Proč volíte pravici?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
411
15.9.22 10:55

Ja jsem spis stredopravice, ale uprednostnila bych jakekoliv ekonomicke reseni na pravo pred ultralevici.

Bohuzel, na nasi politicke scene neexistuje pravicova strana, se kterou bych si notovala v něčem jinem nez v ekonomickem programu.

Od zacatku volim, co mi prijde jako nejmensi zlo. Nejsem fanouskem zadne strany, prijde mi to divne.

Nejhorsi jsou populisticti mimoni z SPD, pokud by nekoho zajimal tak jeste Lubos Volny s jeho blokem. Populisticka, levicova, nahnedla katastrofa. Nazory takove Trikolory se vlastně prilis nelisi…

• načítám...
17306
15.9.22 10:57
@HloupýFlop píše:
Netvrdím, že se dostane, jen je nejsilnější z těch malých stran. A kdyby vytvořila slepenec třeba s Trikolorou a DSSS a co já vím, už se v tom moc neorientuju, tak zase ztratí voliče (třeba mě). Já prostě chci věřit, že je ještě šance na dobré dny - to za dobu, co mám volební právo, prostě nikdo nedokázal. SPD to vyloženě kazí Okamura - bohužel prostě dělá přesně to, co není žádoucí, čím tu stranu, členy a voliče úplně zesměšní. Není dobrý politik. Ale s programem strany sympatizuju, nevolím podle představitele nebo veřejného mínění.A co teda říkáš na to Švédsko? Byla otázka času, než tam někdo takový vyhraje, nedivím se. Vždyť to taky musí být sebevražda, ne?

Já bych hlavně řekl, že SDP=Okamura. Je to strana jednoho vládce, stejně jako ANO. Akorát, že SPD má i nějaký program. ANO žádný program nemá, je to podnikatelský subjekt vzniklý za účelem generování zisku pro pana A. B.
Ke Švédsku se nevyjadřuji, mají co chtěli.

• načítám...
3339
15.9.22 10:58

@Da12 Neříkám, že některé kroky jsou v pořádku, viz plošný příspěvek na děti. To je rozhazování babišovského ražení, ale upřímně, v kontextu dnešní doby (postcovid, válka na Ukrajině) a s tím souvisejících obrovských sociálních problémů, lze mít přebytkový nebo vyrovnaný rozpočet? Není to dokonalé, lze to jistě dělat lépe, ale zrovna teď čas na snižování daní není. Navíc kdo by toho teď byl schopen bez toho, aby ho to politicky nepohřbilo? Tady je kultura nároků na všechno bez vnímání povinností a vlastní zodpovědnosti tak hluboce zakořeněná, že čistě pravicová politika nemá šanci na úspěch.

• načítám...
31277
15.9.22 11:01
@Maribelle píše:
@Da12 Neříkám, že některé kroky jsou v pořádku, viz plošný příspěvek na děti. To je rozhazování babišovského ražení, ale upřímně, v kontextu dnešní doby (postcovid, válka na Ukrajině) a s tím souvisejících obrovských sociálních problémů, lze mít přebytkový nebo vyrovnaný rozpočet? Není to dokonalé, lze to jistě dělat lépe, ale zrovna teď čas na snižování daní není. Navíc kdo by toho teď byl schopen bez toho, aby ho to politicky nepohřbilo? Tady je kultura nároků na všechno bez vnímání povinností a vlastní zodpovědnosti tak hluboce zakořeněná, že čistě pravicová politika nemá šanci na úspěch.

tak mě by se třeba v tomhle směru hodně líbilo, kdyby se snížily daně pracujícím s dětmi, výrazně více, než je to nyní (s přechodem do daňového bonusu). Podpora rodin bez přiblblýho přerozdělování sociálních dávek lopatou.

• načítám...
2075
15.9.22 11:05
@Maribelle píše:
@HloupýFlop Já se zase přiznám, že tohle je pro mne nepochopitelné. Souznění s SPD je proti mým hodnotám a vnímání zdravé společnosti. Není to o inteligenci, nemám ráda nesnášenlivost a populismus. A hraní na pseudovlasteneckou notu už vůbec ne. A argument dát někomu šanci, no nevím. Hitler taky dostal šanci a jak to dopadlo. Naštěstí pan Tomio se s ním srovnávat nedá. Neberu ti to, ale nepochopím.

Tady asi docházíme k tomu, že já jejich vystupování neznám - nekoukám na tv, na předvolební debaty - nevím, jak se prezentuje navenek (znám ho z dřívějška z bulváru a radši s tím skončila) Znám program, podle toho jedu. Kdyby tam byl kdokoliv jiný, tak je to stejné. Já už jsem prostě došla do fáze, kdy myslím na sebe a rodinu, kdy už je mi fuk, jak působím na ostatní - a ano, asi jsem další oběť populismu, ale co jiného? Vždyť z těch větších stran už všechny zklamaly, už prostě není koho.

• načítám...
2075
15.9.22 11:09
@zoidberg píše:
Já bych hlavně řekl, že SDP=Okamura. Je to strana jednoho vládce, stejně jako ANO. Akorát, že SPD má i nějaký program. ANO žádný program nemá, je to podnikatelský subjekt vzniklý za účelem generování zisku pro pana A. B.
Ke Švédsku se nevyjadřuji, mají co chtěli.

Chápu, ale já nevolím jeho, volím jeho stranu a myšlenku, že je za tím on, to už neovlivním. ANO nekomentuju, to jde mimo mě.

• načítám...
643
15.9.22 11:09

„Levice“ je teď u nás úplně bez pudu sebezáchovy, zakousli by se do ocasu a za pár let by se sežrali celí i s našimi národními financemi. Tak co s tím? Radostně jsem snad volila jen jako čerstvý volič, většinou je to teď volba nejmenšího zla, nebo „proboha ať nemají moc tihle psychopati/hlupáci“. A volím si lidi, co mluví řečí mého kmene a modlím se, aby ten můj kmen byl pořád nejsilnější. A když vidím, jak se tu teď rozjíždí kultura, kdy politici neodstupují za prohřešky a vyhrává nejlepší prodejce hrnců, tak doufám, že děti vychovám tak, aby kdykoliv zvládli přesunout bydliště a žít i jinde, když by bylo třeba :nevim:

• načítám...
20992
15.9.22 11:10
@zoidberg píše:
Volit pravici mi přijde tak jednoznačné, jako že ráno vyjde slunce. Prostě si neumím představit, že by to někdo mohl mít jinak :)

A sleduješ co ty kurvy levicový vyvádějí u nás?

• načítám...
42274
15.9.22 11:15
@KalamityJohn píše:
:mrgreen: Johny, bacha, abys nešel zase na kobereček :hug: ;)
  • načítám...
3339
15.9.22 11:23

@HloupýFlop Důležité je si uvědomit, že dokonalé to není vůbec nikde. Představu, jak by to mělo vypadat, abych se měl já lépe, má asi úplně každý. Ale za mě u nás pořád ještě dobrý, může být hůř. Demokracie jakkoli nedokonalá je vždycky lepší, než autokracie, totalitní režim. Jenom to chce pěstovat alespoň nějakou politickou kulturu a zodpovědnost. A do toho zrovna Tomio a spol. nezapadá. A jak zmínila @Akve, jde to v tomhle směru z kopce. I když já mám pocit, že to je globální problém, takže odstěhovat se je možná řešení v tom, že to člověk nebude tak moc vnímat.

• načítám...
3339
15.9.22 11:31

@Mar__tanka1983 To se teď rádo říká. :) Ale ono to míření na určité smýšlení tam pořád je. I když teda bývalo to jednoušší, to máš pravdu. Miloše nebo Jirku Paroubka prostě mladá holka mít ráda nemohla. :mrgreen:

• načítám...
11559
15.9.22 11:40

V české politice není reálná pravice (v pozitivním slova smyslu) a možná ta doba na takovéhle dělení už pominula. Každá strana zastává „různé“ názory a občas se nějaké názory mohou zdát i poněkud populistické.

• načítám...
17306
15.9.22 12:02
@KalamityJohn píše:

Strašně vyměkly. Je mi z toho až těžko od žaludku  :,(

• načítám...
15777
15.9.22 12:19
@Da12 píše:
Ano, ODS a TOP není pravice. Pravice jsou Trikolóra a Svobodní.

Trikolóra? Já myslel, že tohle uskupení je akční výbor KSČM.

• načítám...
30267
15.9.22 14:27

Já spíš volím proto, aby se tam nedostal nějaký pitomec, kterého dycky volí spis soc. slabší, neinformovani, nemakaci, vyzirky, komunisti a pár podivínu. To znamená ve zkratce, že volím např proti agentovi Buresovi, proti silenemu samurajovi, proti Zemanovi atd…
Jinak to asi není nikdy vyhra :mrgreen:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová