Strach z regresní terapie

Anonymní
2.9.22 10:12

Strach z regresní terapie

Dobré ráno.
Prosím o anonym - členové rodiny a přátelé.
Objednala jsem se na regresní terapii. Půjdu tam za 14 dní.
Mám v sobě zabudované vzorce a strachy, které mi hodně komplikují život. Řídím se podle nich… A sama je moc nedokážu ovládat.
Byla mi doporučena regresní terapie… Tak jsem to zkusila, ale vrtá mi to hlavou. Docela se bojím toho, ze by to na mne mohlo zanechat negativní následek… Třeba aby se ze mě nestalo médium, nezískala nadpřirozené schopnosti, nebo neotevřela bránu někam, kam nemám… Nebo aby mi to nezničilo psychiku.
Chtěla bych slyšet Vaše názory. Ještě to není provedené, tak abych to mohla ještě jednou zvážit.
Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2075
2.9.22 10:31

Byla jsem a bylo to k prdu. Jediné, co mi to otevřelo, byly upozaděné vzpomínky, a to mi ještě přitížilo. Nedělej to, pokud si nejsi jistá, že se nebojíš podívat do podvědomí. Já už bych do toho nešla, vědomí ví, co má ponechat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
2.9.22 10:45

Proč? Proč chcešč platit nějakému šarlatánovi, namísto toho, aby si svoje problémy řešila reálně?

ROzhodně se z tebe nestane médium, natož aby si získala nadpřirozené schopnosti.

Ale prostě se ti tvoje problémy jen zhorší. Protože prostě neřešíš to co je potřeba řešit - úzkostnou poruchu. Není to žádná magie, nebudš mít kontakt s minulými životy. Je to obyčejný šarlatán, který pokud je šikovný, tak ti dodá pocit že je ti trošku líp, aby si přišla znova a znova zaplatila. Ale pokud máš reálné psychické obtíže tak, ne, tak to prostě nepomůže.

Potřebuješ dlouhodobou, systematickou psychoterapii a léky.

Tajně doufám že jsi heduš a že opravdu uděláš všechno, jen aby si nemusela dělat to, co ti pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2402
2.9.22 10:49

Já bych nějaké ty nadpřirozené schopnosti brala. :mrgreen: Kde to dělaj? Už jsem zkoušela se nechat kousnout pavoukem a nic. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6042
2.9.22 10:51
@Tomie píše:
Já bych nějaké ty nadpřirozené schopnosti brala. :mrgreen: Kde to dělaj? Už jsem zkoušela se nechat kousnout pavoukem a nic. :?

No jo, ale to nebyl určitě genově upravený radioaktivní pavouček, že ne? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
2.9.22 11:16

Regresní terapie funguje, ale její hlavní problém je, že se vyřeší stávající problém, ale většinou vznikne jiný (většinou souvisí s traumaty z minulých životů, ne které si naštěstí nepamatujeme). To, jak teď žiješ, je křehká rovnováha mezi problémy, zakořeněnými v podvědomí a tvou psychikou, která už si ale za tu dobu vytvořila nějaké obranné mechanismy. Po zásahu do podvědomí bude tvé psychice zase dlouho trvat, než najde rovnováhu s novým stavem, kdy tě bude trápit zase něco jiného. Já osobně bych do takových věcí nešťoural.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
2.9.22 11:16
@HloupýFlop píše:
Byla jsem a bylo to k prdu. Jediné, co mi to otevřelo, byly upozaděné vzpomínky, a to mi ještě přitížilo. Nedělej to, pokud si nejsi jistá, že se nebojíš podívat do podvědomí. Já už bych do toho nešla, vědomí ví, co má ponechat.

Naprosto souhlasím a zakladatelce na její uvedený problém důrazně nepodoporučuji. Šla jsem tam z podobných motivů a odnesla jsem si trauma, zvracela jsem, přivodila jsem si rok panických atak, pak dva roky léčení úzkostných stavů a díky tomu všemu si téměř dva roky svého života pamatuji jen z fotek.
Nikdy víc!
Regresi považuji za užitečnou ve chvíli, kdy chceš žít víc duši než fyzický život a míníš poté odejít do kláštera a mimo reálný život.
Zkušeností s těmito lidmi mám dost, neznám jediného člověka, kterému by to doopravdy pomohlo k něčemu pozitivnímu. Navíc se poohlídni, z jakých lidí se rekturují regresní terapeutové (kromě těch, kteří jsou zároveň psychiatry, tam možná, ohlídají si ty stavy, ale z řad laiků - už nikdy!)

Pokud si nedáš říct, chceš poznat některé zákonitosti nynějšího žití v návaznosti na minulé životy (třeba), stačí si o tom všem číst, pokud ti něco sedne, sepne se to, zaujme tě to, budeš samovolným rozpomenutím vědět, že toto může být tvůj problém - a vyřeš to pak praktickou psychologií, osvědčenými postupy.

Fakt nemá smysl vědět o ex manželovi, že tě v minulém životě utýral. Nemá smysl týrat se odpouštění současným rodičům, protože tě zradili teď i v minulém životě. To je fakt zbytečná ztráta energie.
Nežila jsem u nikoho pozitivní regresi ve stylu „podívej, co umíš, pojď to nyní ještě zvelebit“. Vše jen traumatické, což je dáno prý tím, že trauma se snáz ukládá, než dary a pozitiva. To trauma ale totálně rozloží současnou psychiku, odkryje rány.
Těch rozvrácených psychik jsem zažila osobně dost a vždy jim doporučím opravdu odbornou pomoc a velkou trpělivost. Víme, proč to zapomínáme.

Často se zmiňují fobie. Třeba strach z vody. Nevím, jak mi pomůže, když si prožiju v regresi, jak jsem se kdysi utopila. Po probrání z ní se budu vodě o to větším obloukem vyhýbat.
 Nik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.9.22 12:32

Děkuji za vaše názory :) zvážím je. Ale spíš to nebudu riskovat. Zruším ten termín.
Mám sice podvědomé vzorce, vím o nich, ale budu se je snažit překonávat jinou, bezpečnější cestou.
Do minulých životů se fakt nechci moc rýpat. A vlastně… Nevím, co by se mnou udělalo nějaké trauma, které bych si vybavila a bylo by to čerstvé…
Děkuji všem.

• Citovat
  • Upravit
368
3.9.22 12:34

Asi bych vás odradila kamarádka byla a pak se zhroutila už nikdy není jako dřív jiný člověk úplný rozpad

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.9.22 12:57
@KacanovaIng píše:
Asi bych vás odradila kamarádka byla a pak se zhroutila už nikdy není jako dřív jiný člověk úplný rozpad

Děkuji za názor :) asi bude rozumnější najít terapeuta, nebo se s tím snažit vyrovnat sama.
Jednou, když mi bylo asi 10, jsem podstoupila hypnózu. A nepomohlo mi to v ničem. Jenom jsem se cítila příjemně.
Proto jsem se chtěla zeptat, dokud je čas.

• Citovat
  • Upravit
4705
3.9.22 13:22
@Anonymní píše:
Děkuji za vaše názory :) zvážím je. Ale spíš to nebudu riskovat. Zruším ten termín.
Mám sice podvědomé vzorce, vím o nich, ale budu se je snažit překonávat jinou, bezpečnější cestou.
Do minulých životů se fakt nechci moc rýpat. A vlastně… Nevím, co by se mnou udělalo nějaké trauma, které bych si vybavila a bylo by to čerstvé…
Děkuji všem.

Já jen řeknu, že já u toho měla pocity šoku, třes těla, záchvaty pláče, hrůza umírání. Strašně mi to otevřelo od té doby strach ze smrti a fobii z nemocí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
3.9.22 13:24
@Anonymní píše:
Děkuji za názor :) asi bude rozumnější najít terapeuta, nebo se s tím snažit vyrovnat sama.
Jednou, když mi bylo asi 10, jsem podstoupila hypnózu. A nepomohlo mi to v ničem. Jenom jsem se cítila příjemně.
Proto jsem se chtěla zeptat, dokud je čas.

Víš, zkus třeba milé meditace, zavřít oči, pustit si čtený text; ale jít po milých vizualizacích, posílení, očištění, spíše v dobrém léčit to, co léčit potřebuješ.
Otvírat ty dveře spíš k budoucnosti než se dívat za sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
3.9.22 13:33

No tak na ty šarlatánské metody nechoď. Úplně Ti to rozhodí psychiku a ještě Tě finančně odrbou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová