Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ja tam nos i pusu vidim celkem jasne
Z rozmazanych fotek si nic nedelej, ono proste ne u kazdeho tehotenstvi je to takovy ukazkove fotogenicky miminko (je to polohou, placentou, ultrazvukem). A hlavne dulezity je, ze je vse v poradku! Vedeli by, kdyby ne. Po dvojnasobny tehotensky ztrate jsem chodila na UZ se sevrenym zaludkem a v takovym stresu, ze vzdy kdyz mi rekli, ze vse OK, tak jsem se vznasela jeste na ulici a fotky mi doktor vzdycky musel vnutit, jak jsem byla mimo radosti
![]()
Příspěvek upraven 01.07.21 v 07:42
@a12 píše:
no vždycky se to bohužel nepoznáznámá cekala zdravý miminko a narodil se jim chlapeček s rozstepem a bez licnich kostí
Tohle potrebovala zakladatelka slyset
jinak nerozeznane rozstepove jsou dnes, kdy se delaji minimalne dva screeningy, nastesti vzacnost.
@Anonymní píše:
Děkuji za uklidnění
@Fiducia ano placentu mám na přední straně a kvůli tomu jsou i kopance tlumené
a na každém utz má ta naše malá hvězda našpulenou pusinku takhle, tak to bude asi nějaká královna duck face![]()
Já mám placentu také na přední straně a jsem teď 33tt a ty kopacne co mi dává jsou masakr, takže si uživej tlumené kopání, protože mužou přijít pořádné bomby jestě ![]()
Kdyby tam bylo něco špatně, tak to doktorka určitě pozná, takže plašíš zbytečně,… já mám placentu vepředu a dítě stydlivku, takže se mi nepovede ani taková fotka jako máš ty, byla bych v klidu ![]()
@Mutlice píše:
Tohle potrebovala zakladatelka slysetjinak nerozeznane rozstepove jsou dnes, kdy se delaji minimalne dva screeningy, nastesti vzacnost.
Tak taky jsem psala, že nos normálně vidim ![]()
Ale bohužel, tvrdit, že rozstepove vady by poznali se nedá.
Ale byla to jen reakce na ten příspěvek, ne na zakladatelku, tam jsem predpokladala, že ma spíš strach z downova syndromu ![]()
@a12 píše:
Tak taky jsem psala, že nos normálně vidim
Ale bohužel, tvrdit, že rozstepove vady by poznali se nedá.
Ale byla to jen reakce na ten příspěvek, ne na zakladatelku, tam jsem predpokladala, že ma spíš strach z downova syndromu
Tve odpovedi s nosem jsem si nevsimla, promin. Samozrejme, ze v medicine neni nic 100%, ale prave diky opakovanym UZ a cim dal lepsi zobrazovaci technice se toto minimalizovalo. Ty historky s katastrofama, co potkaly zname, jsou takove zbytecne prikladani do ohne
. Staci napsat, ze jiste neni nikdy nic, ale ze by to velmi pravdepodobne zjistili ![]()
@a12 myslíš, že to nevím?!
Vždycky je nějaký procento chybovosti. Lidský faktor, smůla, náhoda… zbytečný řešit tady. Tohle dítě na fotce nos má, i když ho mamka nevidí
Je nutný ji nasazovat další brouky do hlavy? ![]()
@Fiducia píše:
@a12 myslíš, že to nevím?!Vždycky je nějaký procento chybovosti. Lidský faktor, smůla, náhoda… zbytečný řešit tady. Tohle dítě na fotce nos má, i když ho mamka nevidí
Je nutný ji nasazovat další brouky do hlavy?
Vsak jsem psala hned, že nos normálně má ![]()
@a12 píše:
Vsak jsem psala hned, že nos normálně má
A ten zbytek sis mohla klidně nechat pro sebe ![]()
@Fiducia píše:
A ten zbytek sis mohla klidně nechat pro sebe
protože žádný vrozený vady neexistujou, rozumím ![]()
jako ja chápu, jak to myslíte, ale když tady napíše nějaká maminka nějakej problém u dítěte skolkovyho věku, tak tam litaj samý diagnózy typy autisty ikdyz jde o úplně normalni malý dítě a to je v pořádku
a jiny a jiný..
@a12 píše:
protože žádný vrozený vady neexistujou, rozumím
jako ja chápu, jak to myslíte, ale když tady napíše nějaká maminka nějakej problém u dítěte skolkovyho věku, tak tam litaj samý diagnózy typy autisty ikdyz jde o úplně normalni malý dítě a to je v pořádkua jiny a jiný..
Došly argumenty, je čas zaútočit ![]()
@a12 píše:
protože žádný vrozený vady neexistujou, rozumím
jako ja chápu, jak to myslíte, ale když tady napíše nějaká maminka nějakej problém u dítěte skolkovyho věku, tak tam litaj samý diagnózy typy autisty ikdyz jde o úplně normalni malý dítě a to je v pořádkua jiny a jiný..
Ono je to taky hrozny, to jak tady lidi diagnostikuji deti a sebe vzajemne. Nekdy si az rikam, ze ty rady a uposlechnuti, jsou hazard se zdravim. Na jednu stranu kazdy druhy dite tu onalepkuji jako autistu, a treba onehda vlakno od cerstve rodicky, ze uz se nudi v porodnici, protoze covid a zakaz navstev. Ale oni ji tam drzi, dite ma zloutenku. A mistni letka (jiste komplet bez vzdelani a uplne bez informaci objektivnich o zdravi toho novorozence) hned nabehla, at podepise revers. Kdyz se ozvala uzivatelka (sestra z porodnice), ze to snad neeeee, tak ji malem uklovaly.
takze jasne, asi se tu vsichni shodnem, ze vad existuje X a neni nikdy nic na 100% v medicine, ale netreba strasit ![]()
@Fiducia píše:
Došly argumenty, je čas zaútočit
jako proč? tys tady na mě vyjela, jak kdybych napsala nějaký tajemství ![]()
nenapsala jsem to ve zlým, jen ze proste všechno není růžový a ty hned děláš z komára velblouda, jak kdybych zakladatelce napsala, že se ji určitě narodí nejmíň Down s rozstepem ![]()
ale dělat jakože tyhle věci neexistujou asi taky úplně nejde, ne?
ne, tady člověk fakt nemůže nic napsat ![]()
ale byla to reakce na tvůj příspěvek, z mýho pohledu nic na zakladatelku, což už jsem tu vysvětlila, že jsem neměla pocit, že zrovna ty rozštěpový vady jsou to, čeho se bála..
ale byla to reakce na tvůj příspěvek, tak hned musíš vyletet jak čertík z krabičky ![]()
no, dal už na tebe reagovat nebudu, protože to není předmětem tyhle diskuse a je úplně zbytečný tímhle plevelit ![]()
@a12 ty jsi otevřela diskuzi
Reaguješ na můj příspěvek, odpověď se ti nelíbí, tak začneš vytahovat, kde co napsal někdo úplně jiný, a já se rozčiluju. Aha ![]()
@Fiducia píše:
@a12 ty jsi otevřela diskuziReaguješ na můj příspěvek, odpověď se ti nelíbí, tak začneš vytahovat, kde co napsal někdo úplně jiný, a já se rozčiluju. Aha
vis co, to tvoje myslis, ze to nevim?! ![]()
s vykřičníkem zní dost útočně