Profese učitele
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@PupuP no,asi budeš koukat na drát, jasné že neplacené volno je běžné a suplování za dvojnásobnou sazbu učiteli i vedením školy vítané. Hodně štěstí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy : já právě slyšela, že ředitel to nechce povolovat, protože právě nemá peníze na vyplacení toho dvojnásobku jinému učiteli. ale zase když to nebudu mít placené já, tak se to asi vyrovná:)
Díky moc, potěšily jste mě!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PupuP píše:
Ahoj, měla bych dotaz na učitelky:)
od září nastupuji jako učitelka na 2.stupni ZS. a mám trošku problém s vybíráním dovolené. tak nějak tuším, že je povinné si všechnu dovolenou vybrat v létě a během roku na to není nárok.
opravdu je to takto striktní nebo je možnost neplaceného volna - je to scifi nebo jste to někdo měl?
týká se to bohužel toho, že léto je pro mě naprosto nevhodné na ježdění na dovolenou kvůli horku, které špatně snáším (mám snížený objem plic a v létě se mi špatně dýchá + hlavní sezóna je drahá). miluji cestování a doteď jsem byla zvyklá jezdit několikrát do roka… nedokážu si představit, že od teď se toho až do důchodu vzdám… stačilo by mi třeba 3-5 dni během celého roku navíc (na podzim či na jaře). je to vážně nemožné?
vždy jsem chtěla učit, ale tohle je vec, kterou prostě opravdu těžko dokážu překousnout:(
I na jaře a na podzim jsou vedlejší prázdniny, kdy je cestování možné. U nás sice neplacené volno v nutném případě dostaneme, ale v případech nutných a na den, dva. Na rekreaci zpravidla ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PupuP píše:
@matkabagristy : já právě slyšela, že ředitel to nechce povolovat, protože právě nemá peníze na vyplacení toho dvojnásobku jinému učiteli. ale zase když to nebudu mít placené já, tak se to asi vyrovná:)
Díky moc, potěšily jste mě!
Stává se, že ředitelé vymýšlejí fintičky, jak učitelům odučené hodiny navíc nezaplatit. Když třeba učitel jde s dětmi na exkurzi a fyzicky neučí, musí si tyto hodiny odsuplovat zdarma. Mohlo by se stát, že nebudeš u kolegů, kteří za tebe musejí pracovat a sami si dovolenou ve školním roce pochopitelně nevezmou, moc oblíbená. Nikomu z nás není vhod, že nemůžeme na dovolenou mimo prázdniny a mnoho z nás by preferovalo dovolenou jindy. Holt to tak je, dovolenou mimo prázdniny nenárokujeme. Zjisti si dopředu, jaká je na škole situace a jak se tohle řeší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PupuP u nás by ti to neprošlo. Letos jsme si s manželem brali jeden den navíc, měli jsme dovolenou z prázdnin, kdy jsme byli kvůli práci pro vedení ve škole a i tak to bylo s řečma. Teď by se nám opět hodilo být dva dny pryč, ale už to ani nezkoušíme. Kolegyně dostala neplacené volno, když musela za nemocným tatínkem, jinak taky smolík a oblíbenost u ostatních netřeba řešit. To že chodím celé prázdniny na pozemek, nikoho nezajímá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás jedna učitelka jezdí pravidelně na konci školního roku do lázní na posledních čtrnáct dní. Ale jinak spíš máte k dispozici různé prázdniny nebo ředitelské volno. Asi nebudou moc ochotní Vás uvolňovat na dovolenou ještě mimo prázdniny, kterých je docela dost. Jedině si třeba prodloužit květnové státní svátky nebo u nás mají před velikonocemi volno celý týden.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Judithkaj Přesně tohle jsem si říkala, všichni budou odvázaní z toho, že si někdo nový v učitelském sboru bude vybírat neplacené volno na dovču…holt je něco za něcoy ale to si někdo předem moc neuvědomuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PupuP Týden jarních prázdnin v zimě? 2+1 den Velikonoce. Pololetní 1 den, podzimní 2 dny, vždy k tomu víkend, na ty jarňáky je to 9 dnů tedy. 2 měsíce v létě. Nemáme na tebe udělat ješte sbírku, aby ses nezhroutila?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Karleon :jsi normální?
jen jsem se ptala. pokud to nepůjde, tak to samozřejmě přežiju i bez toho, předem jsem s tím počítala, ale vím, že za mého mládí si učitelé taky jezdili na dovolenou během roku, tak jsem se chtěla zeptat…
tady je ale asi obvykle, že se do mě hned pustíte. a rozhodně neplánují toho hned nějak využívat, ale třeba jednou za 3 roky by se mi 3 dny navíc hodily, to zas není tak strašný si myslím..
ale jen do mě…
btw taky by mě zajímalo, jak to je, když bych měla smlouvu jen do 30.6…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PupuP píše:
@Karleon :jsi normální?
jen jsem se ptala. pokud to nepůjde, tak to samozřejmě přežiju i bez toho, předem jsem s tím počítala, ale vím, že za mého mládí si učitelé taky jezdili na dovolenou během roku, tak jsem se chtěla zeptat…
tady je ale asi obvykle, že se do mě hned pustíte. a rozhodně neplánují toho hned nějak využívat, ale třeba jednou za 3 roky by se mi 3 dny navíc hodily, to zas není tak strašný si myslím..
ale jen do mě…
btw taky by mě zajímalo, jak to je, když bych měla smlouvu jen do 30.6…
Dřív, než se začneš čertit, si znovu přečti svůj úvodní příspěvek. Podala jsi ho tak, že jsi strašně nemocná, o prázdninách cestovat nemůžeš a nechceš se vzdát cestování během roku, na které jsi zvyklá - o tom, že by to bylo jen občas a na tři dny ses nezmínila. Tak proč vlastně nemůžeš využít ty vedlejší prázdniny jako my všichni ostatní?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak u nás ve škole neplacené volno na týden během školního roku bez problémů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. :myslím, že jsem úvodní příspěvek právě psala tak, aby bylo jasné, že to neberu jako samozřejmost…
A co se týče těch ostatních prazdnin… je to proto, že děláme low cost poznávací tripy (Tj žádné válení u moře), které se řídí cenami letenek. o Vánocích, Velikonocích jsou ceny letenek kamkoliv na maximální výši. leda tak ty jarňáky asi no.
fakt jsem s tím už smířena, učit je můj sen, ale vzhledem k tomu, že budu učit zeměpis, tak si myslím, že cestování k tomu prostě patří. chci učit do praxe, přidávat vyprávění z cest… pro dle mého by měl zeměpisar o světě něco vědět z praxe a ne jen z knížek. je to součást meho života, ale jsem samozřejmě ochotna to omezit třeba na ten týden jednou za 3 roky…
zkuste mne prosím aspoň trochu pochopit…:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nas taky bez problemu a ani to neni neplacene volno, normalne dovolena. Pokud mi pak chybi dny, nasupluji si hodiny - za 5 hodin 1 den.
- Citovat
- Upravit
@matkabagristy píše:
@PupuP no,asi budeš koukat na drát, jasné že neplacené volno je běžné a suplování za dvojnásobnou sazbu učiteli i vedením školy vítané. Hodně štěstí
Ono se někde za suplovani platí? ????. Milovala bych kolegyni když by si užívala dovču a já za ní zadara měla supla ????. Myslím, že zrovna volna máme docela dost.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ono se někde za suplovani platí? ????. Milovala bych kolegyni když by si užívala dovču a já za ní zadara měla supla ????. Myslím, že zrovna volna máme docela dost.
Suplování je placeno 200% pokud vím…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit