Proč se otevřeně nemluví o potratech?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
taconemájméno
26.11.25 19:27

@Keyllah rodina mě moc nezná, nikdy jsme se extra nebavili a když už jsem u nich byla, tak jsem se chovala vzorně. Jak mám vycházet se sestrou, která mi už jako malá házela klacky pod nohy a ztěžovala mi život? Rodiče mě rádi mají, ale já jim nedokážu v sobě odpustit jejich rozhodnutí za které jsem musela trpět. :lol:

• Citovat
  • Upravit
taconemájméno
26.11.25 19:33

@Keyllah nemyslím si že vše znám a všude jsem byla, to jsem nikdy netvrdila, jen teď žiju a chovám se tak, jak cítím, to je jako blbě? V tom případě jsou ty věci, co každý říká blbost.
Očividně se nemůžu svobodně vyjadřovat, nemůžu si dělat co chci.
Rozhoduji a chovám se tak, abych byla šťastná já i za cenu toho, že nebudou šťastní všichni okolo.
Kdybych se ohlížela na štěstí a dobrý pocit ostatních, tak teď nemám peníze a práci, která mi je vydělává. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
taconemájméno
26.11.25 19:34

@Janli podle tebe je to výsměch, podle mě reálný pohled na situaci, každý zpracovává stres jinak. Já jsem vždy přehnaně pozitivní. :lol:

• Citovat
  • Upravit
548
26.11.25 19:38

@taconemájméno
No, mně se zdá, že i tuhle diskusi jsi založila buď jako provokaci nebo opravdu máš nějaké nedořešené problémy. Na normální odpovědi vůbec nereaguješ, jen na ty, kde se dá hádat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anna872
26.11.25 19:45
@taconemájméno píše: Více

No, soudit tě rozhodně můžu, protoze si čtu ty tvoje hlody. Normalni, rozumnej člověk tohle nedělá. Tečka. To neni o tom, ze mas jinej názor, ale ze se ten názor absolutně neslučuje s nějakou empatií a úctou k ostatním. To mi vadí.
Spis mi přijde, ze te baví, jak jsi toxická a vyžíváš se v tom. A to je charakterový rys hodný totálního odpadu. :poblion:

• Citovat
  • Upravit
41502
26.11.25 20:04
@Katalpaz píše: Více

tak ona nemá dořešené vztahy s rodiči i sestrou, je nespokojená a kope kolem sebe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
27.11.25 04:35

@taconemájméno A myslíš, že žena která má za sebou cestu IVF to neví?
Ne každá je trubka, kterou tato myšlenka vůbec nenapadne a pak čučí. Většina žen to ví, bere to jako možnost, jen si ji samozřejmě nechce připustit.
Ale že nějaké procento potratů je v prvním trimestru ví snad každá.

Jinak k potratu. Většina žen z mého okolí si uvědomovaly to štěstí, pokud nějaký problém je v těhotenství nepotkal a měly průběh těhotenství bez problému.

Až svůj potrat zpracuješ, budeš schopna si pořídit další dítě. :kytka:
A asi je fajn si pořešit antikoncepci, čili zamést si u sebe, když dítě nechceš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
taconemájméno
27.11.25 11:19

Já ho mám zpracovaný, děti jsou pro mě rušivý element který mě štve jenom když ho vidím. Na potrat bych šla asi tak či tak i teď bych neváhala a byla by to první myšlenka při 2 čárkách, protože si říkám, že kdybych teď měla už roční dítě, byla bych nešťastná.
Nekopu kolem sebe, chovám se tak, jak se každý vždy choval ke mně, nikdo mi nic nedal zadarmo, nikdo mě nikdy nepochválil, tak to beru tak, že je normální každému říct syrovou pravdu a nemazat mu med kolem huby. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
taconemájméno
27.11.25 11:20

@Katalpaz přesně tak, je to provokace, to jde snad poznat podle první věty.

• Citovat
  • Upravit
taconemájméno
27.11.25 11:29

@Keyllah v 15 jsem od nich utekla a hned jak mi bylo 2 dny 18, tak jsem se odstěhovala 150 km daleko. Myslíš si, že mi to vadí? Ne, je mi to úplně jedno, protože jim vadí, že jsem se vždy rozhodla tak jak oni nechtěli a doteď nechápu, proč jim vadí, že jsem si vybrala školu, která se jim nelíbila, že jim vadí, že jsem OSVČ a ne řadový dělník.
Nevím, mít děti, tak je mi asi fuk, kterou mají školu nebo jestli dělají ve fabrice nebo na volné noze. Důležité by bylo to, že se uživí a jsou šťastní.
Mé rodiče nikdy nezajímalo, jestli jsem šťastná nebo jestli mě to zajistí, hlavně aby to bylo přesně tak jak řekli. :lol: :lol: :lol: :lol:
Nikdy jsem nefetovala, neměla jsem ani cigaretu, se vztahy jsem začala na dnešní dobu dost pozdě a taky mi trvalo, než to bylo něco vážnějšího, nikdy jsem nedělala nic, co by jakkoliv narušovalo vzhled ideální dcery, ve škole jsem byla vždy premiantka, ale k čemu to bylo, když jsem je neposlechla a šla jsem tak kam nechtěli? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Mě už dávno přestalo bavit to se někomu omlouvat nebo doprošovat, nikdy mi nikdo nic nezjednodušil nebo mi nepomohl, vždy mě “zkopali a nechali ležet” a poraď si sama. :lol: :lol: :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
548
27.11.25 11:29

Takže z toho vyplývá, že je ti maximálně 21 let - v podstatě děcko, který asi nemělo dost lásky od maminky a od tatínka… No nic, přeju ti, ať ti někdo v životě ještě tu lásku dá dostatečně, abys neměla potřebu dělat rádoby drsňačku (což neznamená opravdovou odolnost) a případně být kvůli tomu hnusná na někoho, kdo to bere vážně a zrovna třeba prožívá těžké období.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anna872
27.11.25 11:38
@taconemájméno píše: Více

A to má být jako obhajoba pro to, že se chováš jako arogantni, bezcitná blbka?
Nikoho nezajímá, že jsi měla těžkej život. Myslíš si, že lidi okolo měli všechno v životě jednoduchý? Kazdej ma svoje trápení, starosti. To jako, ze kdyz jsem mela těžkej život, tak me to opravňuje byt na ostatni hnusná? Ne.
To je jak kdybys jela po ulici, nekoho přejela a rekla, ze ty ale taky nemas jednoduchej život. Proboha prober se. Nikoho s tak pokřiveným myšlením jsem dlouho nezažila.

• Citovat
  • Upravit
taconemájméno
27.11.25 11:41

@Katalpaz je mi 23 a ne neměla, u nás se city moc neprojevují. :lol:

• Citovat
  • Upravit
taconemájméno
27.11.25 11:43

@Anna872 tak všichni se tak chovají, co znám.
Z toho, co jsem zažila, je to tak možná 1% všeho, co se mi stalo. 😆
Denně narazím tak na 10 lidí, kteří se chovají úplně stejně jako já, proto jsem taky dobrý šéf, s nikým se nemažu a mazat nebudu, semnou se taky nikdo nemazal a už vůbec mi nedával falešné naděje. :D :D :D
Ale to trubky na mateřské bez kariéry nemůžou nikdy pochopit. Reálně se válíte půl dne doma a placené dovolené. :lol: :lol: :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
80223
27.11.25 11:51

Protože je to pro většinu žen traumatizující? To by měla o tom debat s kamarádkama na kafi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty