Prodyšné roušky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101578
11.4.20 19:24

@maarkeeta No, kdyz si ji člověk proste strhne a zahodi, tak s tim moc nenadelaji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68938
11.4.20 19:26
@zudina píše:
Tak snad ji nebudou nutit rodit v rousce?! 8o

Bohužel slýchám z mnoha stran, že někde to fakt vyžadují :zed: No jsem ráda, že mám odrozeno - dva pohodové párhodinové porody, ale na rovinu říkám, že bych to prostě nedala. Což teda zakladatelce zrovna psát nechci :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
11.4.20 19:28
@maarkeeta píše:
@kaja00 Funkční šátek bych mohla, ale nevím, jak se na to budou tvářit v porodnici. Minulý týden mě kvůli tomu dlouze zkoumala Policie ČR na poli ve vsi, asi 1 km od civilizace. Nakonec mi to nechali být, ale dostala jsem nakázáno, že mám nosit roušku. Tunel prý nestačí.

to opravdu stojí policii za to sekýrovat někde na poli těhuli před slejnutím, že má jen tunel? 8o Vždyt jsem to i kdesi četla, že může být jakékoli zakrytí úst, i šátek…já vídám často i lidi s rouškou blbě nasazenou :think:
Jinak já dávám pouze jednovrstvou…Babička nám našila krásné, festovní, prošívané, ale dvě až čtyři vrstvy! Vypadaly luxusně, ale nedalo se v tom dýchat. Co šlo, rozdělala jsem a přešila na jednovrstvé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
347
11.4.20 19:32

@maarkeeta ahoj, jsem taky těhotná a nejlíp se mi dýchá v těch papírových, nelepi se na pusu a jsou takové vzdušné, už se daji koupit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
11.4.20 19:33
@j.a.n.i1 píše:
@maarkeeta No, kdyz si ji člověk proste strhne a zahodi, tak s tim moc nenadelaji…

umím si představit nějakou ráznou sestru, jak rodičku sprdne a nacpe jí novou :roll:
Nedávno rodila v Brně kamarádka, musím se jí zeptat, jestli vyžadovali roušku při porodu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76405
11.4.20 19:37

@kaccap jo ty papírové jsou nejvzdušnější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2588
11.4.20 19:37

Ahoj, já teda v roušce rodit musela. Protože jsem ještě neměla usitou, měla jsem jí ze staré utěrky. Jen ustrizenou, s paskama na zavázání. Není to sice nic extra, ale dýchalo se v tom určitě lépe, než ve vícevrstvé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
11.4.20 19:42

@pe-terka taky jsem našila třívrstvé…manžel je tedy do práce nosí. Já to zvládla jednou a stačilo. Našila jsem dvouvrstvé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
11.4.20 19:44
@lleennttiillkkaa píše:
@pe-terka taky jsem našila třívrstvé…manžel je tedy do práce nosí. Já to zvládla jednou a stačilo. Našila jsem dvouvrstvé.

já myslím, že jak začnou horka, většina národa přejde na jednu vrstvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11799
11.4.20 19:52

@maarkeeta z trička se dá udělat rouška bez šití, třeba tady je návod:

https://www.televizeseznam.cz/…ova-64037481

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
11.4.20 19:54
@pe-terka píše:
já myslím, že jak začnou horka, většina národa přejde na jednu vrstvu.

Já od začátku říkám, že je to plán. Nechají nás udusit v rouškách přes léto :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
11.4.20 19:55

Děkuji, pořídím teda papírové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101578
11.4.20 19:56

@pe-terka Tak poleti na zem i druha… pripadne pata, nez to sestre dojde. Kdyz si vzpomenu na sebe pri porodu, tak by pravdepodobne pri druhem pokusu o jeji nasazení koupila jednu dobre mirenou, v te chvili by mi to bylo srdecne jedno.

Příspěvek upraven 11.04.20 v 20:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
11.4.20 19:59
@pe-terka píše:
to opravdu stojí policii za to sekýrovat někde na poli těhuli před slejnutím, že má jen tunel? 8o Vždyt jsem to i kdesi četla, že může být jakékoli zakrytí úst, i šátek…já vídám často i lidi s rouškou blbě nasazenou :think:
Jinak já dávám pouze jednovrstvou…Babička nám našila krásné, festovní, prošívané, ale dvě až čtyři vrstvy! Vypadaly luxusně, ale nedalo se v tom dýchat. Co šlo, rozdělala jsem a přešila na jednovrstvé…

Presne, vzdyt to rikaji i v tech oficialnich instruktaznich videich od ministerstva, ze muzes pouzit satek a primo to tam ta slecna ukazuje. To si asi trapni cajti zase honili ego. Muz vcera nesl veci do auta, jeli jsme na zahradu, a u dveri zjistil, ze si zapomnel rousku, tak si kolem pusy utahl kapuci od mikiny. Prechazel cestu, primo proti nemu policajti, ja jsem to nahodou videla z okna, tak si rikam ajaj, bude mit prusvih a oni prosli, ani okem nemrkli. A to bych ja osobne zrovna moc neuznavala, bezne takto ledabyle nechodime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
11.4.20 20:05
@maarkeeta píše:
Nemáte prosím tip na velmi prodyšné roušky? Jsem alergik v 9. měsíci těhotenství a vůbec nejsem schopná dýchat v bavlněné roušce. Po cca minutě se musím přidechnout bokem.Děkuji moc

Ty papírové jednorázové jsou lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová