Profese učitele

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4077
2.11.14 22:52
@SAJ píše:
V tomhle mi věř. Tragédie je ještě milosrdný vyraz pro to, co nás v případě schválení povinné maturity čeká.
Pozor, jsem pro povinnou M všema deseti, ale se současným materiálem a s postojem většinové populace k matematice (neumět matiku je in, celebrity se neschopností v M doslova chlubí) je to naprosté sci-fi.Příspěvek upraven 02.11.14 v 19:45

Jo tenhle pristup ma i moje sousedka učitelka, matematika je podle ni blbost a staci aby děti uměli sčítat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
2.11.14 22:58

@blecha72 Aha, my se asi míjíme - měla jsem za to, že máte něco vysloveně proti té taxonomii, že má zásadní chybu - třeba že neuznává sloveso „umí“ (někde v té chvíli jsem začala dumat, jestli ta Bloomova slovesa jsou nebo nejsou jen specifičtější opisy obecného „umět“).
On to Bloom asi nedělal se základním záměrem pro využití při tvorbě českých švp :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4077
2.11.14 23:02
@MartinKa36 píše:
Jo tenhle pristup ma i moje sousedka učitelka, matematika je podle ni blbost a staci aby děti uměli sčítat.

Během dálkového studia tahle skvěla učitelka složila skously na kterých nebyla :o] asi ji pomohla tajná služba v které nikdy nepracovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
832
2.11.14 23:09

Ráda bych se zeptala na jednu věc, studuji pedagogickou fakultu a čímdál více uvažuji, že po dokončení Bc. bych šla na navazující magisterské dálkově a zároveň pracovala. Je reálné, že bych získala alespoň na půl úvazku práci ve škole?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2964
2.11.14 23:47
@neumisa píše:
Já si při hospitaci udělala díru na kalhotech, protože jsem šla větrat a zachytila jsem o uvolněný kryt topení (který jsem hlásila už měsííc před tím). :zed:

Tak to máš lepší zážitek. U nás mi ředitelka ani moc nemohla vytknout, protože moje práce, byť spadá do její kompetence, je mimo oblast jejích podrobnějších znalostí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
2.11.14 23:54

Já mám vlastně hospitace docela ráda. Nervózní jsem jen chvilinku na začátku (a pořád říkám prostě), ale pak vpadnu do tempa, děcka se mnou drží basu, spolupracují, neruší…

:mrgreen: Prostě nakonec to bývají fajn hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2964
3.11.14 00:20
@SAJ píše:
Já mám vlastně hospitace docela ráda. Nervózní jsem jen chvilinku na začátku (a pořád říkám prostě), ale pak vpadnu do tempa, děcka se mnou drží basu, spolupracují, neruší…:mrgreen: Prostě nakonec to bývají fajn hodiny.

Já jsem dřív taky bývala vyklepaná. Jenomže pol letech praxe, ohlasů dětí a rodičů vím, že to dělám dobře. Tím pádem jsem si při hospitacích jistá a je to znát. Akorát mám bohužel děti malé na to, aby se mnou spolupracovaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66806
3.11.14 05:58
@Knihomyš píše:
@blecha72 Aha, my se asi míjíme - měla jsem za to, že máte něco vysloveně proti té taxonomii, že má zásadní chybu - třeba že neuznává sloveso „umí“ (někde v té chvíli jsem začala dumat, jestli ta Bloomova slovesa jsou nebo nejsou jen specifičtější opisy obecného „umět“).
On to Bloom asi nedělal se základním záměrem pro využití při tvorbě českých švp :think:

Teď jste na to kápla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66806
3.11.14 05:59

@levandule23 To se ptáte na špatném místě, oslovte možné zaměstnavatele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3733
4.11.14 06:47

@levandule23 záleží z jakého jsi kraje… a jo z Prahýýý…tak tam je šance vždycky větší, protože spousta vystudovaných učitelů najde místo i jinde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
4.11.14 10:52

@levandule23 Myslim si, že zaleží, kde v PRaze určitě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66806
4.11.14 10:56
@annaei píše:
@levandule23 Myslim si, že zaleží, kde v PRaze určitě

A čerpáte odkud?

@levandule23 Fakt záleží na zaměstnavateli. Pokud studujete aprobaci, pro kterou ředitel nemůže najít učitele s ukončeným vzděláním, máte šanci. Prostě pošlete životopisy, běžte se představit…
Ano, znám několik učitelů, kteří pracovali a zároveň studovali. Odtud třeba @hanka.br

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
4.11.14 11:06

@blecha72 Vycházim z logiky toho, že v Praze je spousta škol a znám konkretně 2 ředitelky zakladní školy, které věčně hledají učitele. A pak i u nás na gymplu byl průser, že chyběli učitele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66806
4.11.14 11:10
@annaei píše:
@blecha72 Vycházim z logiky toho, že v Praze je spousta škol a znám konkretně 2 ředitelky zakladní školy, které věčně hledají učitele. A pak i u nás na gymplu byl průser, že chyběli učitele.

http://www.profesia.cz/…raha/ucitel/

11 nabídek, z toho 2 klasicky učitelská.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
4.11.14 11:12
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat