Profese učitele
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@neumisa Tak já neřikám, že se to nehodilo. Mělijsme luxusně vybavenou třídu. A třídní dotáhl i botník z čehož celá škola měla srandu. A opravdu nás nutil se zouvat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
pořád nerozumím tomu, proč to zmiňuješ. My víme, jak si učitelé vybavují učebny z vlastních zdrojů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@neumisa píše:
tiskárnu kdysi dostala kolegyně od rodičů jako dar pro třídu, letos šla holka na mateřskou a tiskárna přešla na mě. Všichni o ní vědí, kolegyně v okolí ji využívají, ale není školní, tudíž nemá inventární číslo. Ale já jsem na tom ještě dobře, jiná kolegyně dnes musela demontovat noťas, tiskárnu a rádio. Jsme chudá škola, co si nekoupíme, to nemáme.
Běžná praxe, chápu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@neumisa píše:
@Camaelpravděpodobně - aspoň v to všichni doufají. Ani vedení nic bližšího neví.
Poslední dvě inspekce někde třídou proběhly, ale vše se točilo jen kolem třídnic, ŠVP a kompetencí. Mě už po těch letech nechává inspekce ledově klidnou. Svědomí mám čistý a co mi můžou udělat? Maximálně mě zdržovat nesmyslnými dotazy na absenci zkratek v třídnici. Ani nevím, jestli se to během mateřský vlastně nezměnilo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Baby, fakt se na ni vykašlete. Botník pro 30 lidí ve třídě? Další z chorobných výmyslů. To děvče má co dělat samo se sebou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já jsem dnes po kvalitní osmihodinovce s mými drobečky, takže se omlouvám, ale nějak tě nechápu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mně to taky nějak žíly nerve - dokumentaci mám v pořádku (aspoň myslím), styl výuky měnit nebudu, dozory držím… co už. Oni stejně něco najdou, tak co už.
Nejlepší reakci měla kolegyně důchodkyně, která prohlásila, že ve svém věku nemá zapotřebí, aby jí nějaký hejsek rozebíral hodinu, tak ho pošle do zádele a pak si bude spokojeně válet šunky doma. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@neumisa
Jako začínající jsem první inspekci obrečela a jeden zkušený kolega mi povídá: „To brečíš kvůli týhle bábě? Ta když tady učila, neměl ji rád nikdo, neměla autoritu, tak šla na inspektorku.“ A od tý doby na ně takhle koukám. Kdo neumí učit, dělá inspektora.
Zažila jsem jedinou, která to šla dělat s myšlenkou, že chce být učitelům nápomocna, poradit. No, dlouho tam nevydržela, vyštípali ji rychle. A jak říkáš, něco najít musí (divný smysl práce), tak ať si poslouží. Já to nedělám pro ně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Camael píše:
@neumisaJako začínající jsem první inspekci obrečela a jeden zkušený kolega mi povídá: „To brečíš kvůli týhle bábě? Ta když tady učila, neměl ji rád nikdo, neměla autoritu, tak šla na inspektorku.“ A od tý doby na ně takhle koukám. Kdo neumí učit, dělá inspektora.
Zažila jsem jedinou, která to šla dělat s myšlenkou, že chce být učitelům nápomocna, poradit. No, dlouho tam nevydržela, vyštípali ji rychle. A jak říkáš, něco najít musí (divný smysl práce), tak ať si poslouží. Já to nedělám pro ně.
Můj táta celý život učil. Pak byl okolnostmi nucen jít dělat inspektora, ale věděl, že je to jen na rok a pak se k učitelování vrátí. Ten rok byl hluboce nešťastný. Říkal, že nedokáže učitele zbytečně buzerovat a nezažil promarněnější rok. Po návratu za katedru byl šťastný jako blecha.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ani já nemám z inspekce nijak dobrý pocit. Hodnotí se krávoviny, ale co a jak kantor učí je vlastně zcela vedlejší. A navíc pro toho inspektora to musí být strašná nuda - pasivně sedět na cizí hodině a poslouchat stokrát slyšené? Brrrr…
Ale jak jsem už psala, když se na inspektora (nebo na někoho z vedení - mám pravidelně šéfa na náslechu) podaří zapomenout a potlačit nervozitu, bývají to fajn hodiny, protože děcka jsou tišší a klidnější - a spolupracují. Letos docela trpím, mám prváky a než se srovnají (což si ještě chvíli počkám), je to nepříjemné…
Nejsou to prima hodiny. Do vyšších ročníků chodím relaxovat. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kolegyně učitelky - z jiného soudku - dnes jsem byla v Praze v Holešovicích na výstavě Naše cesta nezisovky Chodící lidé. Ona to není ani tak výstava jako prožitková cesta každodenním životem hendikepovaných - více snad napoví odkaz. Hodně tam chodí školy a ani se nedivím. Končí posledního listopadu, je zdarma. Tak vám to sem dávám jako inspiraci, ráda bych to taky se třídou stihla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit