Prodej štěňat bez PP

Napsat příspěvek
Velikost písma:
106004
3.7.21 12:00
@Janli píše:
Holka, ta se pohybuješ buď v ideálním světě nebo ve vysněným…mám obavu, že je to ten druhej případ…

Jak který, je třeba hledat správného chovatele ne si vzít zvíře od každého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
3.7.21 12:07
@Venetia píše:
Jak který, je třeba hledat správného chovatele ne si vzít zvíře od každého.

Vzdyt jo, ale ona prave tvrdi, jak jsou PP chovatele vzor ctnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106004
3.7.21 12:20
@Lucie_Sx píše:
Vzdyt jo, ale ona prave tvrdi, jak jsou PP chovatele vzor ctnosti.

No to nejsou, chovatele si musíš prověřit, stejně jako on tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
557
4.7.21 13:21
@Lucie_Sx píše:
Pises totalni nesmysly a nepravdy!!!

Zaznam u veta je pouze pro majitele toho psa, nic verejneho, zadna povinnost neexistuje, zadna karta o zdravotnim stavu neexistuje.

Jedine co existuje jsou podminky uchovneni - a tam skoro zadne zdravotni povinne podminky nejsou. Sem tam neco u nekterych plemen.
Jakmile pes tohle splni, je chovny a nikdo nic dalsiho neresi.

Nepis lži!

Prý lži… šmankote, ty jsi odkud upadla, že všechno víš? 8o
Jsem poradce chovu :hug:
A samozrejme se tu nebudu vypisovat v odbornych clancich jak to funguje a jak ne a jak se to obchazi, je to jen jednoduse napsano a snad to kazdy pochopí. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
4.7.21 14:03
@Dandie22 píše:
A samozrejme se tu nebudu vypisovat v odbornych clancich jak to funguje a jak ne a jak se to obchazi, je to jen jednoduse napsano a snad to kazdy pochopí. :zed:

Mne je celkem jedno co jsi, ale proste pises uplny nesmysly. Tecka.
Jestli to neumis zjednodusit tak, abys zachovala fakta, tak sem radsi nepis vubec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
4.7.21 14:19
@Dandie22 píše:
A samozrejme se tu nebudu vypisovat v odbornych clancich jak to funguje a jak ne a jak se to obchazi, je to jen jednoduse napsano a snad to kazdy pochopí. :zed:

Ale však má @Lucie_Sx úplnou pravdu, u většiny plemen a to hlavně těch in a v kurzu, kterých se týká nebezpečí mnoziren se žádné testy nedělají, stačí dvě výstavy, uchovnění a čau. Jo u. pracovních plemen je to trošku jiný, ale stejně to nezaručí zdraví a nic podobného. Viděl jsem dost nemocných psu s pp. Jako takhle, ja bych jorksira, civavu a tyhle plemena nechtěl, ale kdyby jo, tak si fakt dam pozor od koho je štěně, protože jsou to plemena co právě můžou štěňata pocházet z těch mnoziren. Ale v těch fakt mnozirnach, kde jsou hrozně podmínky a nikdo se jich nezastava fakt ovčáka, staforda a bernardyna nenajdete. Je to samý jork atd. Takže mi je jedno jestli to má papíry nebo ne. Spíše si zjistím v jakych podmínkách stenata žijí a to je pro mě podstatný. A beru si ho s tím, že nemá papíry a pokud se mu náhodou nepostaví jedno ucho, no tak nepostaví. No bože, mě je to jedno. Pro mě je pes kámoš a partak a něco jako výstavy mi nic neříká. Přijde mi to jako traparna běhat se psem do kolečka. Jestli to někoho baví, ok me né. Raději s ním půjdu do lesa a k tomu nepotřebuju papíry :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1260
4.7.21 14:32

Vidim, že tu jsou odborníci v dobrém slova smyslu. Má zkušenost s chovatelem začíná, když nám otec donesl několikatýdenní štěně s hrčou na hlavě. Chovatelova fena vrhla velký počet štěňat, po poradě s odborníkem byla některá vyselektována. Po selekci jak tušíte štěňata dostala lopatou a byla hozena do kompostu. Otec uslyšel na návštěvě kňučení malého přeživšího německého ovčáka. Vzal nám ho domu. Na výcvik jsme ho dali na Grabštejn, ani tamější kynologové nepoznali na psovy žádné závady. Sloužil 10 let. Zemřel po 15-ti letech stářím. Za mě množírna=chovatel, obojí vede vidina zisku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.7.21 23:48

Stene

Ahoj,

Chtela bych vedet vas nazor prosim. Predevcirem jsme nechali utratit pejska ( 18 let).. Je na miste abychom si hned kupovali nebo porizovali stenatko? Omlouvam se za takovou otazku zde jen jsem proste na nej byla hrozne citove vazana :,(

• Citovat
  • Upravit
749
22.7.21 00:36
@Anonymní píše:
Ahoj,Chtela bych vedet vas nazor prosim. Predevcirem jsme nechali utratit pejska ( 18 let).. Je na miste abychom si hned kupovali nebo porizovali stenatko? Omlouvam se za takovou otazku zde jen jsem proste na nej byla hrozne citove vazana :,(

To záleží, někdo si pořizuje nové zvíře hned, pomůže mu to lépe snášet tu bolest, jiný potřebuje čas a kolik toho času je potřeba, to je též individuální. My o psy přišli před sedmi lety a až teď se prohlížíme po novém. Takto brzy bych to osobně nezvládl, ale každý člověk je jiný, pokud víš, že Ti to pomůže, na nic nečekej a jdi do toho :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
22.7.21 11:55
@Anonymní píše:
Ahoj,Chtela bych vedet vas nazor prosim. Predevcirem jsme nechali utratit pejska ( 18 let).. Je na miste abychom si hned kupovali nebo porizovali stenatko? Omlouvam se za takovou otazku zde jen jsem proste na nej byla hrozne citove vazana :,(

Osobně bych začala hned. Nebo takhle, ani jedno není ani dobře ani špatně, je to každého věc.
Mrzi me to, krásný věk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7375
22.7.21 18:02
@Anonymní píše:

To je hodně individuální. Nám odešel kamarád na podzim a začala jsem hledat štěně i přes ten smutek, co jsem prožívala. Ale chtěla jsem stejnou rasu, málopočetné plemeno, a odebrat na jaře. Vlastně jsem se ani moc netěšila, ale znám se a na jaře už bych chtěla za každou cenu. Tak jsem měla čas prověřit chovatele, rodiče a odžít si smutek a začala jsem se těšit. Teď máme doma skoro půlročního kluka a zase veselo. Ale po našem miláčkovi je mi pořád smutno. Jenže to si vzpomenu na všechny, co jsem měla. I po létech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
22.7.21 18:12

Problém je, že stát to nijak neomezuje. Bylo by normální, že nikdo nemůže prodávat čivavu, když to skutečně není čivava. A doklad o tom, že to ta čivava je - to je přece průkaz původu. Kde vidím matku, otce a další předky.

Neříkám, určitě jsou i chovatelé, kteří mají PP a zrovna o psy moc nedbají, zatají nějakou tu nemoc, jen aby nepřišli o prachy. Ale třeba u plemene, které mám, se sleduje zdraví a vyhlášené chovky jsou protě vyhlášené. Tak nějak se ví, že tam opravdu přistupují ke psům hezky a k chovu zodpovědně :nevim: Podvodník se může najít všude. Ale v inzerci na Bazoši jsou to podvodníci úplně všichni. Protože jak říkám - nemůžu prodávat psa určitého plemene, když má bůhvíjaký původ. To už je kříženec. Nebo hůř - mládě nemocnýho zvířete, který nedostalo uchovnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný