Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše: Více
tak většinou to bývají děti s dys poruchami. Ale rozhoduje poradna, takže je třeba řešit tam. A jestli je to už na ty jarní, tak je nejvyšší čas, ne-li pozdě. Ta úlevy z poradny se totiž dokládají s přihláškou v únoru.
Pokud chodí dítě do PPP, je tam ve zprávě uvedeno, zda má na to nárok. Pokud má, stačí pak do PPP zavolat a vyzvednout si papír, který pak nahrajete do Dipsy systému jako přílohu.
Dcera kamarádky to na 8G měla, je dyslektička. Museli mít papír z PPP. Při přijímačkách byla sama v místnosti jen s pedagogickým dohledem.
@Lil Kitkatt píše: Více
mám zkusčenost z devítky, SPC, a pozvali si dítko na vyšetření, přestože mělo ve škole i IVP.
@Lil Kitkatt my tam nebyli dlouho, tak mě to ani nenapadlo, ale teď jsem to četla. V pondělí tam zavolám nebo napíšu.
Dceři dali v PPP papír, i když vyšetření bylo staré cca rok a půl.
Oni mají nějaké termíny. My byly tuším v sedmé třídě a v deváté jsem žádala o papír na přijímačky a rovnou nás objednali na další kontrolu.
dobře si to promyslete, jestli do toho chcete jít, jestli to dítě dá, že sedí ve třídě samo a celou dobu na něj hledí pedagogický dozor,
já to tak měla u maturity z matematiky a z tohoto důvodu jsem ji neudělala, byla jsem z toho v šíleném stresu, ten dozor byl cizí učitel z jiné školy a neustále na mě hleděl, asi byl naštvaný, že tam musí sedět
No tak to u přijímaček na 8G máte smůlu.
Nám ho daly až na začátku prváku
. S tím, že na těch prvních vyšetřeních jsme byli v nějaké té sedmé třídě a tam už měl ve zprávě, že nárok na prodloužení času u přijímaček má. Další vyšetření proběhlo až na konci srpna a zpráva byla hotová v září.
A u přijímaček byla plná třída dětí s prodloužením času, rozhodně tam nebyl sám.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Mám otázku k tomu, jak to je s prodloužením času u přijímacích zkoušek? Dávají ho i dětem při přijímacích zkouškach na 8G? Jaké děti mají nárok?