Profese učitele

Napsat příspěvek
Velikost písma:
66806
5.11.14 20:09

@Camael Předpokládám, že se hlásíte do skupiny pedagogů, kteří RVP nesprávně uchopili, a proto to školství vypadá, jak vypadá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
5.11.14 20:11

Jak jste tu probírala ta povolená slovesa, tak jestli si to matně vybavuju, bylo nám řečeno, že ŠVP musí striktně obsahovat slovesa, popisující proces samotného vzdělávání, co žák dělá, tudíž umí bylo skoro sprosté slovo. Úplně se mi vybavilo, jak nám koordinátorka posílala tučně označená špatná slovesa. :mrgreen:
Jinak souhlas, RVP je jen hromada frází, plků, ze kterých jsme měli osypky. Od doby sepsání ŠVP jsem do něj nekoukla, je mi k ničemu. Projekty - tragédie, aby se vlk nažral a koza zůstala celá, rozuměj, něco splácejte, ať je co ukázat inspekci.

Příspěvek upraven 05.11.14 v 20:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66806
5.11.14 20:12

@Camael jj, hned mi bylo jasné, že tady pšenka nepokvete :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
5.11.14 20:13
@annaei píše:
A víc učitelu se hledá až od září
:mrgreen: :mrgreen: Jasně, vytvoříme úvazky, připravíme rozvrh, uvítáme žáky zpět do školy, aniž tušíme, kdo je to bude učit, protože ho začneme shánět až v září. Bože, osobo, takovýho odborníka na školství aby jeden fakt pohledal lupou. :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
5.11.14 20:14
@neumisa píše:
máš Áčko! :mrgreen:

Však neboj, se nedám a vyjádřím se i opožděně…Plha se hlásí! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
5.11.14 20:15
@blecha72 píše:
@Camael Předpokládám, že se hlásíte do skupiny pedagogů, kteří RVP nesprávně uchopili, a proto to školství vypadá, jak vypadá :mrgreen:

Naopak, já ho uchopila velice správně, mrskla jsem s ním dozadu do skříně, a vypadám, jak vypadám, holt, roky neokecáš. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
5.11.14 20:16
@blecha72 píše:
@Camael jj, hned mi bylo jasné, že tady pšenka nepokvete :mrgreen:
:mrgreen: Jsem zvědavá teď, když je tu nakousnuto téma alternativního školství. Já se asi vyjadřovat nebudu, mně by před spaním houpnul tlak. :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
5.11.14 20:33
@Camael píše: :mrgreen: Jsem zvědavá teď, když je tu nakousnuto téma alternativního školství. Já se asi vyjadřovat nebudu, mně by před spaním houpnul tlak. :mrgreen:

Hele, alternativa není tak špatná, určitě se najdou děti, pro které je to vhodná volba. Ale mé děti tomu vystavovat nehodlám. Hezky jim zkracuji dětství včasným nástupem na klasickou ZŠ a co možná nejrychlejším převelením na nižší gympl. :nevim: A to přestože tvrdím, že nižší gymply a integrace zvláštních škol poškozuje průměrnou masu dětí.

Jenže já jsem cynik, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2964
5.11.14 20:36
@Camael píše:
Jak jste tu probírala ta povolená slovesa, tak jestli si to matně vybavuju, bylo nám řečeno, že ŠVP musí striktně obsahovat slovesa, popisující proces samotného vzdělávání, co žák dělá, tudíž umí bylo skoro sprosté slovo. Úplně se mi vybavilo, jak nám koordinátorka posílala tučně označená špatná slovesa. :mrgreen:
Jinak souhlas, RVP je jen hromada frází, plků, ze kterých jsme měli osypky. Od doby sepsání ŠVP jsem do něj nekoukla, je mi k ničemu. Projekty - tragédie, aby se vlk nažral a koza zůstala celá, rozuměj, něco splácejte, ať je co ukázat inspekci.

Příspěvek upraven 05.11.14 v 20:19

Já s RVP přijdu do styku pouze začátkem každého měsíce. Najdu v deskách nastávající měsíc a aniž bych ty canci četla, dám do desek samostatných. Tyto desky krásně naaranžuji do vrchního šuplíku katedry. AŤ JE VIDĚT, JAK S NÍM DENNĚ PRACUJI.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66806
5.11.14 20:38
@SAJ píše:
Hele, alternativa není tak špatná, určitě se najdou děti, pro které je to vhodná volba. Ale mé děti tomu vystavovat nehodlám. Hezky jim zkracuji dětství včasným nástupem na klasickou ZŠ a co možná nejrychlejším převelením na nižší gympl. :nevim: A to přestože tvrdím, že nižší gymply a integrace zvláštních škol poškozuje průměrnou masu dětí.Jenže já jsem cynik, no.

Zkracování dětství převodem dětí na nižší gympl je takový lidový mýtus. Na nižším stupni gymnázia jsou stejné „osnovy“ i stejné učebnice jako na zš. Odpadá problém s asociálními spolužáky, proto je možné učivo probrat hlouběji- nejen že to tak je, ale i proč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26243
5.11.14 20:44

Já nafasovala třídu čtvrťáků poté, co je opustila jejich alternativní učitelka. Všechny kolegyně mi přály upřímnou soustrast, třída měla tu nejhorší pověst - nevychovanci, rozmazlenci, sebevědomé až na půdu, znalosti veskrze žádné, drzí jak opice. A jako bonus rodiče, kteří bývalou učitelku milovali. 3 měsíce jsem doma brečela, jestli mám tohle zapotřebí. Odmítla jsem s nimi jet na školu v přírodě s tvrzením, že na kriminál jsem ještě mladá. Třičtvrtě roku mi trvalo, než jsem jejich nabušené sebevědomí zkopala do kulaté krychličky a v pětce už byli skvělí. Na konci pětky se mi rodiče přiznali, že si oddychli, když jsem přišla, protože jim samotným se předchozí vzdělávání zdálo zvláštní a měli strach, jak jejich děti zvládnou přechod na druhý stupeň do klasiky. A kolegové z 2. stupně jsou taky rádi, že jsem jim je převychovala, protože měli zkušenosti z předchozích tříd, které tahle alternativka dotáhla až do pětky.

Příspěvek upraven 05.11.14 v 20:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
5.11.14 20:45
@blecha72 píše:
Zkracování dětství převodem dětí na nižší gympl je takový lidový mýtus. Na nižším stupni gymnázia jsou stejné „osnovy“ i stejné učebnice jako na zš. Odpadá problém s asociálními spolužáky, proto je možné učivo probrat hlouběji- nejen že to tak je, ale i proč.

Dyk vím, ne? To byla ironie.

Ale uznej, že průměr je odchodem chytrých poškozen, nejsou tahouni a laťka padá dolů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
5.11.14 20:48
@neumisa píše:
Já nafasovala třídu čtvrťáků poté, co je opustila jejich alternativní učitelka. Všechny kolegyně mi přály upřímnou soustrast, třída měla tu nejhorší pověst - nevychovanci, rozmazlenci, sebevědomé až na půdu, znalosti veskrze žádné, drzí jak opice. A jako bonus rodiče, kteří bývalou učitelku milovali. 3 měsíce jsem doma brečela, jestli mám tohle zapotřebí. Odmítla jsem s nimi jet na školu v přírodě s tvrzením, že na kriminál jsem ještě mladá. Třičtvrtě roku mi trvalo, než jsem jejich nabušené sebevědomí zkopala do kulaté krychličky a v pětce už byli skvělí. Na konci pětky se mi rodiče přiznali, že si oddychli, když jsem přišla, protože jim samotným se předchozí vzdělávání zdálo zvláštní a měli strach, jak jejich děti zvládnou přechod na druhý stupeň do klasiky. A kolegové z 2. stupně jsou taky rádi, že jsem jim je převychovala, protože měli zkušenosti z předchozích tříd, které tahle alternativka dotáhla až do pětky.

Ja učila pouze jednoho absolventa :think: Waldorfské školy. Sebevědomí vysoko, okecavat uměl, ale znalosti nulové. Nedostudoval.

Netroufám si ale podle něho soudit ostatní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26243
5.11.14 20:50

@SAJ

tahle moje předchůdkyně se nedržela žádného směru, ona si vymyslela alternativu vlastní. Smíchala z každého kousek. To by samo o sobě nebylo nijak strašné, vadilo spíš to, jak to podávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66806
5.11.14 20:54
@SAJ píše:
Dyk vím, ne? To byla ironie.Ale uznej, že průměr je odchodem chytrých poškozen, nejsou tahouni a laťka padá dolů.

Tak to je jasné. Zároveň lituji každého, kdo v zájmu neztraceného dětství na zš zůstal. V tomto duchu se nesou i reakce rodičů, které znám. Je to neřešitelný problém. Nižší gympl je vlastně lepší základka, přitom základku vychodí každý analfabet, protože propadnout dvakrát. Teď se na zš začla valit děcka ze zvláštních…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat