Prodej stávajícího a koupě nového bytu

Anonymní
30.12.12 20:39

Prodej stávajícího a koupě nového bytu

Ahoj, potřebovala bych poradit. Máme konečně kupce na náš byt a zároveň chcem kupovat další jinde. Musíme doplatit zbývající část hypotéky a pak si vzít novou. Musíme počkat až se splatí ta stávající? Nebo můžeme rovnou žádat a vysvětlit jim že do pár týdnů? bude stávající hypotéka + úvěr splacený a my budeme „čistí“? Moc děkuji za rady ;)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
972
30.12.12 20:53

Ahoj, teď jsme v naprosto stejné situaci jako vy. Máme na stávající byt úvěr, byt jsme prodali a kupujeme nový. Záleží na bance, na výši hypotéky o kterou žádáte a na vašich příjmech. Nám to v našem případě vyšlo, měli jsme dostatečné příjmy a žádali jsme o celkem nízkou hypotéku. Ta banka nám ten současný úvěr ani jako závazek nebrala, stačilo jim doložit budoucí kupní smlouvu na náš byt - dojednala nám to tak finanční poradkyně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.12 20:56

@Tina007 můžu poprosit do SZ podrobnější informace? Chceme žádat docela vysokou hypotéku, tedy překlenovací úvěr…více do té SZ ;) Můžu :?:

• Citovat
  • Upravit
972
30.12.12 20:57

Jasně, pište.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7139
30.12.12 21:06

:mavam: zrovna zítra předáváme byt, který jsme ted prodali, kupující za nás doplatili překlenovací úvěr a my si budeme brát novou hypotéku na domek, my jsme museli mít napřed splacený ten stávající úvěr, ale jestli je to pravidlem to nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.12 21:23
@lukresia píše: :mavam: zrovna zítra předáváme byt, který jsme ted prodali, kupující za nás doplatili překlenovací úvěr a my si budeme brát novou hypotéku na domek, my jsme museli mít napřed splacený ten stávající úvěr, ale jestli je to pravidlem to nevím

Děkuji, my jsme teprve na začátku. Takže vůbec nevím co nás čeká za martírium, ale bude toho asi až do… :roll:

• Citovat
  • Upravit
7139
30.12.12 21:25
@Anonymní píše:
Děkuji, my jsme teprve na začátku. Takže vůbec nevím co nás čeká za martírium, ale bude toho asi až do… :roll:

záleží na domluvě s kupujícími, u nás měli běhání hlavně oni :palec: my šli vlastně jen k notáři podepsat vklady na katastr a smlouvy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.12 21:43
@lukresia píše:
záleží na domluvě s kupujícími, u nás měli běhání hlavně oni :palec: my šli vlastně jen k notáři podepsat vklady na katastr a smlouvy :nevim:

Což o ten prodej našeho bytu ani strach nemám, ale mám v živé paměti to běhání před 8lety když jsme kupovali tenhle :roll: A ta daň z prodeje nemovitosti se příští rok zvedá?

• Citovat
  • Upravit
7139
30.12.12 21:48
@Anonymní píše:
Což o ten prodej našeho bytu ani strach nemám, ale mám v živé paměti to běhání před 8lety když jsme kupovali tenhle :roll: A ta daň z prodeje nemovitosti se příští rok zvedá?

jj bohužel zvedá, přesně nevím o kolik nás to minulo ještě, my ho kupovali před 2 lety a to běhání šílené :cert: a ted nás to čeká znova takže se taky moc netěším no :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7139
30.12.12 21:51
@Anonymní píše:
Což o ten prodej našeho bytu ani strach nemám, ale mám v živé paměti to běhání před 8lety když jsme kupovali tenhle :roll: A ta daň z prodeje nemovitosti se příští rok zvedá?

jo ale zase ted jsem si vzpoměla, že finančák vrací peníze, pokud máš hypotéku se spořením :palec: ale přesně to ví manžel ten ted není doma :nevim: ale alespon něco no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.12 21:55
@lukresia píše:
jo ale zase ted jsem si vzpoměla, že finančák vrací peníze, pokud máš hypotéku se spořením :palec: ale přesně to ví manžel ten ted není doma :nevim: ale alespon něco no…

Jj, to nám vracejí každoročně když podáváme v březnu daně, teď aby jsme to nemuseli vracet :think: Když hypotéku ukončíme :roll:

• Citovat
  • Upravit
7139
30.12.12 21:57
@Anonymní píše:
Jj, to nám vracejí každoročně když podáváme v březnu daně, teď aby jsme to nemuseli vracet :think: Když hypotéku ukončíme :roll:

no my na to přišli až letos :D ne zpětně určitě nic vracet nebudete…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.12 21:59
@lukresia píše:
no my na to přišli až letos :D ne zpětně určitě nic vracet nebudete…

No nám prve účetní říkala, že když jsme zrušili životní pojištění že správně by jsme úlevu na daních vracet měli, ale jak je to s tím překlenovákem to nevím :think: To nám řekne až půjdeme podávat daně, to se pak taky z tý cifry můžeme… :evil:

• Citovat
  • Upravit
230
24.5.13 17:02

Ahoj, potřebovala bych poradit a slyšet vaše zkušenosti. Chtěla bych prodat byt 2kk a koupit větší 3+1. Našla sem si na internetu byt, který (téměř) splňuje vše, co bych chtěla ( velikost, lokalita, stav, i cena by se dala, i když stejně zkusíme vyjednávat). Ale zádrhel vidím v tom, že abych mohla koupit větší byt, potřebuji prodat ten můj současný. Tzn. potřebuju prodat byt tak, abych měla peníze z prodeje, ale zároveň se nemůžeme odstěhovat, protože asi nás nikdo nenechá nastěhovat bez zaplacení. Tak nevím, jestli je to proveditelné bez toho, abychom se museli nastěhovat někam přechodně, což s vybavením bytu vidím jako nemožný. Měli ste to takto někdo? Povedla se vám taková výměna resp. prodej? A druhý zádrhel je v tom mnou vyhlédnutém bytě, protože je družstevní a údajně se pouze jedná o převodu do ov. Tak se ptám, jestli byste šli do koupě družstevního bytu, kde není jisté, že půjde převést do ov? Díky za všechny vaše zkušenosti a rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Švadlenka Madlenka
24.5.13 17:34

@Pehule Tak v prodeji současného bytu s tím, že byste v něm bydleli, než koupíte byt nový, bych problém neviděla. Dělá se to poměrně běžně tak, že novému majiteli platíte „pronájem“, na kterém se dohodnete. Samozřejmě musí s tím být svolný, ne každý přistoupí na to, že si koupí byt a třeba půl roku mu v něm ještě někdo bydlí, musí se to pečlivě ošetřit smluvně. Co se týče koupě družstevního, tak já bych do toho nešla. Já mám ráda svoje jistý :mrgreen:.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel