Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@LouLou píše:
flaska vina je super odpoved.zustala bych u toho
@Janichka
Nooo, sousedky jsou nejlepší
. Máme hned vedle taky jednu tykev, která neumí počítat ani pořádně do 5ti ale všechno ví a všechno zná
(kráva jedna
)
Janichka jo sousedky, co sousedky!!! Není nad to žít na malé vesnici. Otázku: kojíš nekojíš nesnáším od té doby, co jsem jela s holčičkami na procházku do obchodu (byly jim necelé dva měsíce - tři týdny jsme byly v porodnici na JIP) a za tu cestu tam cca 500m, jsem na tu otázku odpovídala asi 6×
. Holčičky byly kojené částečně do 3 měsíce a ta úleva nad příkrmy
. Moje tělo se prostě rozhodlo, že mám jen jedno dítě a podle toho jsem měla i mlíko. Moje nas… otázka: proboha dvojčata a jak to zvládáš, to musí být práce!!! Odpověď: v pohodě, jen to trvá trošku dýl. Já si zas nedokážu představit, že bych měla jedno a po čase druhé, teď mají alespoň stejné potřeby
A jedna maminka, která má rozdíl mezi dětmi necelý rok a půl mi dokonce závidí, že to mám najednou ![]()
Ahoj mam trochu jiny problem ale ty otazky jsou stejně nepřijemne mam syna 3 roky a holčičku 5 měsicu a oba maji blond vlasy i když mame oba tmave vlasy a ta reakce okoli je fakt dost nepřijemna už mně nebavi pořad dokola vysvětlovat že jsem byla do prvni třidy taky blond stejne mi to nikdo nevěři už je to fakt na mašlu
@sito píše:
Ahoj mam trochu jiny problem ale ty otazky jsou stejně nepřijemne mam syna 3 roky a holčičku 5 měsicu a oba maji blond vlasy i když mame oba tmave vlasy a ta reakce okoli je fakt dost nepřijemna už mně nebavi pořad dokola vysvětlovat že jsem byla do prvni třidy taky blond stejne mi to nikdo nevěři už je to fakt na mašlu
to není nic divného,já četla že prý podle genetiky mají často dva tmavovlasí lidé většinou blond děti,jsem toho důkazem i moje nejstarší dcera! ![]()
@sito píše:
Nic si z toho nedělej..... já i manža máme taky tmavší vlasy a všechny děti máme blonďatý. A taky jsem do první třídy byla blonďatá
. Však oni nám ještě ztmavnou
. švagrová je zas úplná přírodní blondýna a děti má tmavý ![]()
Tak to se nemužu dočkat až ztmavnou jinak jsou oba cely tatinek i dlouhe prsty u nohou maji po něm jen ty vlasy.Normalně by mi to ani nepřišlo divne kdyby pořad někdo nerypal už z toho asi blbnu. ![]()
Sito: to by me taky strasne stvalo!!! Manzelovy to musi byt taky strasne neprijemne! Lidi si do huby nevidi? Urcite poslouchate otazky typu : nemate nahodou blondateho souseda nebo postaka? To musi byt na palici!
@Janichka píše:
Sito: to by me taky strasne stvalo!!! Manzelovy to musi byt taky strasne neprijemne! Lidi si do huby nevidi? Urcite poslouchate otazky typu : nemate nahodou blondateho souseda nebo postaka? To musi byt na palici!
To mi povídej, když se nám narodila dcerka, tak byla celá tmavá - fakt jak malý cikáně
, černý vlásky, černý chloupky na ouškách a barvu měla taky takovou tmavší
. Přitom s manžou nejsme žádní přičmoudlíci, ani v rodině nikoho takovýho nemáme
. Od začátku dcerka byla podobná tatkoj a nos má od narození tchánův
(nechápu
)..... Když se za námi přijel druhý den podívat a poprvý uviděl malou..... naklonil se nad postýlku, pak se podíval na mě a povídal, jakto, že to není blonďatý a kterej pošťák u nás byl
. Nooo, vlásky měla tmavší asi do půl roku, pak zblonďatěla a doteď je blondýna. Když mi lidi říkaj, že to je celá švagrová - tak to ještě skousnu, ale když mi řeknou, že to je celá tchýně - tak bych je nejradši vystřelila k měsíci
![]()
@sito píše:
Tak to se nemužu dočkat až ztmavnou jinak jsou oba cely tatinek i dlouhe prsty u nohou maji po něm jen ty vlasy.Normalně by mi to ani nepřišlo divne kdyby pořad někdo nerypal už z toho asi blbnu.
Neboj, určitě ztmavnou ![]()
tak manžel to bere v pohodě vi že ma maminku i sestru blond a ze děcka jsou jak jeho dvojčata než sundaji čepičky a že si sem tam rypne ta naše pavlačova drbna mne nijak neboli jen od některych lidi to naštve když rype znama kterou se snažim vždy podržet když ma problem s malou a zrovna do manžela když byl skoro po měsici na pivu před kamaradama tak to fakt naštve pak dalši 3 lidi v jednom tydnu si neodpustili blbou poznamku už jsem začinala byt fakt sprosta
![]()
jooo, to jsou otázky tak akorát na naštvání… teprve maličkou čekám a už jsem si taky vyposlechla…
„Budeš kojit? Musíš kojit!!Znala jsem jednu, co nekojila…bla bla“ (Dotyčná nemá děti.)
„To byla nehoda?“ (Bude mi za chvíli 25, přítel 33)
„Co budete dělat?!?!?“ (že by těhotenství, porod, mateřská??)
„Kam ho proboha dáte v tom pidibytě??!“ (máme 75m2 - chudák miminko, bude mu to stačit?) ![]()
Holky přidávám další dotazy, kterej mě neskutečně vytáčely: „Škytá, není mu zima?“ (moji rodiče, a tchyně). Nebo: „Křičí, nemá hlad?“ (tchyně, přitelova sestra).Chápu, že odchovaly každá 3 děti, ale jsou věci, ve kterých opravdu jen máma ví, co její miminko potřebuje.
@Mysak.75 píše:
Holky přidávám další dotazy, kterej mě neskutečně vytáčely: „Škytá, není mu zima?“ (moji rodiče, a tchyně). Nebo: „Křičí, nemá hlad?“ (tchyně, přitelova sestra).Chápu, že odchovaly každá 3 děti, ale jsou věci, ve kterých opravdu jen máma ví, co její miminko potřebuje.
Ano,taky jsem už slyšela,on pláče má určitě hlad-ty ho trápíš hlady! můj,tatínek to říká rád a často.
Už to pouštím jedním uchem tam a druhým ven.