Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@vokishka píše:
Měl odběry na celiakii?
Ne. Ono se to cloveku vsechno tak ruzne spojuje, protoze mimo jine poslednich par mesicu neroste (coz je taky u celiakie bezne), ale na paniku asi jeste bude cas.
@Hobitka píše:
Ne. Ono se to cloveku vsechno tak ruzne spojuje, protoze mimo jine poslednich par mesicu neroste (coz je taky u celiakie bezne), ale na paniku asi jeste bude cas.
proč paniku. Jestli bude brát krev, at udělá i tohle, je to takový chameleon.
@vokishka To byla trochu nadsazka. Na krvi uz byl. Takze leda v nejakem dalsim kole.
@Hobitka píše:
@vokishka To byla trochu nadsazka. Na krvi uz byl. Takze leda v nejakem dalsim kole.
Prodává se i domácí test na celiakii, dělá to Vitamin Station tuším, tak mrkni. Samozřejmě jen orientačně. Taky můžete ten lepek prostě zkusit vysadit no. Jestli fakt neroste a je hubený, tak bude problém spíš jinde, než byl u nás. Ten náš roste až moc ![]()
@unuděná píše:
Prodává se i domácí test na celiakii, dělá to Vitamin Station tuším, tak mrkni. Samozřejmě jen orientačně. Taky můžete ten lepek prostě zkusit vysadit no. Jestli fakt neroste a je hubený, tak bude problém spíš jinde, než byl u nás. Ten náš roste až moc
Lepek se bez testu nevysazuje. Ten test jsem u dcery zkoušela, vysel negativni, pritom za chvili potom potvrzena celiakie.
@unuděná Kazdopadne dnes Dr. nakousla i ta zada a ortopedii. Nesla jsem vysledky SONO. Vzhledem k tomu, ze dneska zaskucel bolesti, kdyz nahazoval aktovku, tak jsem to zminila. No, nevim. Proste pokud ho to neprejde samo, bude to beh na dlouhou trat. On rostl dobre, ted nevyrostl od 12.1. Ale predtim dal nekdy za mesic 3 cm, takze ono se to blbe posuzuje, roste skokove. Ted nema z ceho, je jak lunt… Vcera na tom SONO to bylo pro plac, kdyz jsem ho videla polonaheho na lehatku
.
@Hobitka píše:
@unuděná Kazdopadne dnes Dr. nakousla i ta zada a ortopedii. Nesla jsem vysledky SONO. Vzhledem k tomu, ze dneska zaskucel bolesti, kdyz nahazoval aktovku, tak jsem to zminila. No, nevim. Proste pokud ho to neprejde samo, bude to beh na dlouhou trat. On rostl dobre, ted nevyrostl od 12.1. Ale predtim dal nekdy za mesic 3 cm, takze ono se to blbe posuzuje, roste skokove. Ted nema z ceho, je jak lunt… Vcera na tom SONO to bylo pro plac, kdyz jsem ho videla polonaheho na lehatku.
Držím palce, snad na něco přijdete. Ty záda by byly to nejmenší.
Je fakt, že syn rostl celkem rovnoměrně a někdy mezi 8-9 rokem najednou za rok 11cm a hlavně noha o 4 čísla. Tak se tím možná i rozhodila rovnováha těla a to asi držení zad nepřidalo.