Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jak jsou dané preventivní prohlídky máš napsáno v průkazce. A pro očkování má doktorka určitě odpolední ordinační hodiny, kdy tam nechodí nemocní, teda aspoň u nás to tak je. A ta prohlídka v 11 měsících byla preventivní? Nebo jste byli jen na nějaké kontrole?
Příspěvek upraven 26.02.15 v 10:50
Máš to napsané v očkováku. V roce a pak v 1,5 roce, pak ve třech…pokud nemáš v očkováku vyplněnou stránku ohledně preventivky v jednom roce, tak tam musíš. A hnát do očkování jako do jakýho? Poslední hexa? Tak se s ní domluv na odkladu, když máš pochybnosti.
@Stensa To sice asi má, ale chytit ji dítko může i kdekoliv jinde.
@Stensa já bych teď dítě taky očkovat nedala, všude je plno bacilů, nejen u mudry
@j.a.n.i1 To je fakt
O to víc, nechápu proč nejít, z důvodu chřipek, na preventivku
V 11m to asi nebyla preventivka, takže musíš v roce jít - ona si malého změří, zváží, prohmátne, zkoukne oči a tak.
Pak je další preventivní prohlídka v 18M a ve třech letech.
Pokud chceš odložit očkování o pár týdnů z důvodu nemocnosti, tak to snad normální doktor pochopí, ne?
Jinak, pokud mám přehled, tak vás teď čeká už jen priorix od 15M., takže v roce tě nikam nepožene, v 15M už bude po chřipkách a nebo se to dá odložit ještě o něco - když na to přijde, a budeš hrát mrtvého brouka, tak jistě minimálně do těch 18M, kdy se budeš muset doktorce zase s malým ukázat…
@Mar__tanka1983 dcera byla v roce na poslední hexe - přeočkování
Tak snad víš co to bylo za prohlídku, ne? Nám teda doktorka vždycky říká, kdy se uvidíme. Tedy malá je spíš zdravá, tak na tříletý říkala, když Vám nic nebude, uvidíme se až na pětileté ![]()
No, v roce je prevence, pak v 18m.. máš v průkazce vyplněnou stránku o stavu dítěte v 1roku? Jestli ne tak tam musíš.
Pokud očkovat nechceš, tak není jednodušší věc než to oznámit - my odkládáme už 3měsíce a ještě tak 2týdny budeme, mám na mysli poslední hexu. Priorix budeme očkovat až za rok.
Preventivku jsme meli posunutou kvuli narozeninam, s tim prisla sama detska, aby behem oslav si nas nevolala na ockovani, tak nas misto ve 12mes. pozvala az ve 13mes.na preventivku
.
Normalne bych dr. zavolala a domluvila se s ni.
Je chripkove obdobi, tak snad zadna dr.ted netlaci do ockovani a sama navrhne par tydnu odklad.
Dobrý den chtěla bych se zeptat jak často se s dětmi chodí na preventivní prohlídky po 1. roce věku, a jestli musím nutně na prohlídku v jednom roce, když jsme byly v 11 měsících? Samozřejmě bych zavolala dr., ale když zavolám, hned nás bude hnát do očkování a to se mi teď v době chřipek nechce…