Profese učitele
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@sloninka jj, nejpodstatnější je, aby učitel i ve spánku byl schopen vyklopit, jakéže ty kompetence v hodině rozvíjel ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
to je vedlejší efekt. Základní snahou je najít hromadu třecích ploch pro inspekci. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
@neumisa Takže prostě snaha o co největší zmatek?
No, řekla bych, že současný ministr tomu nasadí korunu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blecha72 píše:
No, řekla bych, že současný ministr tomu nasadí korunu.
chystá něco průlomového, co bych nezaregistrovala? Ostatně, jako každý ministr, který se na tom postu trochu ohřál?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
@neumisa Takže prostě snaha o co největší zmatek?
Ještě bych dodala, že je to jedna z věcí, na kterou se lepí spousta věcí zvenku, dělala se školení- to vše bylo třeba zaplatit. Teď nějaký úředník kontroluje, zda nařízené změny byly provedeny správně… Další odborníci mohou podávat návrhy, referáty, analýzy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@neumisa píše:
chystá něco průlomového, co bych nezaregistrovala? Ostatně, jako každý ministr, který se na tom postu trochu ohřál?
Tak jednak jsou to jednotné přijímací zkoušky pro všechny sš a pak kariérní řád
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blecha72
Asi tak. A ohledně inspekce je to taky výstižné. Loni jsme měly hloubkovou. Pořádně je nezajímalo, jak učíme, ale jenom papíry. Např. jako OPRAVDU ZÁSADNÍ připomínka byla skutečnost /inspekce se odehrála v květnu/, že žák Novák nenastoupil 1. září, ale až 2. a u toho 2. nebyl záznam v třídnici, že byl dodatečně seznámen se školním řádem, přestože žák Novák měl svůj podpis ve své žákovské, že s tímto řádem byl seznámen. Takže asi takto. A RVP je asi stejně „důležité“ a „přínosné“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blecha72 píše:
A to může někdo myslet vážně? Tedy myslím to první, pod tím druhým si nic nepředstavím…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blecha72 píše:
a tak. přijímací zkoušky se mě netýkají, tak dění nesleduji a karierní řád mi unikl. Po státních maturitách jsem dost rezignovala, televizi pouštím jen kvůli večerníčku a zprávy na internetu čtu jen sporadicky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pro kantory na SŠ je „přínos“ RVP zcela zřejmý - první ročník se vlastně jen dohání to, co některé základky v honbě za projekty a kompetencemi tak nějak nestihly dětem zafixovat. Aneb probráno to sice bylo, ale nebyl čas procvičit.
Bo projekt, že?
Za posledních deset let (RVP) šla úroveň studentů šíleně dolů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@neumisa píše:
a tak. přijímací zkoušky se mě netýkají, tak dění nesleduji a karierní řád mi unikl. Po státních maturitách jsem dost rezignovala, televizi pouštím jen kvůli večerníčku a zprávy na internetu čtu jen sporadicky.
No tak mě se týkají i ty maturity. Jak je řeč o těch školeních, mám za sebou další k maturitě. Z něj vyplynulo, že budeme muset předělat materiály ke zkouškám…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blecha72 píše:
No tak mě se týkají i ty maturity. Jak je řeč o těch školeních, mám za sebou další k maturitě. Z něj vyplynulo, že budeme muset předělat materiály ke zkouškám…
proč? byly příliš náročné? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SAJ píše:
Pro kantory na SŠ je „přínos“ RVP zcela zřejmý - první ročník se vlastně jen dohání to, co některé základky v honbě za projekty a kompetencemi tak nějak nestihly dětem zafixovat. Aneb probráno to sice bylo, ale nebyl čas procvičit.Bo projekt, že?
Za posledních deset let (RVP) šla úroveň studentů šíleně dolů.
Já si nemyslím, že je to pouze problém RVP. Svůj názor na snižující se úroveň žáků a studentů jsem tu už někde psala. Problém je podle mě širší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit