Prohlašení o jménu dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
mooona
9.5.11 22:29
Monny89 píše:
kattkka píše:
Monny89 píše:
kattkka píše:
Monny89 píše:
katko, tak všude to je asi jinak :nevim:
No me zarazi ty tri dny.Protoze rodny list vydaji matce popripadne otci ditete ale musi byt zapsanej.On ten rodny list tam budete mit treti den ale vyzvednout ho muzes az za x dni.
tak u nás ho půjde vyzvednout manžel :nevim: A potřebuju ho co nejdřív kvůli pojišťovně, to mi výslovně řekli, že potřebují rodný list malýho, a pak na pracák a na sociálku :think:
No jenomze u ni to nepujde tak rychle protoze hp bez toho papiru nebude mit zapsaneho.
Na pracak a socialku ho uz musis mit pokud mylsis zadost o rodicak tak tam jo.
Ale na pojistovnu nemusis.
no jasně, proto jí píšu aby si to zařídila už teď protože bůhví jaké můžou být nedejbože komplikace po porodu… :roll: No mě to tady na pojišťovně výslovně řekli, že musím přinést rodný list :nevim:

jj rodný list s sebou!!teda aspon u nás ve VOZP :nevim:

• Citovat
  • Upravit
36544
9.5.11 22:31
mooona píše:
kattkka píše:
Monny89 píše:
kattkka píše:
Monny89 píše:
No me zarazi ty tri dny.Protoze rodny list vydaji matce popripadne otci ditete ale musi byt zapsanej.On ten rodny list tam budete mit treti den ale vyzvednout ho muzes az za x dni.
tak u nás ho půjde vyzvednout manžel :nevim: A potřebuju ho co nejdřív kvůli pojišťovně, to mi výslovně řekli, že potřebují rodný list malýho, a pak na pracák a na sociálku :think:
No jenomze u ni to nepujde tak rychle protoze hp bez toho papiru nebude mit zapsaneho.
mě třeba na pojištovně řekli že nevadí že jdeme tak pozdě-řekla jsem jim rovnou,že jsme byli v nemocnici tak dlouho-takže ani po 14ti dnech nás nikdo nikde nenaháněl :nevim: a na pracák se teď pokud nedostaneš porodný nemusí ne?až pak až se jde po těch 20ti něco týdnech žádat o rodičák??už si to moc nepamatuju :think:

No, tak třeba já ho potřebuju kvůli porodnýmu i kvůli rodičáku, ptž mateřskou nemám, a jsem na UP, takže já dnem porodu začínám pobírat rodičák :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101764
9.5.11 22:31
Monny89 píše:
moona píše: Řeknu jak to bylo u nás.Prvního syna jsem rodila před 3 lety,na matriku jsme šli kolem 30tt-šli jsme na matriku v našem bydlišti-oba s OP a rodnými listy,tam otec podepsal,že souhlasí s otcovstvím a rovnou jsme vyplnili prohlášení jméně dítěte.Po porodu-1den přišla do porodnice matrikářka,vzala si ten papír o prohlášení a řekla,že druhý den už bude hotový rodný list dítěte-pro ten otec šel třetí den porodu-žádný týdny ani víc dnů-ale asi je to všude jiný.Na pojišťovnu jsme šli až 14 dní po narození-měli jsme komplikace.No te´d jsem těhu podruhé a zase sme to řešili ted v 26tt akorát sme navíc nesli rodný list našeho prvního syna.Někde jsem právě slyšela,že když se to neřeší,že pak není psaný otec dítěte v rodném listě a zbytečně se tak věci komplikují :nevim:
přesně takhle to je u nás :palec: :palec:

No u nás to takhle taky funguje… tak jsem v porodnici matrikářce řekla, že budem zapisovat otce, ale že jsme to před porodem nestihli… ona si to poznamenala a RL nedělali a udělali nám ho na počkání, až když jsme tam přišli. Neměli s tím sebemenší problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101764
9.5.11 22:33
Monny89 píše:
kattkka píše:
Monny89 píše:
kattkka píše:
Monny89 píše:
no jasně, proto jí píšu aby si to zařídila už teď protože bůhví jaké můžou být nedejbože komplikace po porodu… :roll: No mě to tady na pojišťovně výslovně řekli, že musím přinést rodný list :nevim:

Po mě na pojišťovně chtěli vědět rodné číslo, jinak jim byl RL celkem fuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
9.5.11 22:33

moona - já mám OZP a taky musím prostě přinést rodný list dítěte… byla jsem tam osobně i kvůli proplacení nadstandartu před pár týdny, takže to je čerstvé info :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mooona
9.5.11 22:34
j.a.n.i1 píše:
Monny89 píše:
moona píše: Řeknu jak to bylo u nás.Prvního syna jsem rodila před 3 lety,na matriku jsme šli kolem 30tt-šli jsme na matriku v našem bydlišti-oba s OP a rodnými listy,tam otec podepsal,že souhlasí s otcovstvím a rovnou jsme vyplnili prohlášení jméně dítěte.Po porodu-1den přišla do porodnice matrikářka,vzala si ten papír o prohlášení a řekla,že druhý den už bude hotový rodný list dítěte-pro ten otec šel třetí den porodu-žádný týdny ani víc dnů-ale asi je to všude jiný.Na pojišťovnu jsme šli až 14 dní po narození-měli jsme komplikace.No te´d jsem těhu podruhé a zase sme to řešili ted v 26tt akorát sme navíc nesli rodný list našeho prvního syna.Někde jsem právě slyšela,že když se to neřeší,že pak není psaný otec dítěte v rodném listě a zbytečně se tak věci komplikují :nevim:
No u nás to takhle taky funguje… tak jsem v porodnici matrikářce řekla, že budem zapisovat otce, ale že jsme to před porodem nestihli… ona si to poznamenala a RL nedělali a udělali nám ho na počkání, až když jsme tam přišli. Neměli s tím sebemenší problém.

v tom případě no problem :palec: ale spoléhej na to,že natrefíš na pohodou matrikářku v porodnici-taky se totiž může stát že narazíš na starou semetriku,která tohle neakceptuje a člověk je pak nahranej :nevim: ale já si vždycky maluju i ty horší scénáře,proto radši vše s předstihem

• Citovat
  • Upravit
101764
9.5.11 22:37
Monny89 píše:
moona - já mám OZP a taky musím prostě přinést rodný list dítěte… byla jsem tam osobně i kvůli proplacení nadstandartu před pár týdny, takže to je čerstvé info :palec:

Jo, tak já ho pak taky musela doložit, ale stačilo jim to dodatečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
9.5.11 22:39
j.a.n.i1 píše:
Monny89 píše:
moona - já mám OZP a taky musím prostě přinést rodný list dítěte… byla jsem tam osobně i kvůli proplacení nadstandartu před pár týdny, takže to je čerstvé info :palec:

no tady v této republice fakt člověk za chvilku nebude vědět vůbec nic, když to všude mají jinak :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mooona
9.5.11 22:39
j.a.n.i1 píše:
Monny89 píše:
no právě,proč tam lítat víckrát když to jde jednou :nevim: :palec: já budu ráda,když s dvěma dětma tam slítnem jednou a pak budeme mít klid :nevim:
  • Citovat
  • Upravit
101764
9.5.11 22:40
mooona píše:
j.a.n.i1 píše:
Monny89 píše:
v tom případě no problem :palec: ale spoléhej na to,že natrefíš na pohodou matrikářku v porodnici-taky se totiž může stát že narazíš na starou semetriku,která tohle neakceptuje a člověk je pak nahranej :nevim: ale já si vždycky maluju i ty horší scénáře,proto radši vše s předstihem

Proč nahranej, tak bude mít při nejhorším dítko jméno po mě a neuvedeného otce, po propuštění z porodnice se tam dojde, podepíše otcovství a vystaví nový RL na nové, kde už bude uveden… akorát si oni přidělají práci, mě to bude fuk.
Nehledě na to, že já neměla v porodnici ani svůj vlastní RL - no byla jsem sice za lempla, ale co, ať si každý trhne nohou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101764
9.5.11 22:42
mooona píše:
j.a.n.i1 píše:
Monny89 píše:
no právě,proč tam lítat víckrát když to jde jednou :nevim: :palec: já budu ráda,když s dvěma dětma tam slítnem jednou a pak budeme mít klid :nevim:

No já ho taky nejdříve nahlásila jen po telefonu, s rodným číslem, že rodný list bude později… a pak jsme to vzali najednou matrika a rovnou OZP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mooona
9.5.11 22:42
Monny89 píše:
j.a.n.i1 píše:
Monny89 píše:
no tady v této republice fakt člověk za chvilku nebude vědět vůbec nic, když to všude mají jinak :zed:

jo to je ten náš stát :zed: máme štěstí,že máme net,veškeré info si tu můžeme najít,nebo se někoho zeptat,ale je to děs,mě stačilo dnešní lítání po ouřadech-úřednice byli teda výjmečně opravdu zlaté,ale taky sme měli horkou chvilku-teda spíš ouřednice,když musela kvůli informacím volat do jiných měst :-?

• Citovat
  • Upravit
mooona
9.5.11 22:45
j.a.n.i1 píše:
mooona píše:
j.a.n.i1 píše:
Monny89 píše:
Proč nahranej, tak bude mít při nejhorším dítko jméno po mě a neuvedeného otce, po propuštění z porodnice se tam dojde, podepíše otcovství a vystaví nový RL na nové, kde už bude uveden… akorát si oni přidělají práci, mě to bude fuk.
Nehledě na to, že já neměla v porodnici ani svůj vlastní RL - no byla jsem sice za lempla, ale co, ať si každý trhne nohou :mrgreen:

no každej to vidí jinak :palec: co když to pak tak snadno nejde a muselo by třeba kvůli tomu otcovství k soudu?? :think: ale to už špekuluju,já si radši život ulehčím,než pak po porodu řešit ještě úřady :palec:

• Citovat
  • Upravit
24320
9.5.11 22:52

Mimochodem ja s matrikarkou nemluvila aspon o tom nevim.Vzali me papiry a hotovo.Ale ze bych mluvila s matrikarkou to nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mooona
9.5.11 22:55
kattkka píše:
Mimochodem ja s matrikarkou nemluvila aspon o tom nevim.Vzali me papiry a hotovo.Ale ze bych mluvila s matrikarkou to nevim.

tak to já si jí i pamatuju :lol: myslela jsem totiž,že přijde nějaká stará babča ona to mladá ženská :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky