Prohlašení o jménu dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8940
31.3.12 20:01

Mončo vůbec se nestresuj, není to žádný problém, že to není vyřešené, rozhodně je blbost, že by Tě do porodnice nevzali. Rodila takhle spousta mých kamarádek a v porodce se prostě zeptají - Máte papír o otcovství - ano/ne a šmitec ;) Pokud se ale bojíš, klidně si do porodky zavolej a budeš mít klid :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
monca114
31.3.12 21:22

Jj, já z toho obavy nemám. Děkuji za podporu. Jde mi hlavně a jen o to, aby bylo miminko zdravé, nic víc mě nezajímá :lol:

• Citovat
  • Upravit
1829
26.7.14 17:20

Ahoj mela bych dotaz jak je to s tou dohodou o jmene kdyz nejsme manzele? Staci do te dohody napsat jenom prijmeni a jmeno vybrat az po porodu nebo se tam to jmeno musi napsat uz pred porodem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
26.7.14 17:24

.

Příspěvek upraven 26.07.14 v 18:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65335
26.7.14 17:29

@tvetinka nemusí.....je tam sice kolonka…ale pokud se chcete rozhodnout až v porodnici, klidně
nikdo tě nemůže nutit psát tam jméno---tady jde o potvrzení otcovství a příjmení
my měli i jména a stejně se nás ptali, jestli to platí, nebo je změna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
26.7.14 17:50

Pokud si jste jisti, můžete jména nechat zapsat spolu s příjmením při zapisování otcovství. Pokud si jisti nejste, tak to vypisovat nemusíte, vyplníte to až do formuláře, který dostaneš v porodnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6869
26.7.14 18:24

@tvetinka my jsme šli předem na místní matriku, abychom po porodu nikam nemuseli a „hned“ mu byl vystaven rodný list. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
26.7.14 18:45

Na matriku jsem nesli pouze potvrzení otcovství s příjmením dítěte. Matrikářka se mi snažila vnutit, že musím mít i křestní jména, ale řekla jsem jí, že nemusím. Dítě může dostat jméno až 24h po porodu. Jména jsme nesli až do porodnice, kde se nás ptali, zda zvolená jména platí a rodný list byl vyhotovený asi do 5 dnů.
Jinak oddané páry na matriku předem nechodí a nesou jména až do porodnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.7.16 12:32

Prohlášení o jméně když znám pohlaví dítěte

Ahoj holky, nevíte, jak je to s prohlášením a jméně, když víme, že čekáme holčičku, stačí napsat pouze holčičí jméno? :-)

• Citovat
  • Upravit
1818
26.7.16 12:33

Asi jak kde. Tam, kde jsem rodila já to stačilo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
26.7.16 12:36
@Anonymní píše:
Ahoj holky, nevíte, jak je to s prohlášením a jméně, když víme, že čekáme holčičku, stačí napsat pouze holčičí jméno? :-)

Ahoj, pise se i klucici verze, protoze nic neni na 100%

Příspěvek upraven 26.07.16 v 12:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
26.7.16 12:36
@Anonymní píše:
Ahoj holky, nevíte, jak je to s prohlášením a jméně, když víme, že čekáme holčičku, stačí napsat pouze holčičí jméno? :-)

Nemusíte psát nic…máte povinnost nahlásit jméno dítěte 30 dní od narození.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
26.7.16 12:38
@Anonymní píše:

Po nás chtěli obě - v nymburku i teď v krci ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
26.7.16 12:58
@Anonymní píše:

nemusíte ho psát vůbec, není to povinnost. Dohoda je nutná pouze ohledně příjemní, jméno dej klidně po porodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
26.7.16 13:03

Jméno se uvádí pro obě pohlaví, řeší se to v porodnici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie