Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky, jak to děláte, když je venku v kuse mrazivo? Přece nemůže být miminko pořád zavřené doma? Jasně…do minus 5 se může jít ven…ale já se ptám…na jak dlouho? 10 minut? 30 minut?
Já loni kluka dávala spát každý den dopoledne na terasu, ať bylo jak bylo a byl tam i dvě hodiny. Já si myslím že to zrovna mimina přežívaj perfektně, jsou zachumlané a v hluboké krbě je teploučko. Letos je to horší, to hned má rudej noc, tváře, takže letos spíš chodíme jen kousek od baráku a zas dom. S hlubokou vynou bych byla venku dle potřeby ![]()
Zabalené mimčo v korbě jsem venku vozila podle chuti, spíš jsem mrzla já ![]()
Malý spí 3 -4,5 hodiny každý den odpoledne na zahradě. Vždy ho vytáhnu krásně teplého, to, že má studené tváře a nos, je normální
.
Chodila jsem normálně - miminko v domácím oblečení v kombinéze a ve fusaku.. S sebou pro jistotu ještě deku.. Občas jsem jí konec toho fusaku zvedla, aby nedýchala ten úplně ledovej vzduch.. Spinkala tak krásně a dlouho, letos už je to horší, už běhá ![]()
MRÁZ NEVADÍ ZNIČI VŠECHNY BACILI CO JSOU VENKU A POKUD JE MIMI DOBŘE OBLEČENE A NEFUČÍ NA NĚJ TAK HODINOVA HODINOVA A PUL PROCHAZKA URČITĚ NEUŠKODÍ
@Sfaticata já chodila tak na hoďku, vyřídila jsem nákupy a pocourala - pošta a tak, takže tu hodinku stačilo.. (ale to fakt jen při velkých mrazech), pokud bylo kolem 0, tak normálně 2-3 hodky mezi krmením…
@martina.se To je paráda, škoda, že Jana tak dlouho v kočáru nevydrží. Maximálně hodinu a půl.
Beru denně na 3-4 hodiny, zatím tu teda nebylo pod -10, ale beru v dešti, mrazu, sněžení, když je vichr, tak dám pláštěnu přes kočár. Hodně oblíknu, kouká mu jen obličej a spí jako dudek ![]()
Dcerka se narodila loni v září a přes první zimu spávala každý den venku doma pod pergolou, kde akorát nefoukalo, jinak tam bylo stejně stupňů jako venku. Ať bylo kolik stupňů mínus, tak jsem ji stejně alespoň 3 x denně dala spát do kočárku, i ven na procházky jsem s ní chodila téměř denně. V kočárku měla funkční fusak od Kaarsgaren nebo Emitexu a do něj kombinézu a dle počasí do kombinézky oblečená…Spinkala jako když jí do vody hodí
Teď je jí 15 měsíců a snažím se jí dávat spát ven alespoň obden ![]()
Nijak jsem neřešila kolik minut
Jiné to je u novorozence
Ale i tak bych preferovala častější procházky ![]()
@Sfaticata víš jak, ono je to mimčo stejně důkladně zachumlané, pokud fakt není -10 a víc, tak to v pohodě zvládne
a lepší hoďka a půl než sedět pořád jen doma ![]()
@martina.se No, to je jasný. Doma sedím nerada. Ubíjí mě to. ![]()