Prodloužení času u přijímacích zkoušek

Anonymní
15.11.25 17:19

Prodloužení času u přijímacích zkoušek

Mám otázku k tomu, jak to je s prodloužením času u přijímacích zkoušek? Dávají ho i dětem při přijímacích zkouškach na 8G? Jaké děti mají nárok?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65428
15.11.25 17:24
@Anonymní píše: Více

tak většinou to bývají děti s dys poruchami. Ale rozhoduje poradna, takže je třeba řešit tam. A jestli je to už na ty jarní, tak je nejvyšší čas, ne-li pozdě. Ta úlevy z poradny se totiž dokládají s přihláškou v únoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5745
15.11.25 17:25

Pokud chodí dítě do PPP, je tam ve zprávě uvedeno, zda má na to nárok. Pokud má, stačí pak do PPP zavolat a vyzvednout si papír, který pak nahrajete do Dipsy systému jako přílohu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24765
15.11.25 17:28

Dcera kamarádky to na 8G měla, je dyslektička. Museli mít papír z PPP. Při přijímačkách byla sama v místnosti jen s pedagogickým dohledem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65428
15.11.25 17:30
@Lil Kitkatt píše: Více

mám zkusčenost z devítky, SPC, a pozvali si dítko na vyšetření, přestože mělo ve škole i IVP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.11.25 17:31

@Lil Kitkatt my tam nebyli dlouho, tak mě to ani nenapadlo, ale teď jsem to četla. V pondělí tam zavolám nebo napíšu.

• Citovat
  • Upravit
8672
15.11.25 17:34

V úterý to bude lepší :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.11.25 17:38

@izabe to asi jo :lol:

• Citovat
  • Upravit
14765
15.11.25 18:31

Dceři dali v PPP papír, i když vyšetření bylo staré cca rok a půl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5745
15.11.25 20:41

Oni mají nějaké termíny. My byly tuším v sedmé třídě a v deváté jsem žádala o papír na přijímačky a rovnou nás objednali na další kontrolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.11.25 20:46

@Lil Kitkatt máme termín až na konci páté třídy.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.11.25 20:46

dobře si to promyslete, jestli do toho chcete jít, jestli to dítě dá, že sedí ve třídě samo a celou dobu na něj hledí pedagogický dozor,
já to tak měla u maturity z matematiky a z tohoto důvodu jsem ji neudělala, byla jsem z toho v šíleném stresu, ten dozor byl cizí učitel z jiné školy a neustále na mě hleděl, asi byl naštvaný, že tam musí sedět

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.11.25 20:48

Prodloužení času by bylo fajn.

• Citovat
  • Upravit
30419
15.11.25 20:52

No tak to u přijímaček na 8G máte smůlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5745
15.11.25 20:55

Nám ho daly až na začátku prváku ;). S tím, že na těch prvních vyšetřeních jsme byli v nějaké té sedmé třídě a tam už měl ve zprávě, že nárok na prodloužení času u přijímaček má. Další vyšetření proběhlo až na konci srpna a zpráva byla hotová v září.
A u přijímaček byla plná třída dětí s prodloužením času, rozhodně tam nebyl sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin