Proč volíte pravici?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
2075
15.9.22 10:06

Klidně se přiznám - budu volit SPD, protože je to jediná strana, která má šanci se do vlády dostat a předvést, co umí. Každý doteď zklamal, proč jim nedat šanci. A neuvěřitelně mě uráží, když se voliči jiných stran povyšují a berou lidi s jiným politickým názorem za méně inteligentní. Když volím někoho ze slepence, dělá to ze mě víc? Na gymplu jsme fasovali placky “Volím Karla” - já a spolužák jsme je nenosili, kdo byl celý týden “náhodou” zkoušený? :roll: Fakt nechápu, kde se tohle pohrdání bere, to fakt věříš tomu, že jsi lepší než jiní? Hlavně tu pravice a levice už snad neexistuje - každý používá prvky z toho a z toho, leda tak ultrapravice - jako teď ve Švédsku. Fandím jim, mají šanci dokázat, že jen nežvanili

• načítám...
1045
15.9.22 10:08
@Klopotkova píše:
Zdravím,
Proč volíte pravici?
Já se přiznám, o politiku jsem se začala trochu zajímat až před volbami v minulém roce a muž mi řekl, že mi do toho nechce mluvit, ale že mám volit pravici a vysvětlil mi důvody, které se mi líbily, tak jsem volila koalici Spolu.
Moji nejbližší příbuzní (o politiku se zajímají)volí těž pravici kromě jednoho člena, který nemá rád ODS a TOP09, ale není komunista. Naštěstí.
S mužem děti nemáme, ale třeba se rozčiluje nad tím, jak někdo může volit SPD, kde Okamura lobuje proti výstupu z EU, že nechce, aby naši synovci a neteře žili někdy v totalitě. Moje máma tomu, co říká muž přikyvuje a v oblasti politika si prostě notují.
Je i proti Ano, tvrdí, že se tady rozházely peníze naprosto otřesným způsobem a že to bude splácet ještě několik generací a že Babiš je gauner.
Jak to prosím vnímáte vy?
Byla bych nejraději, kdyby psali inteligentní lidé, kteří volí pravicia nechci, aby vznikla hádka na toto téma.
A třeba by mě zajímalo, proč volíte SPD a ANO.

přesně tak pravicové strany jako je ODS volí ti inteligentní, takoví ti lepšolidi, elita národa. Nevadí, že vůbec nerozumí politice, že inteligentní moc nejsou.. ale strašně rádi to slyší.. že jsou ti lepší. Takže si ani nevšimli, že ODS se jaksi nechová vůbec pravicově a jediný úkol slepence v čele s Fialou je zničit tento stát.
Všem těmto"lepšolidem" proto velmi děkuji.

značná část lidí volila slepenec z nenávisti k Babišovi.. to že Fiala je Babišův poskok, a jen za něj dělá špinavou práci.. si samozřejmě zase nevšimli. Jakmile to tady Fialový… totálně dodělá, nastoupí s velkou slávou znova Babiš.. a ještě mu budou všichni děkovat.

Příspěvek upraven 15.09.22 v 10:10

• načítám...
44193
15.9.22 10:08
@Mar__tanka1983 píše:
Kvalifikace je nasnadě, místo hloupých poznámek (viz certifikát s razítkem) napsat slušně svůj názor ;)

Podle mě je ta reakce na místě. Zakladatelka jasně psala, že chce příspěvky inteligentních lidí, kteří volí pravici. Takové požadavky jsou proti svobodě slova. A vůbec neznamená, že když někdo volí středové strany nebo levici, že je méně inteligentní.
Dalo by se debatovat a funkcích a nástrojích sociální politiky, historii sociálních dávek a jejich účelu, jaký by mělo vliv na společnost jejich zrušení(to neudělá ani vláda nejvíc pravicová).
Dále by se dalo debatovat o zemích, kde je kvalitní levicová politika.

Ale politické diskuze jsou vždy plné vášně a ne každý na to má čas a chuť.
Navíc tato zakladatelka často rozpoutá jisté kontroverzní téma snad účelově.

• načítám...
Klopotkova
15.9.22 10:11
@Pears206 píše:
Podle mě je ta reakce na místě. Zakladatelka jasně psala, že chce příspěvky inteligentních lidí, kteří volí pravici. Takové požadavky jsou proti svobodě slova. A vůbec neznamená, že když někdo volí středové strany nebo levici, že je méně inteligentní.
Dalo by se debatovat a funkcích a nástrojích sociální politiky, historii sociálních dávek a jejich účelu, jaký by mělo vliv na společnost jejich zrušení(to neudělá ani vláda nejvíc pravicová).
Dále by se dalo debatovat o zemích, kde je kvalitní levicová politika.Ale politické diskuze jsou vždy plné vášně a ne každý na to má čas a chuť.
Navíc tato zakladatelka často rozpoutá jisté kontroverzní téma snad účelově.

Myslela jsem to tak, jak píše Marťanka, jen jsem to nešťastně vyjádřila, nechci, aby se tato diskuse strhla v hádky a urážky.

• Upravit
10921
15.9.22 10:11
@cartera píše:
přesně tak pravicové strany jako je ODS volí ti inteligentní, takoví ti lepšolidi, elita národa. Nevadí, že vůbec nerozumí politice, že inteligentní moc nejsou.. ale strašně rádi to slyší.. že jsou ti lepší. Takže si ani nevšimli, že ODS se jaksi nechová vůbec pravicově a jediný úkol slepence v čele s Fialou je zničit tento stát.
Všem těmto"lepšolidem" proto velmi děkuji.

značná část lidí volila slepenec z nenávisti k Babišovi.. to že Fiala je Babišův poskok, a jen za něj dělá špinavou práci.. si samozřejmě zase nevšimli. Jakmile to tady Fialový… totálně dodělá, nastoupí s velkou slávou znova Babiš.. a ještě mu budou všichni děkovat.

Příspěvek upraven 15.09.22 v 10:10

Zasmála jsem se aspoň, děkuju. :kytka:

• načítám...
10921
15.9.22 10:12
@Klopotkova píše:
Myslela jsem to tak, jak píše Marťanka, jen jsem to nešťastně vyjádřila, nechci, aby se tato diskuse strhla v hádky a urážky.

Zažila jsi tu někdy podobný téma bez hádek a urážek? :cert:

• načítám...
31278
15.9.22 10:16

@Pears206 No a jsme u toho. Ano, máme svobodu slova. Na svém účtu, na svém profilu, v práci i v hospodě si můžeš vykládat skoro všechno dle libosti.
Tady zakladatelka požádala o rozumnou debatu, čímž se zřejmě chtěla vyvarovat prachsprostých útoků, nicneříkajících hesel a jiného OT.

Když text rozebereme do detailů, neříká, že pravici volí jen inteligenti, ani že inteligenti volí jedině pravici, říká, že by si ráda vyslechla inteligentní a neútočný názor těch, co volí pravici. To není totéž.

• načítám...
3339
15.9.22 10:25

@Mar__tanka1983 To je právě ten problém, že si někteří všechno vztáhnou hned na sebe a cítí se dotčeni a podle toho také reagují.

• načítám...
17306
15.9.22 10:26
@HloupýFlop píše:
Klidně se přiznám - budu volit SPD, protože je to jediná strana, která má šanci se do vlády dostat a předvést, co umí. Každý doteď zklamal, proč jim nedat šanci. A neuvěřitelně mě uráží, když se voliči jiných stran povyšují a berou lidi s jiným politickým názorem za méně inteligentní. Když volím někoho ze slepence, dělá to ze mě víc? Na gymplu jsme fasovali placky “Volím Karla” - já a spolužák jsme je nenosili, kdo byl celý týden “náhodou” zkoušený? :roll: Fakt nechápu, kde se tohle pohrdání bere, to fakt věříš tomu, že jsi lepší než jiní? Hlavně tu pravice a levice už snad neexistuje - každý používá prvky z toho a z toho, leda tak ultrapravice - jako teď ve Švédsku. Fandím jim, mají šanci dokázat, že jen nežvanili

Tady budu oponovat. Nikdy se do vlády nedostane. Sama tolik extremistů ve volbách nezlomí, aby měla většinu a do koalice s SPD žádná strana nikdy nepůjde. Je to rozsudek smrti na evropské úrovni. Program žádné strany nenajde průsečík s programem těchto populistů. Navíc pouhým přemýšlením o vytvoření koalice s SPD klesá česku důvěryhodnost zahraničních investorů a zvedají se úrokové sazby.

• načítám...
3797
15.9.22 10:28
@Pidulka1991 píše:
Volím pravici, protože mi je její program blízký, ale ODS abi topka podle mě pravice není…

Ano, ODS a TOP není pravice. Pravice jsou Trikolóra a Svobodní.

• načítám...
3339
15.9.22 10:34

@HloupýFlop Já se zase přiznám, že tohle je pro mne nepochopitelné. Souznění s SPD je proti mým hodnotám a vnímání zdravé společnosti. Není to o inteligenci, nemám ráda nesnášenlivost a populismus. A hraní na pseudovlasteneckou notu už vůbec ne. A argument dát někomu šanci, no nevím. Hitler taky dostal šanci a jak to dopadlo. Naštěstí pan Tomio se s ním srovnávat nedá. Neberu ti to, ale nepochopím.

• načítám...
Klopotkova
15.9.22 10:37
@Maribelle píše:
Záleží, v USA bych byla „levičák“, tady "pravičák, ale ve skutečnosti jsem někde uprostřed. Jsem v podstatě liberál, byla bych ráda za svobodu a s tím ruku v ruce jdoucí zodpovědnost sám za sebe = nespoléhat se ve všem na stát. Na druhou stranu si uvědomuji i důležitost funkčního sociálního deštníku a nutnosti postarat se z části o ty slabší i o ty neschopné. A teď koho volím, vždycky to nejmenší zlo, z mého pohledu, tedy ze středu doprava. I když nedělám si iluze. Už jsem volila ODS, TOP 09, jednou i KDU. A koho tady jiného? Vychcánky a populisty, tedy strany jednoho muže ANO a SPD nepřichází v úvahu, Piráti jsou na mě moc levičácký, KSČ taky bez debat, ČSSD parta těch největších gaunerů, ti měli pazoury všude, se sociální demokracií nic společného, ostatní už v propadlišti dějin.
A přiznám se, z politiků mám nejradši Kalouska, skutečně chytrý chlap, vynikající řečník a navíc vtipný. :DPokud tě zajímá politika, tak zajímavá je teorie elit. Dobré nastudovat, aby si to člověk nepředstavoval všechno zbytečně romanticky. :)

Máš stejné názory na politiku jako moje máma, i s SPD, jak píšeš níže.

• Upravit
3797
15.9.22 10:42
@Klopotkova píše:
ODS ani TOP09 nejsou pravice, odkdy?

ODS a TOP 09 nejsou pravice, ale liberálové. Pravice chce malý stát, a podívej se, co dělají tito, když vládnou. Ještě zvětšili počet ministerstev a počet státních úředníků. A o šetření na státě, rušení úřednických míst a státních dotací nepadlo ani slovo. Pravice chce nízké daně, a co budou dělat tito, daně zvyšovat. Zatím snad jen pro společnosti s neočekávanými nadměrnými zisky. Ale zatím. Pravice snižuje daně, DPH a hlavně daně z příjmů jak osob, tak firem. Pravice snižuje státní dluh a dělá přebytkové nebo alespoň vyrovnané rozpočty. Za této vlády bude ještě vyšší deficit státního rozpočtu, než za údajně rozhazovačné vlády Babiše, zatím se mluví o 330 miliardách. A úplný jejich majstrštych je, že skoro všichni záhy budou na sociálních dávkách, i střední třída.

• načítám...
31278
15.9.22 10:47

@Maribelle
Ono obecně to rozlišování na pravá levá, krom vysloveně extrémních stran, už prostě nefunguje.
Kde jsou ty doby, kdy tu byli ptáci, socani, komanči, pámbíčkáři a ještě možná zelení a hotovson.
Všechno pěkně černobílé :jazyk: :mrgreen: :mrgreen: a celé politické směřování jednotlivce se škatulkovalo jen podle toho, jestli si měl rád Zemana, Klause nebo Havla. No nebylo na světě krásně? :lol: (doufám, že ta ironie je jasná)
Matně si uvědomuji mé kdysidávné počáteční nadšení z Unie svobody :jazyk: ;)

Příspěvek upraven 15.09.22 v 10:56

• načítám...
2075
15.9.22 10:51
@zoidberg píše:
Tady budu oponovat. Nikdy se do vlády nedostane. Sama tolik extremistů ve volbách nezlomí, aby měla většinu a do koalice s SPD žádná strana nikdy nepůjde. Je to rozsudek smrti na evropské úrovni. Program žádné strany nenajde průsečík s programem těchto populistů. Navíc pouhým přemýšlením o vytvoření koalice s SPD klesá česku důvěryhodnost zahraničních investorů a zvedají se úrokové sazby.

Netvrdím, že se dostane, jen je nejsilnější z těch malých stran. A kdyby vytvořila slepenec třeba s Trikolorou a DSSS a co já vím, už se v tom moc neorientuju, tak zase ztratí voliče (třeba mě). Já prostě chci věřit, že je ještě šance na dobré dny - to za dobu, co mám volební právo, prostě nikdo nedokázal. SPD to vyloženě kazí Okamura - bohužel prostě dělá přesně to, co není žádoucí, čím tu stranu, členy a voliče úplně zesměšní. Není dobrý politik. Ale s programem strany sympatizuju, nevolím podle představitele nebo veřejného mínění.

A co teda říkáš na to Švédsko? Byla otázka času, než tam někdo takový vyhraje, nedivím se. Vždyť to taky musí být sebevražda, ne?

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová