Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mončo vůbec se nestresuj, není to žádný problém, že to není vyřešené, rozhodně je blbost, že by Tě do porodnice nevzali. Rodila takhle spousta mých kamarádek a v porodce se prostě zeptají - Máte papír o otcovství - ano/ne a šmitec
Pokud se ale bojíš, klidně si do porodky zavolej a budeš mít klid ![]()
Jj, já z toho obavy nemám. Děkuji za podporu. Jde mi hlavně a jen o to, aby bylo miminko zdravé, nic víc mě nezajímá ![]()
Ahoj mela bych dotaz jak je to s tou dohodou o jmene kdyz nejsme manzele? Staci do te dohody napsat jenom prijmeni a jmeno vybrat az po porodu nebo se tam to jmeno musi napsat uz pred porodem?
@tvetinka nemusí.....je tam sice kolonka…ale pokud se chcete rozhodnout až v porodnici, klidně
nikdo tě nemůže nutit psát tam jméno---tady jde o potvrzení otcovství a příjmení
my měli i jména a stejně se nás ptali, jestli to platí, nebo je změna
Pokud si jste jisti, můžete jména nechat zapsat spolu s příjmením při zapisování otcovství. Pokud si jisti nejste, tak to vypisovat nemusíte, vyplníte to až do formuláře, který dostaneš v porodnici.
@tvetinka my jsme šli předem na místní matriku, abychom po porodu nikam nemuseli a „hned“ mu byl vystaven rodný list. ![]()
Na matriku jsem nesli pouze potvrzení otcovství s příjmením dítěte. Matrikářka se mi snažila vnutit, že musím mít i křestní jména, ale řekla jsem jí, že nemusím. Dítě může dostat jméno až 24h po porodu. Jména jsme nesli až do porodnice, kde se nás ptali, zda zvolená jména platí a rodný list byl vyhotovený asi do 5 dnů.
Jinak oddané páry na matriku předem nechodí a nesou jména až do porodnice.
Ahoj holky, nevíte, jak je to s prohlášením a jméně, když víme, že čekáme holčičku, stačí napsat pouze holčičí jméno? ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, nevíte, jak je to s prohlášením a jméně, když víme, že čekáme holčičku, stačí napsat pouze holčičí jméno?
Ahoj, pise se i klucici verze, protoze nic neni na 100%
Příspěvek upraven 26.07.16 v 12:36
@Anonymní píše:
Ahoj holky, nevíte, jak je to s prohlášením a jméně, když víme, že čekáme holčičku, stačí napsat pouze holčičí jméno?
Nemusíte psát nic…máte povinnost nahlásit jméno dítěte 30 dní od narození.
@Anonymní píše:
Po nás chtěli obě - v nymburku i teď v krci ![]()
@Anonymní píše:
nemusíte ho psát vůbec, není to povinnost. Dohoda je nutná pouze ohledně příjemní, jméno dej klidně po porodu