Prohlašení o jménu dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36544
1.5.11 23:07
Lenka512 píše:
AHA…vy už jste manželé…
no, zašla bych na matriku se zeptat, ale myslím, že by bylo potřeba,aby tvůj muž šel s tebou.....

jestli to ještě stihnem než porodím… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
9.5.11 21:37

Tak si to tady pročítám, a vidím, že mě čeká dost papírování… ach jo. :mrgreen: Chceme vyřídit příjení po otci na matrice až po porodu, s tím, že navíc to trvalý bydliště máme taky každej jinde a svoji nejsme… prostě bordel. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
9.5.11 21:40
Vivik píše:
Tak si to tady pročítám, a vidím, že mě čeká dost papírování… ach jo. :mrgreen: Chceme vyřídit příjení po otci na matrice až po porodu, s tím, že navíc to trvalý bydliště máme taky každej jinde a svoji nejsme… prostě bordel. :lol:

příjmení se řeší před porodem.. 8-o Po porodu už je pozdě, když dostane rodný list s tvým příjmením tedy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
9.5.11 21:42
Monny89 píše:
Vivik píše:
Tak si to tady pročítám, a vidím, že mě čeká dost papírování… ach jo. :mrgreen: Chceme vyřídit příjení po otci na matrice až po porodu, s tím, že navíc to trvalý bydliště máme taky každej jinde a svoji nejsme… prostě bordel. :lol:
příjmení se řeší před porodem.. 8-o Po porodu už je pozdě, když dostane rodný list s tvým příjmením tedy

Aha, mě právě kdosi říkal, že to dělal nějak až po… ale ono je to tak nějak jedno, protože se stejně plánujeme brát, takže se to vyřeší o něco dýl, holt. 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
9.5.11 21:45
Vivik píše:
Monny89 píše:
Vivik píše:
příjmení se řeší před porodem.. 8-o Po porodu už je pozdě, když dostane rodný list s tvým příjmením tedy
Aha, mě právě kdosi říkal, že to dělal nějak až po… ale ono je to tak nějak jedno, protože se stejně plánujeme brát, takže se to vyřeší o něco dýl, holt. 8-)

No to nevím, my se právě brali během těhu, aby jsme nemuseli řešit příjmení a otcovství.. už máte vyřešené otcovství, nebo ani to ne?? Pokud ho nemáte vyřešené, tak dítě nebude mít otce v rodném listě… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
9.5.11 21:48

No, pro rodnej list se chodí až po porodu, ne? A když tam půjdem oba, tak by tam tátu měli napsat, nebo to už je pozdě? 8-o Tak začínám bejt zmatená zase.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
9.5.11 21:52
Vivik píše:
No, pro rodnej list se chodí až po porodu, ne? A když tam půjdem oba, tak by tam tátu měli napsat, nebo to už je pozdě? 8-o Tak začínám bejt zmatená zase.

No to se vyřizuje před porodem „uznání otcovství“ a pak po porodu se akorát jde do 3 dnů vyzvednout už hotový rodný list 8-o Tak to šup šup na matriku, už moc času nemáš… Vem přítele, svoje OP a rodný listy a ať to podepíše, jinak ho dítě nebude mít jako otce 8-o :cert: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101745
9.5.11 21:54
Vivik píše:
No, pro rodnej list se chodí až po porodu, ne? A když tam půjdem oba, tak by tam tátu měli napsat, nebo to už je pozdě? 8-o Tak začínám bejt zmatená zase.

Pozdě není :-) my to dělali vše až po porodu, jak přiznání otcovství, tak volbu příjmení. Šli jsme pro RL oba a rovnou vše vyřídili. Je možná dobré (pokud u vás chodí matrikářka do porodnice) nahlásit, že to budete řešit, u nás měli vše připravené a během 10 minut bylo vyřízeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
9.5.11 21:56
Monny89 píše:
Vivik píše:
No to se vyřizuje před porodem „uznání otcovství“ a pak po porodu se akorát jde do 3 dnů vyzvednout už hotový rodný list 8-o Tak to šup šup na matriku, už moc času nemáš… Vem přítele, svoje OP a rodný listy a ať to podepíše, jinak ho dítě nebude mít jako otce 8-o :cert: :hug:

Já se ho na matriku snažím dotáhnout už docela dlouho, problém je, že to máme přes třicet kilometrů, momentálně moc není na benzín a navíc on dělá na tři směny… teď mě poveze do města na monitor, ale to zase na matrice nebudou… kurník. Ale když mu to nadnesu, tak to snad nějak dáme. :evil:
Akorát teda nechápu, že jsem to nezjistila už dávno, tohleto. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
9.5.11 21:58
j.a.n.i1 píše:
Vivik píše:
Pozdě není :-) my to dělali vše až po porodu, jak přiznání otcovství, tak volbu příjmení. Šli jsme pro RL oba a rovnou vše vyřídili. Je možná dobré (pokud u vás chodí matrikářka do porodnice) nahlásit, že to budete řešit, u nás měli vše připravené a během 10 minut bylo vyřízeno.

vždyť rodný list chodí vyzvednout otec zatímco je matka s dítětem v porodce ne? 8-o Musí se vyzvednout do 3dnů… teda alespoň tady u nás to tak je :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
9.5.11 22:00

Tak na to koukám… http://www.azrodina.cz/…ni-otcovstvi Že by to šlo jako v porodnici ho označit, ale pak by ho honili po soudech, nebo co… no, začala jsem to fakt řešit včas, jen co je pravda! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
9.5.11 22:02
Vivik píše:
Tak na to koukám… http://www.azrodina.cz/…ni-otcovstvi Že by to šlo jako v porodnici ho označit, ale pak by ho honili po soudech, nebo co… no, začala jsem to fakt řešit včas, jen co je pravda! :lol:

no tak šup šup na nejbližší matriku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
9.5.11 22:02
Monny89 píše:
j.a.n.i1 píše:
Vivik píše:
vždyť rodný list chodí vyzvednout otec zatímco je matka s dítětem v porodce ne? 8-o Musí se vyzvednout do 3dnů… teda alespoň tady u nás to tak je :nevim:

To vypadá, že je to všude jinak… :nevim: Asi prostě to zkusíme se tam ještě do porodu dostat, a když ne, uvidíme… :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
9.5.11 22:04
Vivik píše:
Monny89 píše:
j.a.n.i1 píše:
Vivik píše:
vždyť rodný list chodí vyzvednout otec zatímco je matka s dítětem v porodce ne? 8-o Musí se vyzvednout do 3dnů… teda alespoň tady u nás to tak je :nevim:
To vypadá, že je to všude jinak… :nevim: Asi prostě to zkusíme se tam ještě do porodu dostat, a když ne, uvidíme… :evil:

14dni-3tydny u nas v Brne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
9.5.11 22:04
Monny89 píše:
Vivik píše:
Tak na to koukám… http://www.azrodina.cz/…ni-otcovstvi Že by to šlo jako v porodnici ho označit, ale pak by ho honili po soudech, nebo co… no, začala jsem to fakt řešit včas, jen co je pravda! :lol:
no tak šup šup na nejbližší matriku :kytka:

Že se zase blbě ptám, musím na matriku ve městě, kde se malá narodí, nebo tam, kde má chlap pobyt, a kde jakože bydlíme? (Už se vyjadřuju jako dement, ale napůl spím, omlouvám se.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí