Prohlašení o jménu dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
125
30.4.11 13:42

prohlašení o jménu dítěte

Ahojda chtěla sem se zeptat jak je to s prohlašením o jménu a příjmením ditěte chci aby měl příjmení po otcovi.Za 2 tydny bych měla rodit musím si to do porodnice vzit ten papir?A znaména to že když bude mit příjmení po otci že už to bude tak i v rodnem listu nebo musime ještě něco vyřídit ohledně rodneho listu maleho diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16291
30.4.11 13:55

Musíš to mít hlavně potvrzený list, o otcovství, pokud myslíš list o prohlášení otcovství, kam se píše příjmení. A pak bude mít dítě příjmení na kterém se shodnete na onom prohlášení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
30.4.11 13:57

No chci aby měl přijmeni po otci takže mam jit na matriku a vyřidit si to tam??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1587
30.4.11 14:11

Jo, jdi na matriku, ale myslím, že tam musí i otec a podepíše papír! Ten pak vezmeš do porodky společně s papírem o jméně od gyndr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1587
30.4.11 14:12

Zavolej si tam, zda to může podepsat doma, nebo musí před nimi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
30.4.11 14:17

Zajdete oba na matriku, oni vám dají vyplněný papír k podepsání, kde otec souhlasí s tím, že je dítě jeho a určíte jaké bude mít příjmení, můžete tam nahlásit i jméno, to pak odevzdáš v porodnici a oni to předají matrikářce, která vystaví rodnej list a tam už bude uvedeno vše tak jak jste podepsali. Papír sebou mít nemusíš, to se může předělat až si půjdete pro rodný list na matriku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
30.4.11 14:22

Musíš na matriku pro Prohlášení otcovství - tam dojít s „otcem“ dítěte, mít s sebou rodné listy a OP, tam podepsat, že souhlasí s tím, že dítě bude mít jeho příjmení.. :wink:

A pak ti dá tvoje gyndr., nebo v porodce, nebo na matrice prohlášení o jménu - Kam se píše jméno dítěte holka i kluk, OP rodičů, RČ rodičů, podpis rodičů :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
30.4.11 15:47

Nám stačilo prohlášení o jménu dítěte, které jsme společně podepsali na matrice. Měli jsme s sebou své občanky a rodné listy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101548
30.4.11 17:10

Vyřizuje se to na matrice, musí to podepsat oba na místě a my byli lemplové, takže jsme to řešili až po porodu, podle hesla, proč courat na matriku 2×… U nás se tam musí pro RL dojít, tak jsme uznání otcovství a prohlášení o jménu udělali když jsme si šli pro RL. V porodnici jsem jen nahlásila, že to nemáme zatím vyřešené…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1043
30.4.11 20:49
Anička 17 píše:
Ahojda chtěla sem se zeptat jak je to s prohlašením o jménu a příjmením ditěte chci aby měl příjmení po otcovi.Za 2 tydny bych měla rodit musím si to do porodnice vzit ten papir?A znaména to že když bude mit příjmení po otci že už to bude tak i v rodnem listu nebo musime ještě něco vyřídit ohledně rodneho listu maleho diky

Ahojky,
my jsme tohle taký řešily.Zajdete ty a tvůj mužskej na jakoukoliv matriku,sebou si vemte vaše rodné listy a občanky.A ten papír co tam dostaneš vem do porodnice.A mimčo to příjmení už bude mít v rodném listě,který vám také po narození vystaví na matrice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
1.5.11 15:36

Také jsme to řešili…

a JEŠTĚ JEDNA RADA
pokud máte každý bydliště jinde a chtěla bys mít prcka nahlášeného u otce, tak ti to tam taky udělají a nebudeš to muset řešit po porodu jinak automaticky bude mít prcek bydliště u tebe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
1.5.11 15:57
Lenka512 píše:
Také jsme to řešili…a JEŠTĚ JEDNA RADA
pokud máte každý bydliště jinde a chtěla bys mít prcka nahlášeného u otce, tak ti to tam taky udělají a nebudeš to muset řešit po porodu jinak automaticky bude mít prcek bydliště u tebe

A co k tomu potřebuju?? Právě přemýšlím, že bysme to udělali tak aby měl malej bydliště na otce, protože já mám trv. bydliště jinde.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
1.5.11 16:42

vůbec nid…s sebou budeš mít jen občanku a rodný list…a běžžte na matriku v tom městě ( nebo pod které spadá), kde má přítel adresu…

a normálně řekněte, že chcete, aby po porodu bylo dítě hlášeno u otce…a nahlásíš adresu…

oni ti to tam napíšou…a pak to musíš hlásit i v porodnici..

POZOR!!! dost lidí to nechápalo, takže jsem musela každého upozorňovat,že prcek je adresou jinde než já…např. nás chtěli spádově dát k jinemu ortopedovi, v papírech k dětské doktorce měl taky jinou dresu…no sestry nejsou úřednice…ale hlídej si to… :roll: …když jsem byla žádat o rodičák, tak paní mi tvrdila, že malej je určitě hlášenšj u mě…říkám ne, není…je u otce, tak si pak sama volala na matriku, aby si to ověřila…
a pojišťovnu taky.....pořád jsem hlásila, že prcek není u VZP…nevím, jak na to přišli…jsem u MA přítel taky a z porodnice jsme odcházeli s papírama, že je u VZP… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
1.5.11 16:45

No, počkej, my už ale to prohlášení o jménu máme vyřízené… A otcovství jsme neřešili, jsme manželé :nevim:
Takže už máme všechno vyřízené a teď jenom čekáme na porod… :lol:
Takže tam mám ještě dodatečně dojít a nahlásit to, ale nevím kam přesně :nevim: ani co po mě budou chtít :nevim:

Adresu máme skoro stejnou, já mám bydliště o ulici dál než manžel… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
1.5.11 17:25

AHA…vy už jste manželé…
no, zašla bych na matriku se zeptat, ale myslím, že by bylo potřeba,aby tvůj muž šel s tebou.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí