Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
A je teda fakt, ze mam stenata zadana ihned po oznameni kryti, ale nedostupnost je vymluva. Je spousta chovatelu, ktera inzeruji az po narozeni.
@mandle-v-cokolade píše:
Prijde mi ze nazory se tady v podstate shoduji, i kdyz jsou podavany jinak. I chovatel co ma stenata po vystavne uspesnych rodicich a muze na to sr*t. Zadny zajem o psy, zadna prace s nema, splnit jen nejnutnejsi za par tisic a hrabat z toho co to pujde. V podstate dela to stejny co dela nejaka mnozirna. Pak jsou chovatele a majitele bezpapiraku co se tomu venuji maximalne, pes je clen rodiny, je o nej pecovano fyzicky, psychicky i veterinarne.
Cele je to zase a jen o lidech. Dokud si potencialni majitele nebudou svoji koupi poradne proverovat (klidne si preberou stene treba na parkovisti, o rodice se nezajimaji, o podminky odchovu take ne) stale se mezi nabizejicimi budou vyskytovat ti co na to prdi. Nabizejici dela jen to, co mu kupujici dovoli, bohuzel. Poctivi i nepoctivi jsou i mezi pp i mezi bez pp.
Přesně ![]()
@Lucie_Sx píše:
Jasne, ze bude asi zdravejsi.
Prusvih jsou mnozirny, kde jsou psi nacpani v klecich a ve vykalech, bez jakekoliv pece, feny nakryvane brzy a casto, stenata brzo odstavena, spatne krmena, nesocializovana.
To je problem.
Jasný, o tom jsem slyšela. Pokud bych chtěla psa (což nechci), budu pátrat po stěněti křížence, jehož oba rodiče budou známí (aby z toho nebyl maxipes Fík) a štěně bude mít někdo laskavý doma. Takže prostě od nějakých známých, sousedů… Bezpapiraka z Bazose bych nechtěla, protože nevíš nic, ale papíráka za 50t asi taky ne, nejen kvůli té ceně, ale taky kvůli zdraví ![]()
@dracula-s píše:
@Janli Co me zere nejvic? Ze mi treba na cvicak prijde clovek, kterej ma dospivajiciho NO bez PP a nevi co s nim, protoze je agresivni a bazlivy a proc? Protoze nejspis nikdo neresil jaci byli rodice povahove, sprskali je a vyslo z toho problemovy zvire. A takovych mi uz prislo. A proc? Protoze „chovatel“ je uz neznám a nenamaha se pomoct lidem se svym odchovem.
Kazdopadne mas omezeny rozhled. Nepopiram, ze i mezi chovateli nejsou hajzlove a nektera mensi plemena se mnozi i s PP, protoze nemaji prisna kriteria k chovnosti, ale vicemene naopak se u vetsiny na zdraví dbá a u vetsiny plemen dost. Nestandard neni uchovnen, at kvuli zdravi, tak povaze a vzhledu, takze na nem PP vrh neudelas, ale bez PP ano - a to je prave to mnozeni a to ma vetsina lidi doma. Stenata od psu, kteri neprosli chovem… Zdravi mozna jsou, protoze nejsou testovana, by se clovek mozna divil jaky ma kycle jeho Alík.A ze nekdo vydava psa za plemeno, kdyz k tomu nema dukaz. To je jako nalepit si na mobil jablko a tvrdit, ze mam iphone.
A penize me opravdu nestvou tolik, a rozhodne ne tak, jak ty si myslis. Pro me je to spis nehorazna drzost. Nesplní nic a prachy, prachy. Stene nema ani petpas a čip. Nebo je snad fér, že chovatel se vším všudy za fenu zaplatí nemale vydaje v radu tisiců nez ji poprve nakryje + vystaveni dokladu pro stenata, kryti, zapsani, cipovani, pas a mnozak jen nakryje a prodava? A jeste za plemeno?
Kazdopadne horsi je to zdraví, povaha a celkove standard.A s tou pribuznosti. Pokud chces PP fenu kryt, tak vis jak daleko ten jedinec je. A u bez PP muze byt nakryta svym sourozencem, otcem a bratrancem. A co teprve ze i zbarveni napr. merle ma prisna kriteria pro krytí a skrytá merle? Vis ze to nese zdr. problemy? A kde to zjistí, kdyz ti bez PP nemaji puvod? Ono je toho dost a dost, ale je to na opravdu dlouhe povidani. Kazdopadne nechapu, ze v dnesni dobe tohle neni schopna vetsina lidi pochopit.
A jen dodam, ze s PP pod klubem opravdu nemuzes chovat jak chces. Mas i stanoveno kdy prvne a posledne a v jakem rozmezi a podminek muze mit fena vrh. Nesmi mit vrh za vrhem. U bez Pp muzes prskat po kazdem harani.
Ja treba kryju poprve ve 3 letech. A posledne v 6…letech.
Totalne idealizujes PP chovatele.
Znam zrovna u sao x pripadu bazlivosti, kterou nikdo neresi. Zkouska povahy neexistuje. Svetovku v Bratislave vyhral smatlavy jedinec uz od pohledu. Slovensky sampion, po kterem praskaji vazy, jde to septandou. Fena, ktera rodi jeden vrh za druhym se psem, ktery zrovna bydli nejbliz. Atd. Atd.
Zrovna u NO podelali PP chovatele komplet cely chov, mozna jeste od statnich slozek jsou stenata jakz takz ok, tot vse.
Z malinaku jsou pretoceni magori.
Vsechno je o lidech.
@Lucie_Sx Ja nic neidealizuju, jenom je to porad mensina, zanedbatelne mnozstvi.
Vsude je neco, ano… Ale porad je to jehla v kupce sena.
A NO a BOM se v CR drzi stale na topce ve svete. Ja mam pracaky a po zdr. a psychicke strance jsou vsechny me odchovy v poradku. A BOM take, to je divny, ne? Zadne magory nemam, proste pracujici psy, takove jake maji byt, on to neni pes pro kazdyho.
A pokud by neco bylo potreba, napr. velke usi u BOM, tak nakryju naopak psem, ktery má v rodě malé a mám vystaráno. Kazdopadne nekryju psem, ktery se ozve na inzerat jako mnozky bez PP psů.
SAO mam import z Ruska, u nas totiz nejsou pracovni psi, jake bych si predstavovala.
Vorech je urcite fajn, ale proboha copak je psu málo? V útulku kolikrát takových bez PP čistokrevných je nejvíc.
A protože chceme nadstanradni peci? Jako vážně? Nenapadlo tě, že naopak nechceme prznit psy a prave proto ta vysetreni? Ze i chov na necem zakládá? A ze psy jsou vlastne pracovni, tak proto ty vykonostni zkousky?
Me nevadi, kdyz se sprskne krizenec a stenata darujou, nebo za symbolickou cenu prodaj, ale vadi mi prodavat „cistokrevne bez PP“ za xxx tisic… Jak dokazes tu cistokrevnost?
@Janli ne, ja opravdu nemam problem. Muj vrh je z vetsiny zadany uz pri oznameni kryti, po narozeni uz komplet.
Ale zalezi mi na psech celkove a stav bez PP psu je zalostný. A taky mi zalezi na lidech, kteri jsou podvedeni, kdyz ten pes vyroste podobou jinak, nez ma nebo se vyklube problemova povaha nebo nemoc.
Ale to asi nepochopi nekdo, kdo chov zvirat bere jako hop a stenata, je jedno kdo s kym.
A taky je mi lito, ze je jim fuk, komu psa prodaj. Zadna smlouva, registr… To i ten telefon se prodava zodpovedneji, nez bpp stene.
@dracula-s píše:
@Janli ne, ja opravdu nemam problem. Muj vrh je z vetsiny zadany uz pri oznameni kryti, po narozeni uz komplet.
Ale zalezi mi na psech celkove a stav bez PP psu je zalostný. A taky mi zalezi na lidech, kteri jsou podvedeni, kdyz ten pes vyroste podobou jinak, nez ma nebo se vyklube problemova povaha nebo nemoc.
Ale to asi nepochopi nekdo, kdo chov zvirat bere jako hop a stenata, je jedno kdo s kym.
A taky je mi lito, ze je jim fuk, komu psa prodaj. Zadna smlouva, registr… To i ten telefon se prodava zodpovedneji, nez bpp stene.
@dracula-s píše:
Nemáte uplně pravdu. Vážně je to všechno o lidech. Jasně, to co popisujete se děje, ale proto víc než o rodokmen by se měl nový majitel zajímat z jakého prostředí a od koho štěně pochází. Podivný inzeráty přeskakovat atd. My máme psa z útulku, předtím jsme měli od feťáků, ale přítelkyně má stafordku bez pp a víme přesně odkud pochází a s majiteli mámy jsme v kontaktu a to je feně šest let. Žádný pochybný prodej na benzínce atd. Majitelé feny(mámy) se zajimají o svuj vrh, štěnata byla super socializovaná, žila v bytě, kvalitně krmena barfem, čipovaná, očkovaná atd. A jsou to nádherní a skvělí psi. Tito lidé odchovali jeden vrh, po zničeném bytě už nechtějí o štěnatech ani slyšet
a stopro to nedělali pro prachy. A díky takovým pak můžou mít lidi i kteří nemají desítky tisíc své vysněné plemeno. Přítelkyně byla tenkrát na zš ještě a její mamka neměla 30 táců jen tak na psa. A tohle byla jejich šance a vše je v naprostým pořádku. A co se útulků týče, ukažte mi útulek, kde mají psy bez pp a křížence jiné než míchaný s bullem. Do jednoho chodíme venčit a je to samý bull, o jiné je rvačka ať je to co chce. A jestli tam je něco jiného, tak je to hodně zkažený pes, na kterém se lidi vyřádili a každý si na něj netroufne a nemá podmínky. Pp není záruka šťastného života a toho, že se pes nedostane do útulku a pokud má smůlu na majitele, který ho fakt hodně zkazí ani pp by mu nepomohlo. A hlavně teď co byla korona fakt nic jiného v útulcích není, než zkažený kříženec bulla a když jo, má zájemců celou armádu. A to tyhle psy miluju, jiného bych nechtěl, ale je to zkrátka tak. Takže jde spíše o to, aby si chovatelé ověřili komu psa prodají atd. A průser jsou psi od feťáků a podobných existencí, co je mají zkažené, množí je fakt jen pro prachy atd. Ale průser nejsou lidi typu, od kterých máme psa my. Ti zkrátka měli jednou štěňata, nechali záměrně fenku obskočit s pěkným, zdravým stafordem, který taktéž žije v super rodině a to přece žádný problém není. Navíc fakt mají o šťěňatech přehled, dokonce všechna šťeňata mají registrované v registru čipů na sebe a když se jeden jednou dostal do útulku, okamžitě to řešili. Psa si vyzvedli majitelé, jen se ztratil. ale kdyby ne, řeší to a psa tam nenechají a tací a že jich je, si nezaslouží házet do jednoho pytle s nějakýma, co mají psy v klecích a nemají k nim žádný vztah, střelí je na benzínce atd. To platí i naopak u těch pravých chovatelů, záleží na člověku. A největší chybu vidím v kupujících, ti nepoctiví množáci toho akorát využívají a tak to prostě chodí, příležitost dělá zloděje. A dokud budou lidi blbí, budou chtít kilové čivavy teď hned a nejlépe nejet dál, než dvacet kikometrů, nic se nezmění. Většina takových inzerátů těch psů z množíren a blbých podmínek bije do očí na první dobrou a každý, kdo není uplně blbý to pozná.
@dracula-s ty ni přijdeš jako majitel módního krejčovskýho salonu, co se rozčiluje, že lidi chodí nakupovat levný hadry k vietnamcům a ti rejžujou. Smiř se s tím, že tak to prostě je. Každej nechce luxusní vlněnej kabát za 30tisíc. Spousta lidí chce prostě polyester za litr…
.
Videla jsem o tom kdysi i nekakou reportaz. Obchod se psy je v CR regulérní mafie a prolejza to az do. politickych sfer. Kdo se v tom chce hrabat, dostane pres prsty. Ja bych tomu i verila.
Nicméně, kde je poptávka, je i nabidka. Jestli je nekdo ochoten dat za psa bez pp tolik peněz, tak holt tak.
@dracula-s píše:
@Lucie_Sx Ja nic neidealizuju, jenom je to porad mensina, zanedbatelne mnozstvi.
Vsude je neco, ano... Ale porad je to jehla v kupce sena.
A NO a BOM se v CR drzi stale na topce ve svete. Ja mam pracaky a po zdr. a psychicke strance jsou vsechny me odchovy v poradku. A BOM take, to je divny, ne? Zadne magory nemam, proste pracujici psy, takove jake maji byt, on to neni pes pro kazdyho.
A pokud by neco bylo potreba, napr. velke usi u BOM, tak nakryju naopak psem, ktery má v rodě malé a mám vystaráno. Kazdopadne nekryju psem, ktery se ozve na inzerat jako mnozky bez PP psů.SAO mam import z Ruska, u nas totiz nejsou pracovni psi, jake bych si predstavovala.
Jehla v kupce sena jsou slusni chovatele.
Ze mas hned zadane vsechny odchovy o tom svedci.
A chov pod FCI jde do prdelky celosvetove napric plemeny, tim bych se neohanela.
Ad sao, v Rusku se stale delaji testy povah, narozdil od nas, takze aspon neco. Ale i tam uz je hromada mnozek, co jedou stenata na kseft do ciziny.
@Matt 02 píše:
Nemáte uplně pravdu. Vážně je to všechno o lidech. Jasně, to co popisujete se děje, ale proto víc než o rodokmen by se měl nový majitel zajímat z jakého prostředí a od koho štěně pochází. Podivný inzeráty přeskakovat atd. My máme psa z útulku, předtím jsme měli od feťáků, ale přítelkyně má stafordku bez pp a víme přesně odkud pochází a s majiteli mámy jsme v kontaktu a to je feně šest let. Žádný pochybný prodej na benzínce atd. Majitelé feny(mámy) se zajimají o svuj vrh, štěnata byla super socializovaná, žila v bytě, kvalitně krmena barfem, čipovaná, očkovaná atd. A jsou to nádherní a skvělí psi. Tito lidé odchovali jeden vrh, po zničeném bytě už nechtějí o štěnatech ani slyšeta stopro to nedělali pro prachy. A díky takovým pak můžou mít lidi i kteří nemají desítky tisíc své vysněné plemeno. Přítelkyně byla tenkrát na zš ještě a její mamka neměla 30 táců jen tak na psa. A tohle byla jejich šance a vše je v naprostým pořádku. A co se útulků týče, ukažte mi útulek, kde mají psy bez pp a křížence jiné než míchaný s bullem. Do jednoho chodíme venčit a je to samý bull, o jiné je rvačka ať je to co chce. A jestli tam je něco jiného, tak je to hodně zkažený pes, na kterém se lidi vyřádili a každý si na něj netroufne a nemá podmínky. Pp není záruka šťastného života a toho, že se pes nedostane do útulku a pokud má smůlu na majitele, který ho fakt hodně zkazí ani pp by mu nepomohlo. A hlavně teď co byla korona fakt nic jiného v útulcích není, než zkažený kříženec bulla a když jo, má zájemců celou armádu. A to tyhle psy miluju, jiného bych nechtěl, ale je to zkrátka tak. Takže jde spíše o to, aby si chovatelé ověřili komu psa prodají atd. A průser jsou psi od feťáků a podobných existencí, co je mají zkažené, množí je fakt jen pro prachy atd. Ale průser nejsou lidi typu, od kterých máme psa my. Ti zkrátka měli jednou štěňata, nechali záměrně fenku obskočit s pěkným, zdravým stafordem, který taktéž žije v super rodině a to přece žádný problém není. Navíc fakt mají o šťěňatech přehled, dokonce všechna šťeňata mají registrované v registru čipů na sebe a když se jeden jednou dostal do útulku, okamžitě to řešili. Psa si vyzvedli majitelé, jen se ztratil. ale kdyby ne, řeší to a psa tam nenechají a tací a že jich je, si nezaslouží házet do jednoho pytle s nějakýma, co mají psy v klecích a nemají k nim žádný vztah, střelí je na benzínce atd. To platí i naopak u těch pravých chovatelů, záleží na člověku. A největší chybu vidím v kupujících, ti nepoctiví množáci toho akorát využívají a tak to prostě chodí, příležitost dělá zloděje. A dokud budou lidi blbí, budou chtít kilové čivavy teď hned a nejlépe nejet dál, než dvacet kikometrů, nic se nezmění. Většina takových inzerátů těch psů z množíren a blbých podmínek bije do očí na první dobrou a každý, kdo není uplně blbý to pozná.
Pravdu máš. Zrovna hledáme nějakého útulkáče, pravidelně sledujeme stránky útulků široko daleko a bez šance. A to nejsme nijak nároční, nevadil by nám jakýkoli kříženec, kromě pitbula. Nemusí být ani úplně mladý ani malý, jen nesmí být lovec koček, proto nechceme pro jistotu nic, co prošlo kolem pitbula a zatím žádný kandidát není. Tvrzení, že za psy v útulcích mohou ti, co mnozí bez pp je podle mě hovadina.
@g.sandova píše:
@Ja-rekk co mate za kočky?
Zake máme jednoho kocoura, ale bez PP. Ja tenkrát nemohla sehnat kote s PP. Btw chovatele koček mi přijdou divnejší než chovatelé psů.
Už bych bez PP nekoupila, ale máme skvělého kocoura.
Mam psy s PP i jednoho zachraneneho bez.
Kočky jsou taky fajn.
Mainský myvalí. Jinak máš pravdu, souhlasím že dost chovatelů koček je mírně řečeno jiných. Někdy je to opravdu tvrdý boj a neodpouští se nic. My se do těchto válek nepleteme, ale i to je pro některé špatně a někdy jsme někde po internetu terčem kritiky. Třeba proto, že jsme si kotě ze svého odchovu dovolili darovat. Ta dotyčná to v dobré víře sdělila ve skupině milovníků plemene na sociální síti, bez našeho vědomí. Myslela to dobře a asi i jako poděkování, ale nedovedeš si představit, jaký peklo nastalo
. Psi jsou taky super, my jsme momentálně delší dobu bez psa, ale je v plánu v blízké budoucnosti. Nejraději bychom se ujali psa z útulku, ale jestli neseženeme, půjdeme do štěněte královského pudla. Ale ta cena za štěně s pp je opravdu síla v poslední době.