojím.. ať si spočítám, na kolik by mě měsíčně vyšel sunar, a že všechno je teď drahý a kdesi cosi, jenom proboha ať dlouho kojím.. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
1.3.12 01:46
Gladys píše:
(některé lidi bych střílela. Mě třeba točí, když jdu, staršího za ruku, mladšího na zádech v šátku pod bundou, sedí baby na zastávce, a najednou jedna z nich úplně nahlas zařve „ježiš vona tam má ještě jedno“, protože si všimne dítka na zádech :roll: Minule jsem měla chuť vypláznout jazyk a zařvat „a v břiše mám další, babizny“ :twisted: )

Po porodu: A to jsou opravdu všechny (tři :nevim: ) vaše?! A to jste chtěli schválně? No jo, chtěli jste holčičku… To je dobře, že to vyšlo/strašlivá smůla, že to nevyšlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
1.3.12 08:08

My treba mame holcicku a manzel ji moc chtel adnes z nej vypadlo ze tento rok by chtel druhou :) ( je mu to samozrejme jedno co to bude) ale rika ze by chtel klidne druhou holcicku. Nechapu ty chlapy kteri se druhemu smejou ze nema kluka a ty lidi co to komentujou!!! Vzdyt je to uplne jedno!!!! Me by bylo jedno jestli budu mit tri holky nebo dva kluky!!!! Budu je milovat uplne stejne- jsou to proste moje deti!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
1.3.12 08:24

on u všeho lidi rýpají, já zase třeba mám vtak malý prsa že se každý divý: " Ty kojíš??? a stačí mu to mlíko?"? ne asi když má přes 8 kilo ve 4 měsících :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1587
1.3.12 08:28
j.a.n.i1 píše:
Buď v klidu… :-) odpověď si vymyslela super :palec:
Já zas kojím teď 17 měsíčního a spousta lidí se zas pro změnu ptá „A to ještě kojíš?“ tak si vyber :lol: :lol: :lol:

Já taky…a taky mě to točí, ale nenadělám nic. :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
763
1.3.12 09:25
Hodaka píše:
Já říkala že mě to nebaví, ono mě to teda nebavilo ;) ale já mám lidi tak celkově v sedince, takže já se tím netrápila ;) vyprdni se na lidi, fakt vůbec nad tím nepřemýšlej, ono svět se netočí kolem kozy ;)
:potlesk: :potlesk: :palec: :palec: :pankac: :pankac: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
1.3.12 09:28
Lilišák píše:
holt kazdej mame sve nas

jo tak to málem jedna slečna dostala facku, když se zeptala jestli náš plánovaný syn je partnera!!??? :zed: :zed:
Jinak se zbytečných kojících otázek bych si nic nedělala lidi jsou hloupější a hloupější. :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová