Vaginální prohlídka ve 32 tt

Napsat příspěvek
Velikost písma:
381
12.2.20 21:06

Hele někteří doktoři tahle „ruční vnitřní“ vyšetření minimalizují ke konci těhotenství a u některých rizikových pacientek se mu úplně vyhýbají (pokud to jde), takže dotaz logiku má a prudících „chytráků“ si nevšímej ;-) Řešila jsem to samé, protože jsem poslední tři měsíce musela být v klidu doma a taky mě pokaždém vyšetření dost bolelo břicho…ale já prostě věřila svému doktorovi, že ví, co dělá :-)

Takže radím zamyslet se jen nad tím, jestli doktorovi věříš, a řídit se tím (tj. pokud to dělá a tvůj stav zná, tak se jistě nedomnívá, že by tím mohl způsobit nějaký problém), popř. se ho pro klid duše zeptat, pokud by tě to trápilo hodně - že tě to bolí a že jsi někde četla nebo ti někdo tvrdil, že se to dělat nemá/nemusí, a chceš se ho zeptat, jak to vlastně je. Aspoň já to tak dělala - když jsem něčemu nerozuměla nebo měla nějakou pochybnost, tak jsem se ho prostě zeptala na jeho názor. On mi k tomu buď podal odborný výklad (a pokud to bylo něco nejednoznačného, tak i vysvětlil proč to on dělá zrovna takhle) nebo mi řekl, že to je podle něj nějaká ptákovina a tím to bylo pro mě taky vyřešené :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.2.20 21:11

@emimi_zuzka Děkuji vám moc ☺️ ☺️ ☺️ vazim si toho

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.2.20 22:14

Schválně jsem se svého Dr. na prvním, potvrzujícím UTZ ptala, jak často je zvyklý provádět vnitřní vyšetření a že bych je ráda minimalizovala, pokud nebude vyloženě důvod. Řekl mi, že spodem vyšetřuje jednou za rok (tzn. cytologie). ;) Zvlášť pokud tě to bolí, tak to zkus odmítnout, ale bohužel možná budeš za prudičku. :oops:

• Citovat
  • Upravit
9374
12.2.20 22:24

Já zase čumím, že někteří lékaři od kontroly čípku upouští. 8o Kdyby zjistil, že se otvíráš, doporučí klid na lůžku, abys neporodila třeba za týden… Jako úplně zbytečné vyšetření mi to nepřijde. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.2.20 22:28
@Anonymní píše:
Dobrý den jsem ve 32tt chtěla jsem se zeptat jestli je normální že gynekolog furt do me sahá? Proto ze vzdy odchazim s bolesti pod brisku… jsem prvorodička tak mam strach jestli mi tím nemuze vyvolat predčasný porod? Předem děkuji za odpovědi :)

On Tě takhle prohlíží při každé návštěvě poradny? Jestli jo, tak mi to v pořádku nepřijde… Vaginální vyšetření není při každé návštěvě nutné… a mě tedy takhle muj gynekolog při každé návštěvě rozhodně nevyšetřoval… Jako občas to udělat musí, ale né při každé poradně…

• Citovat
  • Upravit
1035
12.2.20 23:18

Tak mě dělala doktorka vnitřní prohlídku ultrazvukem jen při potvrzení těhotenství a pak mě na kozu nahnala jen nějak kolem 35tt na ster na streptokoka. Jinak mi dělala každou navstevu jen ultrazvuk přes břicho. A to jsem cekala 3ti dite a první dvě byly narozené lehce předčasně (35tt a 36tt) naopak říkala ze se ve me nebude hrabat aby mimco zbytečně nevyhnala třeba driv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
13.2.20 07:07

Ano, je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.2.20 08:51

Tak to mě se dole vrtá každou kontrolu a ultrazvuk přestala dělat od 30tt… A to mám problémy s placentou.. pokaždé se jen povrta a řekne dobrý, na Mimi se ani nepodívá.. chodím tam s tím že mám velké bolesti břicha a křeče a stejně se ultrazvuku nedočkám.. neměl by se ultrazvuk dělat ke konci častěji? Aby se kontroloval pupečník jestli má dost kyslíku a tak? Co si o tom myslíte? Jsem 34 tt

• Citovat
  • Upravit
24992
13.2.20 08:58
@Anonymní píše:
Tak to mě se dole vrtá každou kontrolu a ultrazvuk přestala dělat od 30tt… A to mám problémy s placentou.. pokaždé se jen povrta a řekne dobrý, na Mimi se ani nepodívá.. chodím tam s tím že mám velké bolesti břicha a křeče a stejně se ultrazvuku nedočkám.. neměl by se ultrazvuk dělat ke konci častěji? Aby se kontroloval pupečník jestli má dost kyslíku a tak? Co si o tom myslíte? Jsem 34 tt

utz mají proplacené 3 za těhotenství, zbytek je jejich dobrá vůle nebo si to vyžádejte jako samoplátce. na 3. screeningu jsi byla, ten by měl být kolem 30tt ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.2.20 09:01

@debra.morgan do 30 TT mi ultrazvuk dělala každou kontrolu. Tak nechápu co se teď změnilo. Na 3 screeningu jsem nebyla, doktorka řekla že tam nemusím když bylo na druhém vše v pořádku a v centru kde jsem byla na 1 i 2 screening si mě už nepozvali ( když jsem byla na 1. Tak mě hned objednali na 2.)

• Citovat
  • Upravit
24992
13.2.20 09:03
@Anonymní píše:
@debra.morgan do 30 TT mi ultrazvuk dělala každou kontrolu. Tak nechápu co se teď změnilo. Na 3 screeningu jsem nebyla, doktorka řekla že tam nemusím když bylo na druhém vše v pořádku a v centru kde jsem byla na 1 i 2 screening si mě už nepozvali ( když jsem byla na 1. Tak mě hned objednali na 2.)

no tak když nechceš, na 3. screeningu se řeší uložení mimina v děloze, právě ta placenta atp. a objednává se, nikdo tě nikam nezve, je to dobrovolné vyšetření, stejně jako kterékoli jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.2.20 09:08

@debra.morgan
No ale to mi nikdo neřekl, moje Dr se mě jen zeptala jestli si mě objednali i na 3. Řekla jsem že ne a ona jen ok. Teď už je jen přece trochu pozdě dělá se myslím mezi 30-33 TT.

• Citovat
  • Upravit
24992
13.2.20 09:10
@Anonymní píše:
@debra.morgan
No ale to mi nikdo neřekl, moje Dr se mě jen zeptala jestli si mě objednali i na 3. Řekla jsem že ne a ona jen ok. Teď už je jen přece trochu pozdě dělá se myslím mezi 30-33 TT.

to asi jo. Tak já nevím, máš problémy s placentou a na 3. screening kde se kontrolují průtoky a její uložení nejdeš? zvláštní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
13.2.20 09:19

Zakladatelko,
mně tvůj dotaz nepřijde zvláštní. Můj gynekolog mi za celé těhotenství vnitřní vyšetření nedělal a je to také normální. Když nejsou problémy, není důvod se dole ničím zabývat. A já bych takové vyšetření i odmítla. V některých zemích bys vůbec s takovým vyšetřením ani neuspěla. Třeba v Anglii. Tam se chodí jen k porodní asistentce ta na to ani nemá kvalifikaci tě tam dole prohlížet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.2.20 09:23

@debra.morgan Mě to doktorka řekla až asi před týdnem že mám špatnou placentu. Na 2 screeningu bylo vše v pořádku a ona sama se divila že na poslední kontrole bylo vše v pořádku a na další už tam bylo více infarktů. Kdybych to věděla tak tam samozřejmě jdu ;)!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky