Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Volit pravici mi přijde tak jednoznačné, jako že ráno vyjde slunce. Prostě si neumím představit, že by to někdo mohl mít jinak ![]()
Volím pravici, protože mi je její program blízký, ale ODS abi topka podle mě pravice není…
@Zumpa píše:
@Klopotkova Tebou zmiňované strany nejsou pravice.
ODS ani TOP09 nejsou pravice, odkdy?
@Klopotkova píše:
Zdravím,
Proč volíte pravici?
Já se přiznám, o politiku jsem se začala trochu zajímat až před volbami v minulém roce a muž mi řekl, že mi do toho nechce mluvit, ale že mám volit pravici a vysvětlil mi důvody, které se mi líbily, tak jsem volila koalici Spolu.
Moji nejbližší příbuzní (o politiku se zajímají)volí těž pravici kromě jednoho člena, který nemá rád ODS a TOP09, ale není komunista. Naštěstí.
S mužem děti nemáme, ale třeba se rozčiluje nad tím, jak někdo může volit SPD, kde Okamura lobuje proti výstupu z EU, že nechce, aby naši synovci a neteře žili někdy v totalitě. Moje máma tomu, co říká muž přikyvuje a v oblasti politika si prostě notují.
Je i proti Ano, tvrdí, že se tady rozházely peníze naprosto otřesným způsobem a že to bude splácet ještě několik generací a že Babiš je gauner.
Jak to prosím vnímáte vy?
Byla bych nejraději, kdyby psali inteligentní lidé, kteří volí pravici a nechci, aby vznikla hádka na toto téma.
A třeba by mě zajímalo, proč volíte SPD a ANO.
Volim pravici, Nikdy ne spd, ano..
@Zumpa píše:
@Klopotkova Tebou zmiňované strany nejsou pravice.
SPD ani ANO, to je jasné, muž mi jen uváděl příklad, proč nevolit opozici. A jinak ano, jsem prostě de.bil, před mužem se stydím, i když on tvrdí, že lidí, kteří se o politiku nezajímají je spousta a že nikdy není pozdě se o to začít zajímat, když chci, tak se snažím honem nějaké základy aspoň o politice nastudovat.
@Klopotkova píše:
ODS ani TOP09 nejsou pravice, odkdy?
Chovají se levicově. Takže to je levice.
Tak se podívej na program SPD… Vystoupení z EU, veřejná referenda a další. V čele s Okamurou… Fakt by ČR mohla vystoupit? Jaké dopady by to mělo? Bylo by to k něčemu? Ne, ČR je moc malý hráč. Veřejné referendum? Vždyť lidi se nestarají ani koho volí. Je rozumné dát jim možnost kdykoli a o čemkoli rozhodnout v referendu? Na to jsou volení zástupci, aby problematiku nastudoval ze všech stran. To ti Pepa z horní dolní neudělá. Klidně ti ohlašuje, že země je placka, protože to Jožka od vedle říká. A to je pak tutovka.
Totéž se dá udělat kolem všech stran. Rozebrat si volební programy. Korupční kauzy se nakonec najdou u všech.
Slepenec SPOLU je prostě slepenec. K tomu nemám co říct a je jasné, že dlouhodobě to fungovat nebude. Je jich moc a jejich programy nejsou dlouhodobě udržitelné.
ANO má v čele Babiše. Tím je řečeno vše.
Piráti to dali dohromady se starosty a to mi taky nepřipadá šťastné. Starostové měli zůstat u komunální politiky. Tam to dává smysl. Starat se o svůj kousek země. Ale v celonárodní mi nějak nesedí.
ČSSD vyšouplo ANO.
Obecně bych řekla, že máme moc různých stran a to taky není dobré.
ODS není reálně pravice. Myslím, že Svobodní měli pravicový program.
@KeckaJ píše:
Tak se podívej na program SPD… Vystoupení z EU, veřejná referenda a další. V čele s Okamurou… Fakt by ČR mohla vystoupit? Jaké dopady by to mělo? Bylo by to k něčemu? Ne, ČR je moc malý hráč.
Tohle je hloupé strašení. Samozřejmě, že by ČR mohla z EU vystoupit, k něčemu by to rozhodně bylo.
Jéééj, tady bude zase veselo.
Já byla vždycky spíš pravicově založená, ale bohužel česká pravice je takovej kočkopes a třeba Svobodní, kteří mě v minulosti hodně bavili, se nikdy nepřehoupnou přes tři čtyři procenta, v některých věcech jsou extrémističtí, a proto pro mnoho lidí nevolitelní. Občas někde vyletí nějaká vlaštovka, ale padne dřív než se vůbec někam dostane.
Obecně tíhnu k liberalismu.
Já se i kvůli tomu a vzhledem k vybírání mezi špatným a ještě horším, tak nějak ustálila na Pirátech (ti aspoň dělaj trochu rozruch, hodně mluví o rovných právech, o LGBTQ+, digitalizaci, transparentnosti a jiným mě blízkých tématech…) a mrzí mě, že (podle mě neprávem) dostávají v rámci politichých půtek negativní nálepku prachsprostých levičáků nebo feťáků.
Záleží, v USA bych byla „levičák“, tady "pravičák, ale ve skutečnosti jsem někde uprostřed. Jsem v podstatě liberál, byla bych ráda za svobodu a s tím ruku v ruce jdoucí zodpovědnost sám za sebe = nespoléhat se ve všem na stát. Na druhou stranu si uvědomuji i důležitost funkčního sociálního deštníku a nutnosti postarat se z části o ty slabší i o ty neschopné. A teď koho volím, vždycky to nejmenší zlo, z mého pohledu, tedy ze středu doprava. I když nedělám si iluze. Už jsem volila ODS, TOP 09, jednou i KDU. A koho tady jiného? Vychcánky a populisty, tedy strany jednoho muže ANO a SPD nepřichází v úvahu, Piráti jsou na mě moc levičácký, KSČ taky bez debat, ČSSD parta těch největších gaunerů, ti měli pazoury všude, se sociální demokracií nic společného, ostatní už v propadlišti dějin.
A přiznám se, z politiků mám nejradši Kalouska, skutečně chytrý chlap, vynikající řečník a navíc vtipný. ![]()
Pokud tě zajímá politika, tak zajímavá je teorie elit. Dobré nastudovat, aby si to člověk nepředstavoval všechno zbytečně romanticky. ![]()
@Klopotkova píše:
Zdravím,
Proč volíte pravici?
Já se přiznám, o politiku jsem se začala trochu zajímat až před volbami v minulém roce a muž mi řekl, že mi do toho nechce mluvit, ale že mám volit pravici a vysvětlil mi důvody, které se mi líbily, tak jsem volila koalici Spolu.
Moji nejbližší příbuzní (o politiku se zajímají)volí těž pravici kromě jednoho člena, který nemá rád ODS a TOP09, ale není komunista. Naštěstí.
S mužem děti nemáme, ale třeba se rozčiluje nad tím, jak někdo může volit SPD, kde Okamura lobuje proti výstupu z EU, že nechce, aby naši synovci a neteře žili někdy v totalitě. Moje máma tomu, co říká muž přikyvuje a v oblasti politika si prostě notují.
Je i proti Ano, tvrdí, že se tady rozházely peníze naprosto otřesným způsobem a že to bude splácet ještě několik generací a že Babiš je gauner.
Byla bych nejraději, kdyby psali inteligentní lidé,kteří volí pravici a nechci, aby vznikla hádka na toto téma.
Prosím, jaké IQ je potřeba, abych se k diskuzi kvalifikovala? A je nutný certifikát s razítkem? ![]()
@Jahru píše:
Prosím, jaké IQ je potřeba, abych se k diskuzi kvalifikovala? A je nutný certifikát s razítkem?
Kvalifikace je nasnadě, místo hloupých poznámek (viz certifikát s razítkem) napsat slušně svůj názor ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Zdravím,
Proč volíte pravici?
Byla bych nejraději, kdyby psali inteligentní lidé, kteří volí pravici a nechci, aby vznikla hádka na toto téma.