Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Ja-rekk píše:
Mainský myvalí. Jinak máš pravdu, souhlasím že dost chovatelů koček je mírně řečeno jiných. Někdy je to opravdu tvrdý boj a neodpouští se nic. My se do těchto válek nepleteme, ale i to je pro některé špatně a někdy jsme někde po internetu terčem kritiky. Třeba proto, že jsme si kotě ze svého odchovu dovolili darovat. Ta dotyčná to v dobré víře sdělila ve skupině milovníků plemene na sociální síti, bez našeho vědomí. Myslela to dobře a asi i jako poděkování, ale nedovedeš si představit, jaký peklo nastalo. Psi jsou taky super, my jsme momentálně delší dobu bez psa, ale je v plánu v blízké budoucnosti. Nejraději bychom se ujali psa z útulku, ale jestli neseženeme, půjdeme do štěněte královského pudla. Ale ta cena za štěně s pp je opravdu síla v poslední době.
Nastalo peklo, že sis dovolil darovat kotě?
@topazio píše:
U koček je to divoký ![]()
@Venetia píše:
U koček je to divoký
Mám obyč. kocoura, kočku s PP. Jsem ve dvou kočičích skupinách a nevšimla jsem si tam hádek a sporů. Byla jsem ještě v jedné skupině koček ale tam to jelo. Jedna chovatelka se tam chová dost arogantně. Chytrá jak rádio. S lidmi se hádá. Vyvolává spory. Dost lidí ji nemusí.
@topazio píše:
Zajímavý že? No taky jsem koukal jak puk. Ale dle některých jsem se vědomně dopustil velkého prohřešku. Posílali na nás dokonce poradkyni chovu a někdo i anonymní udání kvs. No tak jsme měli několik návštěv, dali jsme si kafe, pokecali a zase jsme se rozloučili. Akorát to bohužel zaměstnalo dost úředníků a to zcela zbytečně. A to vše jen proto, že dámy usoudily, že si z toho děláme holubník Také jsme dle některých kotě darovali proto, že bylo určitě vadné a určitě nemáme o koťata zájemce. Vše byly jen sprosté výmysly pár zvláštních lidí. Skutečnost se měla tak, že kotě bylo naprosto v pořádku po všech stránkách a zájemců na koťata máme v poradniku stále několik a to se snažíme v rámci možností každého potencionálního zájemce prověřit a kotě nesvěříme každému. Zkrátka asi všude jsou lidi různí a naštěstí je mezi chovateli hodně normálních lidí, ale stačí pár blbů a je o srandu postaráno. A to platí i ohledně zájemců. Zrovna dnes jsem si vyslechl od jednoho zájemce o kotě co všechno jsem. A důvod :normálně slušně jsem mu vysvětlil, že mi koťata neprodáváme dříve, než v 15 týdnech, po kastraci (pokud jdou na mazla) a milý pán mi vynadal, že to přece není možné, že jeho žena chce malé kotě, maximálně 8 týdenní a ne nějaké přerostlé cosi. No tak to má paní smůlu
. A to už se vůbec nebavím o.„přátelské“ atmosféře na výstavách
.Naštěstí pořád převládají normální lidi.
@Lucie_Sx o cem svedci, ze mam zadane odchovy? ![]()
Na moje spojeni lide cekaji a zajemci jsou uz pri oznameni krytí. Nekteri jeste pred a proste cekaji. Na nektere nezbyde, ale vyckaji si 2 roky. A i tak neprskam feny neustale, jen protoze bych vydelala. Je to zvire a je to hnus.
Mam zdrave, top pracujici zvirata. Kryju i v zahranici. A samozrejme ne vsichni psi jdou do chovu, ale do sportu. Jenom na mazla si ode me psa nikdo jeste nebral. Kazdy se psem pracuje byť ne třeba vrcholově, ale jako okrasa zahrady není žádnej, což u bez PP každej druhej chudák, kterej neviděl víc, než zahradu nebo kousek města.
@Ja-rekk píše:
Pravdu máš. Zrovna hledáme nějakého útulkáče, pravidelně sledujeme stránky útulků široko daleko a bez šance. A to nejsme nijak nároční, nevadil by nám jakýkoli kříženec, kromě pitbula. Nemusí být ani úplně mladý ani malý, jen nesmí být lovec koček, proto nechceme pro jistotu nic, co prošlo kolem pitbula a zatím žádný kandidát není. Tvrzení, že za psy v útulcích mohou ti, co mnozí bez pp je podle mě hovadina.
A kdo jiný? Vzdyt je to plný vorechu a „cistokrevnych bez PP“… pes s prukazem puvodu je opravdu nahoda. Vetsinou chovatel, kdyz uz sezene novy domov. Kdyby lidi psy bPP ve velkem neprodukovali, tak si je neporizuji tuponi a pak se jich nevzdavaj, protoze je nezvladaj nebo nemaji cas apod. Ono, kdyz koupis psa s PP se smlouvou, tak psa muzes vratit chovateli, pokud bude on chtit. A hlavne ne kazdy chovatel da psa kazdymu, kdo zaplati. Potom taky ty lidi, kteri jdou do PP psa maji vetsinou mozek a neutrati za psa bezhlavě, kdyz uz stoji tolik.
Uz to vidim, jak si bohati tupci poridi k novostavbe stenatko bPP za 15k, ktery jim tam roste jak drivi v lese. Táhne, steka, kouse, najednou zavrci, potom zautoci, uz ho nezvládaja sup s nim za poplatek do utulku.
Kde jinde by se ti psi jako meli brát?
Od chovatelů určite ne, bo psi maji čip a jsou registrováni.
@Matt 02 A tak to je parodie na chovatele. Šílený. Proč si nekoupí psa s PP, neuchovní jako kazdy jiny? Nemakaji s nim a nemaji vysledky? Psu prece nemusi byt jak housek na krame.
Takovou parodii opravdu nechapu. A ne, neni to v zajmu zvirete.
Proc myslite, ze se ptaji lekari na vas zdrv. stav a rodicu a dedicne nemoci v cele rodine? Jen tak? P
Presne takovy duvod to ma i u psů a vedou se záznamy. Ale ze tohle neni v tomhle stoleti nekdo schopen pochopit, to zase hlava nebere me.
Mamka zdrava, otec zdravej, ale kdo ví jaký májí kyčle? A co děda, praděda, prababa? Neměl někdo epilepsii? Nezemřel tam nekdo predcasne na srdecni onemocneni apod. Nebyl nekdo z rodu agresivní, bázlivý a nepředavá to dál? Nebyl někdo double merle, aby stenata nebyla slepa a hlucha? Nejsou rodice sourozenci? Nebyl deda treba labrador?
Ani PP neni zaruka zdravi, bavime se o zivem zvireti, ale je to proste vse dohledatelne. ![]()
Ze se clovek stara o psa hezky, je sice fajn, ale na veci to nic nemeni. Jen je skoda, ze lidi na to koukaj stylem - nic neni videt, tak je zdravej. Ale ze jsou to ziva zvirata jim je fuk. A kdyz je tomu podobnej, tak to je to plemeno. Ostatne pak koupis NO za xx tisíc bPP a vyroste ti poloviční, nebo se mu nepostaví uši atd.. atd..
Duvod proc lidi porad psy z mnoziren kupuji je, ze o tom proste nevedi. Verim ze kazdy kdo aspon trochu vi co mnozirna je by si tam psa nekoupil. Uz jen proto ze psychicky to zvire vetsinou neni ok. Na druhou stranu lidi co prodavaji takto zvitata v tom umi chodit a jsou schopni cloveka proste napalit. Mozna casem se tohle zlepsi az lidi budou vice informovani.
@topazio píše:Jsem ve více skupinach a hada, se to pořád
Mám obyč. kocoura, kočku s PP. Jsem ve dvou kočičích skupinách a nevšimla jsem si tam hádek a sporů. Byla jsem ještě v jedné skupině koček ale tam to jelo. Jedna chovatelka se tam chová dost arogantně. Chytrá jak rádio. S lidmi se hádá. Vyvolává spory. Dost lidí ji nemusí.
@dreamis píše:
Duvod proc lidi porad psy z mnoziren kupuji je, ze o tom proste nevedi. Verim ze kazdy kdo aspon trochu vi co mnozirna je by si tam psa nekoupil. Uz jen proto ze psychicky to zvire vetsinou neni ok. Na druhou stranu lidi co prodavaji takto zvitata v tom umi chodit a jsou schopni cloveka proste napalit. Mozna casem se tohle zlepsi az lidi budou vice informovani.
Tohle třeba nechápu. Nejdřív se přece jdu na štěňata, koťata podívat, zjistit v jakém jsou prostředí, komunikuji s chovatelem.
Opravdu to tihle mnozitele dokáží naaranzovat tak, že to budoucí majitel nepozná?
@dreamis píše:
A nebo si říkají, že zachránili psa z množírny. Bohužel to taky podporuje množení, protože co když se takových zachránců najde víc, žejo, tak ať maj koho zachraňovat ![]()
@Venetia píše:
Tohle třeba nechápu. Nejdřív se přece jdu na štěňata, koťata podívat, zjistit v jakém jsou prostředí, komunikuji s chovatelem.Opravdu to tihle mnozitele dokáží naaranzovat tak, že to budoucí majitel nepozná?
Ano, dokážou to naaranžovat. Mají třeba jednu fenu, která s nimi bydlí doma a má se dobře - ta je pro zákazníky. A pak někde ve stodole mají třeba další dvě, které rodí a rodí
A jeee…téma do pranice..Znám pár chovatelů a fakt mi přijde, že za ty náklady chtějí co nejvíc a nejčastěji vydělat..No, my máme fenu retrívra a bez mučení přiznám, že k ní zdrhl sousedův kamarád, uf, taky retrívr a štěňata byla naprosto boží, meli jsme je doma 9 týdnů, prodala se hned..všichni věděli, že nemají rtg a všelijaká vyšetření..měli očkování, prohlidla mi je veterinářka, tenkrát ještě čipy moc nefrčely. A vůbec se nestydim za to, že dva roky na to, jsem prosila sousedku, ať mi na odpolko pošle psa, chtela jsem ta miminka a ňufání zažít znovu.. PS..ještě dnes dostáváme fotky našich miminek a jejich milujících páníčkú
Jo a naší fence je už 13 a je taky bez PP. Švagrová labika z chovné stanice, jeden se dozil 6, rakovina a druhý má teď 8 a opět bojují o každý tyden navic..
@Venetia Anebo jednoduše ti lidé chtějí psa určité rasy, jenže si ho nemůžou dovolit. Taky uvažují, proč by dávali třeba 50, když tady chtějí jen 15? O kvalitě moc nekoumaji. Je to všude - boty, kabelky, kosmetika, nábytek nebo typové projekty třeba. Taky si každý nekoupi pravé křesílko Eames, když může vzít nápodobu za desetinu ceny. Zajímá se třeba o to, kdo a za jakých podmínek je vyrobil?
Mám ráda kešu ořechy. Nedávno jsem viděla video ze zpracování. Díky, už nekoupím. Ty podmínky, ve kterých ti lidé pracují, jsou hrozné. Ale vím, že je spousta věcí, které si neodreknu a jejich výroba probíhá ve stejných podmínkách. A ti, psi, to je totéž.
@dracula-s píše:
@Matt 02 A tak to je parodie na chovatele. Šílený. Proč si nekoupí psa s PP, neuchovní jako kazdy jiny? Nemakaji s nim a nemaji vysledky? Psu prece nemusi byt jak housek na krame.
Takovou parodii opravdu nechapu. A ne, neni to v zajmu zvirete.
Proc myslite, ze se ptaji lekari na vas zdrv. stav a rodicu a dedicne nemoci v cele rodine? Jen tak? P
Presne takovy duvod to ma i u psů a vedou se záznamy. Ale ze tohle neni v tomhle stoleti nekdo schopen pochopit, to zase hlava nebere me.Mamka zdrava, otec zdravej, ale kdo ví jaký májí kyčle? A co děda, praděda, prababa? Neměl někdo epilepsii? Nezemřel tam nekdo predcasne na srdecni onemocneni apod. Nebyl nekdo z rodu agresivní, bázlivý a nepředavá to dál? Nebyl někdo double merle, aby stenata nebyla slepa a hlucha? Nejsou rodice sourozenci? Nebyl deda treba labrador?
Ani PP neni zaruka zdravi, bavime se o zivem zvireti, ale je to proste vse dohledatelne.
Ze se clovek stara o psa hezky, je sice fajn, ale na veci to nic nemeni. Jen je skoda, ze lidi na to koukaj stylem - nic neni videt, tak je zdravej. Ale ze jsou to ziva zvirata jim je fuk. A kdyz je tomu podobnej, tak to je to plemeno. Ostatne pak koupis NO za xx tisíc bPP a vyroste ti poloviční, nebo se mu nepostaví uši atd.. atd..
Nevím, proč si nekoupí s pp a ani mě to nezajímá. Já to mám nastavené tak, že bych si nekoupil ani jedno ani druhý, myslím, že opuštěných psů je mraky, hlavně ta plemena, která mám rád já. Každý vocas musí mít bulla a pak to tak dopadá. A jsou jich plné útulky. Takže jsem rád, že zatím alespoň dvěma jsme mohli pomocí. Jeden už není, ale myslím, že měl pěkných posledních skoro pět let a druhý tu snad a námi bude hodně dlouho. A jsme rádi, že mu můžeme vynahradit léta zanedbávání a dva roky v útulku. Navíc mě baví, že je to dospělý pes a prevychovat ho je jiný level, než mít psa od štěněte. O to víc mám radost i z malých úspěchů. Je to ale jen můj názor, jinak mi je úplně jedno, kdo odkud má psa. To není moje starost a je snad důležité, jestli se o něj stará, má ho rád a věnuje se mu, ne odkud ho má. Nevím, kde berete to, že lidé s vořechama nebo s těma bez papírů nemakají a nemají úspěchy. A naším minulým psem jsme úspěchů měli dost a s fenou přítelkyně taky. Jo je pravda, že jsme limitovaní tím, že nemají pp, nemůžou tím pádem na všechny závody, ale to ještě neznamená, že bych změnil názor. Spíše naopak, je to snobárská trapárna pro mě. Moje mamka na to říká, že se asi bojí, aby naše Nutela „fonům“ neukázala kdo to umí. To je trošku nadsázka a sranda, ale diskriminace to je. A vy jste taková jako dost jiných chovatelů, co dělají jak kdyby byli psi s pp něco víc, což má na dost lidí opačný efekt, než by jste chtěla. Stačí mi ten váš jednostranny idealizovany názor, přitom pokud se ve psech pohybujete sama musíte vědět, že se to ne úplně zakládá na pravdě. Asi vidíte jen co chcete, jinak si to neumím vysvětlit. A u ovcaku to platí dvakrát. Chovatelé to plemeno zničili, znám dost psů s pp co ve 4 letech padají na zadní nohy, ale přesto netvrdím, že je to standard, coz vy jo, jste zbytečně vysazená. A mezi námi, už jen ty skosený záda jsou u ovčáků katastrofa. Chudák páteř. A poslední věc, všichni papíráci nevypadají podle standardu plemene. Opět jen idealizace.
@dracula-s píše:
@Lucie_Sx o cem svedci, ze mam zadane odchovy?
Na moje spojeni lide cekaji a zajemci jsou uz pri oznameni krytí. Nekteri jeste pred a proste cekaji. Na nektere nezbyde, ale vyckaji si 2 roky. A i tak neprskam feny neustale, jen protoze bych vydelala. Je to zvire a je to hnus.
Mam zdrave, top pracujici zvirata. Kryju i v zahranici. A samozrejme ne vsichni psi jdou do chovu, ale do sportu. Jenom na mazla si ode me psa nikdo jeste nebral. Kazdy se psem pracuje byť ne třeba vrcholově, ale jako okrasa zahrady není žádnej, což u bez PP každej druhej chudák, kterej neviděl víc, než zahradu nebo kousek města.
Zajem o stenata od dobreho chovatele svedci o tom, ze tech dobrych chovatelu je jako safranu.
@dracula-s píše:
A kdo jiný? Vzdyt je to plný vorechu a „cistokrevnych bez PP“… pes s prukazem puvodu je opravdu nahoda. Vetsinou chovatel, kdyz uz sezene novy domov. Kdyby lidi psy bPP ve velkem neprodukovali, tak si je neporizuji tuponi a pak se jich nevzdavaj, protoze je nezvladaj nebo nemaji cas apod. Ono, kdyz koupis psa s PP se smlouvou, tak psa muzes vratit chovateli, pokud bude on chtit. A hlavne ne kazdy chovatel da psa kazdymu, kdo zaplati. Potom taky ty lidi, kteri jdou do PP psa maji vetsinou mozek a neutrati za psa bezhlavě, kdyz uz stoji tolik.Uz to vidim, jak si bohati tupci poridi k novostavbe stenatko bPP za 15k, ktery jim tam roste jak drivi v lese. Táhne, steka, kouse, najednou zavrci, potom zautoci, uz ho nezvládaja sup s nim za poplatek do utulku.
Kde jinde by se ti psi jako meli brát?
Od chovatelů určite ne, bo psi maji čip a jsou registrováni.
Pes s PP se do utulku nedostane ne proto, ze by se jich lidi nezbavovali, ale proto, ze se daleko snadneji uda primo z rodiny, ktera uz ho nechce!!!
Plus hraje roli cena. Malokdo vyhodi psa, co stal 30 tisic.
Serioznost chovatele a prukaz puvodu absolutne nehraje roli.