Prodej štěňat bez PP

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
529
30.6.21 21:22

@vokishka Jo, tak jo, ale za normalni ceny. Jako zisk z jednoho vrhu 100k uz je opravdu „kradez“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
30.6.21 21:32
@dracula-s píše:
@vokishka Jo, tak jo, ale za normalni ceny. Jako zisk z jednoho vrhu 100k uz je opravdu „kradez“

Proc? Clovek ma doma dva mesice mimina. Nekolikrat denne vytira, uklizi, pak 5× denne prikrmuje, nosi pravidelne ven, omazluje, vytira, uklizi, odlepuje bobky z backor, vozi na veterinu, vymazluje fenu, aby to dala…
Odecti ty naklady, fakt to neni mala castka, rozpocitej na hodinovku a mas ten vejvar.

Jako jo, jsou to palky, ale pokud ty psy nekdo nezavre do klece a dej se vule bozi, tak je to proste dost prace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59358
30.6.21 21:53

@dracula-s dokud takového psa lidi koupí tak to tak prostě bude. X diskuzí na ifauně že se cítí podvedeni protože je to jiný pes než chtěli. Ale nikdo jim nelhal, když koupím bez PP nemůžu očekávat vůbec nic. jestli pak by ti lidé takhle na riziko koupili telefon a až doma zjistili že zaplatili cenu která neodpovídá ceně telefonu :mrgreen: Já ted viděla právě taková štěnata. Lidi si řekli že budou štěnátka, velice rychle je dali do spolku kde je snad dají dohromady, ale už z fotek ty štěnata jsou nemocná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
30.6.21 21:56

@Lucie_Sx jasne. Ale porad jen nakryje fenu…
Nerikam, ze kazdy pes prochazi vykonostni zkouskou, ale i tak bonitace a vystavy jsou nakladne. Celkove ten cas a usili se neda porovnavat a je to sprostarna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
30.6.21 22:07
@dracula-s píše:
Ahoj. Mě proste zajima tahle věc, jestli tu nekdo takovy je, kdyz vidim ty ceny „plemene“ za stene na bazoši.

Ja jsem odpurce mnozeni psu bez PP za ucelem zisku. A krizence mam, adoptovaneho. Kdyz pominu to ostatni…

Zajima me, kdyz ma fena cca 6 stenat a vidim ceny 15-20k i víc. To jako opravdu máte cca 120k zisku do kapsy twl? A co s tim? Dovolená? setreni na dům? Nebo co?
To je hustá zlodějna.
Na to, že chovatel s náklady na chov, vyšetření, bonitaci, výstavy, zkoušky atd.. je sotva v plusu, jede na zivnost a odvody, toto je opravdu dobrej haluz. To fakt nikdo nehlídá? :zed:
Nehlede na ty chudáky, kteri tomu naletí.

Dneska jsem cetla, ze nedostali PP kvuli pandemii a cena 22k… No masakr.

Kde jsi prosím tebe vzala, že solidní chovatel z toho nic nemá… :mrgreen:.
Jinak mě dost zaráží věta, co dělá člověk s těma penězma. Co je ti do toho. Tebe se snad někdo ptá, co děláš se svou výplatou? 8o 8o

• Citovat
  • Upravit
529
30.6.21 23:06

@Janli Takze tobe prijde takove obohacovani v poradku? :think: tenhle prijem je zkratka neprokazatelny a neexistuje.
A sorry, ale nasetrit si pul mega na tom, ze bude fena rodit neni uplne v poradku.

A kde jsem to vzala? Jsem chovatel a znam jen solidni chovatele. Ano, jsou i hrůzy, ale je jich porad docela malo.
Tak treba znama da rocne za vystavy tolik, co se ji na steneti vrati tak po 6k za jedno a ma plemeno, ktere nema pocetne vrhy.

Ja mam NO a BOM, SAO. Kdyz vezmu zkousky, vystavy, bonitaci, pasení… Tak na tom opravdu nevydelam bavory a penize se toci v chovu. A to mam stene od 15-20k za ovcaky a 25 a víc SAO. A výděl z toho nemám kdo ví jaký. Teda rozhodne ne tolik co oni a neprznim zdraví psů.
Ale tak proc budeme chovat plemena psů s PP jak blbci, proc budeme dbát na zdrv. testy a dedicne nemoce, kyčle a klouby, na vzhled a povahu, na nepribuznost a na vhodne spojeni psů, kdyz lidi jako ty jsou omezení a myslí si, ze Olinka a Alík jsou dobrá volba pro spojeni, ale ze to jsou treba sourozenci, nebo maji skrytou vadu, ze otec nebo deda je agresivni, nevyrovnany, maji v haji kyčle, dedicnou nemoc, atd.. atd… to uz je uplne jedno.

Nehlede na útulky. Ukaž mi útulek, kde jsou prevazne psi s PP…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
30.6.21 23:13

@Janli Z toho nic nemá. Neber to doslova. Ale je to minimum.

Mnozak prodá, penize do kapsy. Maximalne krmí a to kolikrát kdo ví čím… Kvalitni zradlo stoji tak 1.500 za 12kg granulí. Nečipujou, neregistrujou… Ani pet pas neudělaj.

Já jako chovatel zase vkladam penize do chovu + jen ta cesta, aby byl pes chovny a pouzitelny me stala nekolik a nekolik penez a prace… Platim si zivnost, clenske poplatky klubu, odvody. Dodrzuji podminky a pravidla. A pokud je treba, postaram se o svuj odchov, aby neskoncil v utulku, coz se mi nastesti jeste nestalo.
Kdyz chces kryt, musi byt psi zdraví, povahove v poradku, dle standardu, vzhled, vse… minimalni pribuznost, vhodne spojeni - ano, nefunguje to tak, ze vyberu - jé ten je hezkej. Plemenitba není tak jednoduchá.

A pak si nekdo nakryje fenu, stenata proda za „cistokrevne“ a to je v poradku? Jak dokaze cistokrevnost? Proste je to zločin. Lež a finanční podvody, nechápu, ze v dnesni dobe je tolik lidi tak zabednenych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
30.6.21 23:16
@dracula-s píše:
@Lucie_Sx jasne. Ale porad jen nakryje fenu…
Nerikam, ze kazdy pes prochazi vykonostni zkouskou, ale i tak bonitace a vystavy jsou nakladne. Celkove ten cas a usili se neda porovnavat a je to sprostarna.

Dvojnasobna cena stenete s PP to usili chovatele snad ani nereflektuje :nevim:.
Je drazsi kryci pes, par poplatku klubu, bonitace a vetsinou jedna vystava (a to se rozpocita do vsech budoucich stenat te feny).
Taky vejvar, pokud to nekdo chce delat pro prachy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
30.6.21 23:18
@dracula-s píše:
@Janli Takze tobe prijde takove obohacovani v poradku? :think: tenhle prijem je zkratka neprokazatelny a neexistuje.
A sorry, ale nasetrit si pul mega na tom, ze bude fena rodit neni uplne v poradku.

A kde jsem to vzala? Jsem chovatel a znam jen solidni chovatele. Ano, jsou i hrůzy, ale je jich porad docela malo.
Tak treba znama da rocne za vystavy tolik, co se ji na steneti vrati tak po 6k za jedno a ma plemeno, ktere nema pocetne vrhy.

Ja mam NO a BOM, SAO. Kdyz vezmu zkousky, vystavy, bonitaci, pasení… Tak na tom opravdu nevydelam bavory a penize se toci v chovu. A to mam stene od 15-20k za ovcaky a 25 a víc SAO. A výděl z toho nemám kdo ví jaký. Teda rozhodne ne tolik co oni a neprznim zdraví psů.
Ale tak proc budeme chovat plemena psů s PP jak blbci, proc budeme dbát na zdrv. testy a dedicne nemoce, kyčle a klouby, na vzhled a povahu, na nepribuznost a na vhodne spojeni psů, kdyz lidi jako ty jsou omezení a myslí si, ze Olinka a Alík jsou dobrá volba pro spojeni, ale ze to jsou treba sourozenci, nebo maji skrytou vadu, ze otec nebo deda je agresivni, nevyrovnany, maji v haji kyčle, dedicnou nemoc, atd.. atd… to uz je uplne jedno.

Nehlede na útulky. Ukaž mi útulek, kde jsou prevazne psi s PP…

Mas blby plemena. Na tom nenavaris prachy ani s PP, ani bez.
Chovej neco spolecenskeho a muzes se napakovat taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
30.6.21 23:20

@dracula-s Nebudu komentovat jestli je etický množit psy bez pp nebo ne. Mě nepřijde etický množit ani psi s PP, protože potlačujete přirozenou biologickou diverzitu, šlechtíte plemena až k absurdnu, kdy jim způsobujete zdravotní problémy jen proto, aby měla ten správný vzhled. Tohle je proti přírodě a zkus mi to vyvrátit. Všichni psy jednoho plemene jsou příbuzní, takže tvůj dvojí metr je poněkud podivný.
A co se týká příjmu? Každý příjem je povinnost zdanit a to bez ohledu na to, zda se jedná o psa s pp nebo bez. Ty se tady vlastně rozčiluješ nad tím, že ti někdo ubírá kšeft, že? Ono vlastně ve finále nejde tak o ty čistý linie, to by jsi totiž tak moooc nezdůrazňovala ty peníze. Ty ti leží v žaludku nejvíc. Zlato, kde je poptávka, tam je i nabídka, tak proč se rozčiluješ na chovatele? Rozčiluj se na jejich zákazníky. Ale o to nejde, co…ty peníze… Nalej si čistýho vína, přiznej sama sobě, co tě žere nejvíc.

• Citovat
  • Upravit
34322
30.6.21 23:20
@dracula-s píše:
@Janli Z toho nic nemá. Neber to doslova. Ale je to minimum.

Mnozak prodá, penize do kapsy. Maximalne krmí a to kolikrát kdo ví čím… Kvalitni zradlo stoji tak 1.500 za 12kg granulí. Nečipujou, neregistrujou… Ani pet pas neudělaj.

Já jako chovatel zase vkladam penize do chovu + jen ta cesta, aby byl pes chovny a pouzitelny me stala nekolik a nekolik penez a prace… Platim si zivnost, clenske poplatky klubu, odvody. Dodrzuji podminky a pravidla. A pokud je treba, postaram se o svuj odchov, aby neskoncil v utulku, coz se mi nastesti jeste nestalo.
Kdyz chces kryt, musi byt psi zdraví, povahove v poradku, dle standardu, vzhled, vse… minimalni pribuznost, vhodne spojeni - ano, nefunguje to tak, ze vyberu - jé ten je hezkej. Plemenitba není tak jednoduchá.

A pak si nekdo nakryje fenu, stenata proda za „cistokrevne“ a to je v poradku? Jak dokaze cistokrevnost? Proste je to zločin. Lež a finanční podvody, nechápu, ze v dnesni dobe je tolik lidi tak zabednenych.

Ale chapes, ze vetsinu tech veci, co delas, vubec delat nemusis? Takhle se prece nevydelava.
Splnit podminky chovnosti, pes co bydli nejbliz, a uz to jede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
30.6.21 23:31

Tak výstavy jsou koníček. Ty by se do toho počítat neměli, ne? Myslím to tak, ze splním podmínky k uchovneni a co dělám navíc, dělám protože chci.

Známá jen za naproti dává desetitisíce, právě, aby nebyli příbuzní a kvuli barvě. Platí i hotel zahraničním majitelům.
Ta cena za štěňata to ani nepokryje.
Ja nechávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
30.6.21 23:37

Zasadni je to, ze kdo chce vydelavat na zviratech, musi se umet zbavovat tech neperspektivnich/nemocnych/nevhodnych pro chov. Protoze kazde takove zvire mu nehezky zveda naklady.
Dela to i vetsina PP chovatelu.

Pokud na tohle clovek nema zaludek a tahle zvirata si coby cleny rodiny necha, nema sanci na tom vydelat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
749
30.6.21 23:38

Tohle je strašně těžké, ve psech se úplně nepohybuji, ale brácha myslivec má malou chovatelskou stanici a proto vím, že v jádru je to podobné jako u chovu koček, kterému se věnujeme my a z vlastní zkušenosti mohu říct, že je to vše jen a jen o lidech. Chováme kočky s průkazem původu, troufám si říct, že děláme vše tak, jak se má a děláme to opravdu srdcem. Naše kočky jsou součástí rodiny a celkově toto plemeno je pro nás srdeční záležitost. Takových chovatelů je spousta a spousta. Bohužel, zdaleka ne všichni. A někteří by to dělat rozhodně neměli. My máme a odchováváme zvířata s pp, protože věříme tomu, že jedině tak se zachová ta správná, pro plemeno charakteristická povaha, vzhled a hlavně zdraví. Průkaz původu by to teoreticky měl zaručit, ale viděl jsem dost zvířat s rodokmenem, dokonce určených do chovu, která měla do správného představitele plemene daleko, takže průkaz původu sám o sobě nic moc nezaručí. Chce to pečlivě vybírat chovatele. Zase ale z vlastni zkušenosti mohu říct, že sehnat do chovu zvíře od uznáváného chovatele je pro začátečníka velký problém. Každý nějak začíná a tenkrát mě nemile překvapilo, že jsme od zkušených chovatelů nemohli sehnat zvíře. Dnes už to vidím úplně jinak a chápu je. My sami raději prodáváme koťata na mazlíky a to i v případě, že se jedná o povahové i exterierove top zvíře. Do chovu prodáváme pouze známým chovatelům, nebojím se říct dnes již přátelům a ještě raději známým a ověřeným chovatelům za hranice. Nováčkům moc ne, protože když se člověk několikrát spálí a záleží mu na svém odchovu, už se mu do toho nechce a raději prodá kotě za poloviční cenu mazlíkářům. Jenže i toto nahrává lidem co množí bez pp. V začátcích, kdy byl pro nás velký problém sehnat kvalitního kocoura do chovu, jsme zcela upřímně uvažovali, že i my vlezeme na bazoš a pořídíme si kotě bez pp. Naštěstí jsme vydrželi, nenechali se odradit a šli si za svým cílem a vyplatilo se, dnes jsme za to rádi. Je to naše vášeň, ale přesto neodsuzuji nikoho, kdo si pořídí zvíře bez pp. Sice si myslím, že to škodí plemeniy, ale opravdu to svým způsobem chápu. Zejména lidi, co prostě chtějí společníka bez ambicí chovu a výstav. Opravdu je mi milejší „mnozitel“, který na kočce, případně fence udělá tři vrhy za život, zvíře žije v dobrých podmínkách, v milující rodině, kde je milovaným členem, než radoby chovatel, který sice jede podle předpisu, ale zvíře je pro něj v první řadě živý inkubator. Oni ne všichni chovatelé se chovají, myslím hlavně citově, ke svým zvířatům jak mají. Neuznávám zejména prodej nebo darování dospělých zvířat a to se bohužel děje i mezi chovateli a to mi opravdu hodně vadí. Sami máme doma kočku u které se v osmi měsících ukázalo, že se nehodí do chovu, po pravdě zamrzí to, je náš splněný sen, čekali jsme na ní dva roky, letěli pro ní přes půl světa, stála jak ojeté auto, vkládali jsme do ní velké ambice a bum, neměla ani jeden vrh. Ale v životě by nás nenapadlo ji prodat na mazlika, jednou je naše a tak to zůstane. Ale bohužel není to pravidlo, někteří to berou tak, že zabírá místo jiné kočce, něco sežere a proto jde po kastraci do jiné rodiny a například toto mi vadí mnohem více, než že opečovavaná kočka, která má jednou, dvakrát koťata i když je bez průkazu původu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
30.6.21 23:44

@Ja-rekk co mate za kočky?
Zake máme jednoho kocoura, ale bez PP. Ja tenkrát nemohla sehnat kote s PP. Btw chovatele koček mi přijdou divnejší než chovatelé psů.
Už bych bez PP nekoupila, ale máme skvělého kocoura.
Mam psy s PP i jednoho zachraneneho bez.
Kočky jsou taky fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný