Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahoj,
chci se zeptat na zkušenosti. Prodáváte věci po dětech? Já mám dvě (holku a kluka) a nebráním se představě, že bych měla ještě další. Také mám příbuzné, u kterých se předpokládá, že dříve nebo později založí rodinu, tedy mohlo by se to ještě hodit. Na druhou stranu, kdybych prodávala některé věci, měla bych více peněz na nákup novějších větších věcí, což by se nám teď opravdu hodilo. Jak to děláte vy?
Hezké nechávám pro další potomstvo a širší rodinu. Onošené a nehezké (většinou dárky od dědečků
) dávám charitě. Neprodávám nic
Davam zdarma kamaradkam. Horsi a flekate oblecky vyhazuju. Teda nejdriv s nima utru prach
No, já chtěla po prvním původně všechno prodat. Ale teď jsem těhotná a jsem moc ráda, že jsem to neudělala a nemusím nic kupovat ![]()
@nanoBETA píše:
Ahoj,chci se zeptat na zkušenosti. Prodáváte věci po dětech? Já mám dvě (holku a kluka) a nebráním se představě, že bych měla ještě další. Také mám příbuzné, u kterých se předpokládá, že dříve nebo později založí rodinu, tedy mohlo by se to ještě hodit. Na druhou stranu, kdybych prodávala některé věci, měla bych více peněz na nákup novějších větších věcí, což by se nám teď opravdu hodilo. Jak to děláte vy?
neprodávám, tedy snažila jsem se, ale ač věci nové, nenošené, cena nízká, nikdo to nechtěl. Vyhazuju, dobré jsem poslala ségře, která se snad někdy k potomkovi odhodlá.
Uni - co se tyče barev i ročního období, schovávám. Zbytek prodávám (za pakatel) znamim a nebo do konťáků
Pěknější věnuji známým co mají menší děti nebo miminka, ostatní do kontajnerů na ošacení, nepoužitelné kousky vyhazuji
Schovávám. Až si budu jistá, že další děti už nechci, tak to nabídnu ségrám a sestřenici, aby si to rozebraly.
@nanoBETA jak co. Něco jsem prodala, něcvo málo jsem nechala - ale vyloženě jen hezké věci. Rozdávat nehodlám nic, ani rodině ne. S bráchou si nerozumíme a ségry jsou ještě v pubertě ![]()
Zpocatku jsme mysleli, ze druhe ditko az tak za 5 let, tak jsme neco schovali, neco prodali. Prodali jsme i houpatko, coz me ted mrzi, ale neni to kde skladovat. Pak jsme se rozhodli, ze druhe budeme chtit drive, tak uz schovavame vsechno obleceni. Krome zniceneho samozrejme ![]()
Po druhem (nebo pokud bude druhe opacneho pohlavi) tak to prodam, nebo dam na charitu.
Když mám dvě děti, schovávám, další neplánuju tak po mladším prodávám-ty nejlepší kousky. Ty horší daruju nebo položím k popelnicím. Pro sichr neschovávám, dneska už se za pár kaček pořídí kde co.
Jestli bude větší odběratel v rodině, tak se můžete domluvit na nějáké symbolické ceně… my jsme spoustu věcí dostali a od jedný přítelovi sestřenky jsme část dostali a část „platili“… bylo to hezké, zachovalé a jak píšeš, má pak na víc věcí, který podědíme ![]()
Radši anonymně a snad to zakladatelce nebude vadit…malému kupujeme pěkně věci a švagrová a kamarádka, které plánují mít mimco příští rok (kdyz se povede) mi říkají, ať jim vše schovávam a když to bude kluk, tak ať jim to dam…ale tady nárazim na to co mi vádí - já do vybavicky investovala x tisíc a ony čekají, že jim to dam? Popravdě by mi bylo hloupé říct si o peníze za oblečení pribuznym (a je samotné by ani nenapadlo mi cokoliv za to dat, protože máme peníze), ale na druhou stranu když to prodám nějaké cizí mamine, tak budu mít na nákup dalšího oblečení větší velikosti. Jak byste se zachovali vy?
Nechávám pro další
Pak se toho budu muset nějak zbavit, ale nedělám si iluze, že prodávat bude snadné a nevím, jestli najdu někoho komu by šlo darovat, kolem mě mají snad všichni odrozeno.
Vidíš, to já mám právě naopak. Moje děti jsou teď v rodině takové nejstarší - a i spousta kamarádek ještě rodinu nemá. Takže by to bylo i komu darovat, nebo za menší částku prodat, ale nějak mi je to líto dát pryč a nemůžu se rozhodnout. Já nejsem zastánce čistě modrých kluků a čistě růžových holčiček, tak jsem si s tím výběrem dala často práci. Taky jsem používala hnědou, šedou a tu pak u kluka kombinovala s modrou, zelenou, u holky se žlutou, bílou, růžovou - a holčička má i šaty, ale nikdy ne růžové
tak mám právě spoustu takových kousků z Německa, nebo Británie, že se mi to nechce do budoucna shánět ještě pro další. Ale zase nikdy to není jisté, že se další podaří, nebo že opravdu bude (jiné je přemýšlet jednou možná a jiné je už konkrétně do toho jít), tak by možná stálo za to to zkusit prodat. Ale nevím, jestli o to bude zájem.