Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Lenka512 píše:
AHA…vy už jste manželé…
no, zašla bych na matriku se zeptat, ale myslím, že by bylo potřeba,aby tvůj muž šel s tebou.....
jestli to ještě stihnem než porodím… ![]()
Tak si to tady pročítám, a vidím, že mě čeká dost papírování… ach jo.
Chceme vyřídit příjení po otci na matrice až po porodu, s tím, že navíc to trvalý bydliště máme taky každej jinde a svoji nejsme… prostě bordel. ![]()
Vivik píše:
Tak si to tady pročítám, a vidím, že mě čeká dost papírování… ach jo.Chceme vyřídit příjení po otci na matrice až po porodu, s tím, že navíc to trvalý bydliště máme taky každej jinde a svoji nejsme… prostě bordel.
příjmení se řeší před porodem..
Po porodu už je pozdě, když dostane rodný list s tvým příjmením tedy
Monny89 píše:Vivik píše:příjmení se řeší před porodem..
Tak si to tady pročítám, a vidím, že mě čeká dost papírování… ach jo.Chceme vyřídit příjení po otci na matrice až po porodu, s tím, že navíc to trvalý bydliště máme taky každej jinde a svoji nejsme… prostě bordel.
Aha, mě právě kdosi říkal, že to dělal nějak až po… ale ono je to tak nějak jedno, protože se stejně plánujeme brát, takže se to vyřeší o něco dýl, holt. ![]()
Vivik píše:Monny89 píše:Aha, mě právě kdosi říkal, že to dělal nějak až po… ale ono je to tak nějak jedno, protože se stejně plánujeme brát, takže se to vyřeší o něco dýl, holt.Vivik píše:příjmení se řeší před porodem..
No to nevím, my se právě brali během těhu, aby jsme nemuseli řešit příjmení a otcovství.. už máte vyřešené otcovství, nebo ani to ne?? Pokud ho nemáte vyřešené, tak dítě nebude mít otce v rodném listě… ![]()
No, pro rodnej list se chodí až po porodu, ne? A když tam půjdem oba, tak by tam tátu měli napsat, nebo to už je pozdě?
Tak začínám bejt zmatená zase.
Vivik píše:
No, pro rodnej list se chodí až po porodu, ne? A když tam půjdem oba, tak by tam tátu měli napsat, nebo to už je pozdě?Tak začínám bejt zmatená zase.
No to se vyřizuje před porodem „uznání otcovství“ a pak po porodu se akorát jde do 3 dnů vyzvednout už hotový rodný list
Tak to šup šup na matriku, už moc času nemáš… Vem přítele, svoje OP a rodný listy a ať to podepíše, jinak ho dítě nebude mít jako otce
![]()
Vivik píše:
No, pro rodnej list se chodí až po porodu, ne? A když tam půjdem oba, tak by tam tátu měli napsat, nebo to už je pozdě?Tak začínám bejt zmatená zase.
Pozdě není
my to dělali vše až po porodu, jak přiznání otcovství, tak volbu příjmení. Šli jsme pro RL oba a rovnou vše vyřídili. Je možná dobré (pokud u vás chodí matrikářka do porodnice) nahlásit, že to budete řešit, u nás měli vše připravené a během 10 minut bylo vyřízeno.
Monny89 píše:Vivik píše:No to se vyřizuje před porodem „uznání otcovství“ a pak po porodu se akorát jde do 3 dnů vyzvednout už hotový rodný list
Tak to šup šup na matriku, už moc času nemáš… Vem přítele, svoje OP a rodný listy a ať to podepíše, jinak ho dítě nebude mít jako otce
![]()
![]()
Já se ho na matriku snažím dotáhnout už docela dlouho, problém je, že to máme přes třicet kilometrů, momentálně moc není na benzín a navíc on dělá na tři směny… teď mě poveze do města na monitor, ale to zase na matrice nebudou… kurník. Ale když mu to nadnesu, tak to snad nějak dáme. ![]()
Akorát teda nechápu, že jsem to nezjistila už dávno, tohleto. ![]()
j.a.n.i1 píše:Vivik píše:Pozdě není
my to dělali vše až po porodu, jak přiznání otcovství, tak volbu příjmení. Šli jsme pro RL oba a rovnou vše vyřídili. Je možná dobré (pokud u vás chodí matrikářka do porodnice) nahlásit, že to budete řešit, u nás měli vše připravené a během 10 minut bylo vyřízeno.
vždyť rodný list chodí vyzvednout otec zatímco je matka s dítětem v porodce ne?
Musí se vyzvednout do 3dnů… teda alespoň tady u nás to tak je ![]()
Tak na to koukám… http://www.azrodina.cz/…ni-otcovstvi Že by to šlo jako v porodnici ho označit, ale pak by ho honili po soudech, nebo co… no, začala jsem to fakt řešit včas, jen co je pravda! ![]()
Vivik píše:
Tak na to koukám… http://www.azrodina.cz/…ni-otcovstvi Že by to šlo jako v porodnici ho označit, ale pak by ho honili po soudech, nebo co… no, začala jsem to fakt řešit včas, jen co je pravda!
no tak šup šup na nejbližší matriku ![]()
Monny89 píše:j.a.n.i1 píše:vždyť rodný list chodí vyzvednout otec zatímco je matka s dítětem v porodce ne?Vivik píše:Pozdě není
Musí se vyzvednout do 3dnů… teda alespoň tady u nás to tak je
To vypadá, že je to všude jinak…
Asi prostě to zkusíme se tam ještě do porodu dostat, a když ne, uvidíme… ![]()
Vivik píše:Monny89 píše:To vypadá, že je to všude jinak…j.a.n.i1 píše:vždyť rodný list chodí vyzvednout otec zatímco je matka s dítětem v porodce ne?Vivik píše:Pozdě není
Musí se vyzvednout do 3dnů… teda alespoň tady u nás to tak je
Asi prostě to zkusíme se tam ještě do porodu dostat, a když ne, uvidíme…
14dni-3tydny u nas v Brne.
Monny89 píše:Vivik píše:no tak šup šup na nejbližší matriku
Tak na to koukám… http://www.azrodina.cz/…ni-otcovstvi Že by to šlo jako v porodnici ho označit, ale pak by ho honili po soudech, nebo co… no, začala jsem to fakt řešit včas, jen co je pravda!
Že se zase blbě ptám, musím na matriku ve městě, kde se malá narodí, nebo tam, kde má chlap pobyt, a kde jakože bydlíme? (Už se vyjadřuju jako dement, ale napůl spím, omlouvám se.)