Profese učitele

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29350
25.2.18 08:02
@Anonymní píše:
Hele, fakt to neni na kazdy skole stejny, nam plati vsechny suply 200 %muzeme si brat dovolenou a nasuplovavat ji, dostavame pravidelne kazdy ctvrt rok odmeny cca 15000 a proste se mame skvele. A to jsme mala venkovska skola. Musis ale hledat dobrou reditelku, coz ta nase je. Primo bozi. Prosim, zachovat anonym, abychom nebyli zavaleni zadostmi o misto :-)

A kde na to pani reditelka bere v rozpoctu mzdove prostredky? Nebo vam chybi pedagogove?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.2.18 08:03

U nas jsou 2 moznosti, jak schudne resit neplacene volno:

1. domluvit se s kolegy na vymene hodin (vezmes mi v dobe sveho volna v rozvrhu tuhle hodinu a ja ti za to pak oducim tuhle eventuelne ti za to zaplatim/dam neco
  2. najit za sebe zaskok, ktery dostane standardni plat na dohodu (byvala kolegyne duchodkyne/na materske apod)
  • Citovat
  • Upravit
26270
25.2.18 08:06
@PupuP píše:
@Mari.G :děkuji za zastání:)
já bych klidně celé léto chodila do práce a ani ty peníze mi nevadí, jen to vyměnit za týden volna v roce no :( škoda. samozřejmě si chci splnit svůj sem být učitelkou, ale trochu mě mrzí, že tím v podstatě pohřbim svůj koníček no:)
přišla jsem se jen zeptat, nikde nepíšu, že budu chtít hned volno, takze tak 8)

Tak v lete muzes chodit na brigadu a na ty drazsi letenky si privydelat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.2.18 09:01

Tak hlavně abys tu profesi vůbec zvládla. S inkluzí nemáš šajnu, kam lezeš… 8)
Taky učitelka znechucená inkluzí.

• Citovat
  • Upravit
1247
25.2.18 09:09

Me uceni pres vsechny ty klacky pod nohy bavi. I kdyz mam pocit, ze prave o to uceni zacina jit az v posledni rade. Nemine mesic, abychom nedostali zase dalsi pokyn k tomu, co vyplnovat, jak se skolit… Vsechno zacina byt dulezitejsi nez to, jak a co ucim. A to me stve.

Příspěvek upraven 25.02.18 v 09:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
25.2.18 09:09

Anonymní: tak to už by byla zase jiná debata ;)
Děkuji všem, kteří mi normálně odpověděli na můj dle mého vcelku normální dotaz…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.2.18 09:35

Se tady nečilte všichni :mrgreen: Se jen zeptala. U nás na škole třeba občas takhle někdo volno dostane. Když řediteli vysvětlím, že mám životní šanci se podívat někam, kam se třeba už nikdy nedostanu, tak mi to volno nějak vymyslí. Je to hodně individuální. Je pravda, že kolegové z toho odvařeni nejsou, když si takhle někdo vyrazí, ale spíše ze závisti. U nás se suplování normálně platí. V rámci úvazku běžně, nad úvazek 200%. Je to tak ze zákona a kdo to tak nemá, může se ozvat, pač jeho nadřízený zákon porušuje. Ale chápu, že někdy je lepší to zkousnout a být ticho :?

• Citovat
  • Upravit
142
25.2.18 09:39
@Anonymní píše:
A učíte? U nás je to zadarmo… Učím 6 let a nikdy ani kačka za supla. To bych ho brala i dobrovolně ????

Ano, učím… 8) a platí nám všechna suplování 200%…překvapuje mě, že někde ne??!! všichni jsme státní zaměstnanci, tak jaký to má důvod..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65060
25.2.18 09:59
@Kača222 píše:
Ano, učím… 8) a platí nám všechna suplování 200%…překvapuje mě, že někde ne??!! všichni jsme státní zaměstnanci, tak jaký to má důvod..

u nás se platí jen tehdy, pokud v tom týdnu nebyl nikdo na nějaké akci - divadlo, knihovna, beseda atd. V tom případě to dostane on za odpadlou. Což nikdo není rád, protože cestovat někam s děckama je o nervy a ještě si to potom musí nadpracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.2.18 13:10
@Regina Hero píše:
A kde na to pani reditelka bere v rozpoctu mzdove prostredky? Nebo vam chybi pedagogove?

To nevim, kde na to bere… proste to tak je. Nedavno tu byla pravidelna hloubkova inspekce a dostali jsme vyborne hodnoceni, takze zrejme vsechno probiha tak jak by melo. Praveze moc nechapu, proc si vsichni ucitele tak stezuji, mne pripada, ze prace je skvela. Plat dobry, volna dost, deti bezvadny, vedeni taky… ja bych nemenila. Hodne si privydelame i pomoci grantu z EU. Ucitele nam nechybi, mame 9 trid, vsechno se uci aprobovane a kazdy ma plny uvazek. Ja mam tedy jednu hodinu prescasovou. Otazka pro ostatni ucitele - proc si nechate libit, ze suplujete zdarma?

• Citovat
  • Upravit
29350
25.2.18 13:20
@Anonymní píše:
To nevim, kde na to bere… proste to tak je. Nedavno tu byla pravidelna hloubkova inspekce a dostali jsme vyborne hodnoceni, takze zrejme vsechno probiha tak jak by melo. Praveze moc nechapu, proc si vsichni ucitele tak stezuji, mne pripada, ze prace je skvela. Plat dobry, volna dost, deti bezvadny, vedeni taky… ja bych nemenila. Hodne si privydelame i pomoci grantu z EU. Ucitele nam nechybi, mame 9 trid, vsechno se uci aprobovane a kazdy ma plny uvazek. Ja mam tedy jednu hodinu prescasovou. Otazka pro ostatni ucitele - proc si nechate libit, ze suplujete zdarma?

no to se mi nějak nezdá, ale je možné, že teď je na tom školství lépe… kdybych roky nedělala účetní ve školství a nevěděla, jak to je s rozpočtem, tak by mě to ani nezarazilo… ale když si vzpomenu, jak jsme dostali jen peníze přesně na ty úvazky, co jsme nahlásili, na počty dětí a jak se musely dodržovat mzdové prostředky na pedagogy a nepedagogy, a jak byl problém mít ty peníze na odměny navíc… ale jak píšu, je to už pár let zpátky, je možné, že teď je to jinak… napadají mě spíš ty odměny vyplácené z grantů, že to nějakým způsobem jde… ale to zase záleží, na co je máte a co se z nich hradí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
25.2.18 13:58
@Regina Hero píše:

Suplovani placene nemame.
V lednu ve vyplate byl bonus, kdyz jsem otevrela vyplatnici, tak rikam jeee, protoze dosla vyplata + trinacty plat ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18118
25.2.18 22:26
@Anonymní píše:

Víš, ono to není ani tak o šikovnosti ředitelky, ty peníze. Je to o rozpočtu. Taky nechápu, jak můžete mít 4× za rok odměnu 15 tisíc. Jsou školy, kde ten ředitel dostane max na platy, na odměny nemá nic a nemá ani na placení suplů. Pokud překročí rozpočet, tak za to může jít sedět. A sám si ty peníze taky nevezme, jemu odměny stanoví zřizovatel. Mamka dělá ředitelku a odměny má 2 x ročně a menší než její zaměstnanci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18118
25.2.18 22:29
@Regina Hero píše:
no to se mi nějak nezdá, ale je možné, že teď je na tom školství lépe… kdybych roky nedělala účetní ve školství a nevěděla, jak to je s rozpočtem, tak by mě to ani nezarazilo… ale když si vzpomenu, jak jsme dostali jen peníze přesně na ty úvazky, co jsme nahlásili, na počty dětí a jak se musely dodržovat mzdové prostředky na pedagogy a nepedagogy, a jak byl problém mít ty peníze na odměny navíc… ale jak píšu, je to už pár let zpátky, je možné, že teď je to jinak… napadají mě spíš ty odměny vyplácené z grantů, že to nějakým způsobem jde… ale to zase záleží, na co je máte a co se z nich hradí…

Nezměnilo se nic, je to pořád stejné. Ale na druhou stranu vím, že některé malé vesnické školy mají peněz dost. Moc to nechápu. U nás učí půl rodiny (asi 4 sestřenice), tak to srovnání mám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5231
26.2.18 12:38

Zalezi na rediteli skoly. Nekde jsou v pohode a ucitele pousteji, nekde to moc resi a ucitele nepousteji. My jsme treba na soukrome skole ani cele prazdniny volno nemeli. Na prazdniny, vanocni i jarni prazdniny (a vlastne vsechny dny, kdy meli studentu prazdniny) jsme museli uplatnovat dovolenou, kdo nemel, sedel v kabinete a musel pracovat. I kdyby mel jen prerovnaval sanony :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat