Profese učitele

Napsat příspěvek
Velikost písma:
SAJ
17073
2.11.14 19:44
@blecha72 píše:
Snad to nebude až taková tragédie. V současné době z matiky maturují často hlupáci-vyčůránci, kteří vidí výhodu v maturitě z matiky v tom, že přece skládají jenom jednu zkoušku

V tomhle mi věř. Tragédie je ještě milosrdný vyraz pro to, co nás v případě schválení povinné maturity čeká.
Pozor, jsem pro povinnou M všema deseti, ale se současným materiálem a s postojem většinové populace k matematice (neumět matiku je in, celebrity se neschopností v M doslova chlubí) je to naprosté sci-fi.

Příspěvek upraven 02.11.14 v 19:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3774
2.11.14 19:45

@sloninka A to jsem si doposud myslela, že jsem jediná, kdo to měl jako výtku :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6759
2.11.14 19:51
@blecha72 píše:
No tak mě se týkají i ty maturity. Jak je řeč o těch školeních, mám za sebou další k maturitě. Z něj vyplynulo, že budeme muset předělat materiály ke zkouškám…

Jo jo, taky už se těším, jak budu předělávat 120 pracovních listů. A pak u zkoušky stopovat minuty (7+3+5), aby nám to vyšlo, stejně jako u cizích jazyků. No a počítání bodů a uplatňování vnitřních podmínek hodnocení… :nevim: Proč to dělat jednoduše, když to jde složitě, a čím víc, tím líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66806
2.11.14 19:58
@SAJ píše:
V tomhle mi věř. Tragédie je ještě milosrdný vyraz pro to, co nás v případě schválení povinné maturity čeká.
Pozor, jsem pro povinnou M všema deseti, ale se současným materiálem a s postojem většinové populace k matematice (neumět matiku je in, celebrity se neschopností v M doslova chlubí) je to naprosté sci-fi.Příspěvek upraven 02.11.14 v 19:45

Věřím. Postřeh z praxe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66806
2.11.14 19:59

@adlif57 Tento web je nejspíš plný naprosto neschopných pedagogů :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6759
2.11.14 20:01
@SAJ píše:
Během inspekce stačí dodržet jen pár blbin (vyvětrat, rozsvítit, napsat datum na tabuli, atd.) a to, jak a co učím ještě nikoho moc nezajímalo, na druhou stranu asi ani já ani kolegové nemáme v odbornosti problém… A žádný inspektor mi ještě nikdy nic konstruktivně k hodině nic neřekl, slyšela jsem jen výtky na fakt nepodstatné pitomosti - a to ještě nikdy v rozboru hodiny, ale až zprostředkovaně od vedení.
Pritom bych rozbor a přínosnou kritiku uvítala.Příspěvek upraven 02.11.14 v 19:17

Na tabuli ještě číslo hodiny a téma hodiny. A na závěr hlavně pětiminutové shrnutí!!! Běda jak ho zkrátíš nebo nedej bože nestihneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66806
2.11.14 20:01
@IvaB píše:
Jo jo, taky už se těším, jak budu předělávat 120 pracovních listů. A pak u zkoušky stopovat minuty (7+3+5), aby nám to vyšlo, stejně jako u cizích jazyků. No a počítání bodů a uplatňování vnitřních podmínek hodnocení… :nevim: Proč to dělat jednoduše, když to jde složitě, a čím víc, tím líp.

Mně je úplně jedno, že se bude zkoušet jinak, v několika bodech i se změnami vnitřně souhlasím. Vytáčí mě, že zase něco budeme předělávat v rámci akce Zet s nadšením a zadarmo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
724
2.11.14 20:05
@blecha72 píše:
@adlif57 Tento web je nejspíš plný naprosto neschopných pedagogů :mrgreen:

Tento web je obrazem reálné situace v českých školách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66806
2.11.14 20:11
@adlif57 píše:
Tento web je obrazem reálné situace v českých školách.

Ano a za stav školství mohou vámi popsaní učitelé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
2.11.14 20:30

@adlif57 Dobře, ba dokonnce výborně, se dalo učit i s osnovami. Dobře se dá učit i bez nich. Jen je v současné rozvolněné situaci jednodušší učit blbě.
Dřív se to prostě dalo lépe kontrolovat. A nesnaž se mi namluvit, že je RVP a ŠVP spása tvořivých a báječných učitelů.

Protože je spíš perfektní schovávačka těch neschopných.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6463
2.11.14 20:38

Opakuju dotaz na projektovou vyuku :D ciste zistne, vybirame ZS pro prvnaka a muz me prekvapil, je toho kategorickym odpurcem - ja naopak, nez jsem to s nim probirala, jsem byla nadsena.
Ale on tvrdi, ze decka, co k nim pak chodi na SS, maji zoufale mezery prave diky /odflaknutym/ projektum, diky cemuz nezbyva cas na zvladnuti dalsiho objemu uciva… :nevim:

nevim, co si o tom myslet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
2.11.14 20:44

@SAJ odpusťte zmatené nepedagožce, ale ono je nějak zakázané učit podle původních osnov, pokud vyhovují?
začínám mít dojem, že pro dítě budu chystat domácí výuku a do školy ji budu pouze odkládat na hlídání, jak to tu líčíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66806
2.11.14 20:46

Zažila jsem i osnovy, několikrát jsem připomínkovala osnovy- nic z toho se neodrazilo v rvp. Musím také nesouhlasit s @neumisa, protože staré osnovy také umožňovaly učiteli sestavit TP tak, že v průběhu roku dítě mohlo mít problém s přechodem na jinou školu. Ale rvp a švp fakt NIC nezměnilo, kromě spousty papírování. Pamatuji si, kdy jsme podle rvp vypracovávali švp, používali jsme Bloomovu taxonomii sloves. Sloveso umět patřilo mezi zakázaná. Za mnou je skoro 20 let praxe, vše, co prošlo „mýma rukama“ je spolehlivě odmaturováno, mám zpětnou vazbu ve formě, že děcka (i ta větší) mají mé hodiny rádi. RVP mám u zádele do té doby, než zase musím něco administrativně řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66806
2.11.14 20:48
@majdula1 píše:
Opakuju dotaz na projektovou vyuku :D ciste zistne, vybirame ZS pro prvnaka a muz me prekvapil, je toho kategorickym odpurcem - ja naopak, nez jsem to s nim probirala, jsem byla nadsena.
Ale on tvrdi, ze decka, co k nim pak chodi na SS, maji zoufale mezery prave diky /odflaknutym/ projektum, diky cemuz nezbyva cas na zvladnuti dalsiho objemu uciva… :nevim:nevim, co si o tom myslet.

Manžel je z praxe, proč mu nevěříte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6463
2.11.14 20:55

@blecha72 ne ze neverim, jen by me zajimal nazor primo od zdroje, tedy od ucitelek ZS idealne… totiz, manzeluv nazor je vlastne prvni negativni, doted jsem cetla/slysela samou chvalu, kamaradky vybiraji skolu nadsene prave podle toho, zda aplikuje projektove vyucovani - a dnes mi muz vyrazil dech sdelenim, ze by chtel naopak vybirat skolu, kde jedou podle osnov /a to neni nijak zkostnatelej ci linej, dela s deckama opravdu leccos/ anebo kdyz uz, tak jsou projekty vedene nejak smysluplne.

Prd tomu rozumim, no. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat