Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravim vsechny
trapi nas vnuk. Vzdy kdyz prijede na navstevu, tak najdu prokousana tricka. Nemohla jsem uverit vlastnim ocim, je mu 7 let. Ptala jsem se dcery a pry ho nachytala taky, jen mi to nechtela rikat. Nasla jsem takhle 9tricek a vubec nevim jak to vyresit, az tu zase bude. Nemate prosim zkusenosti s takovym chovanim u deti?
@jarmila65 píše:Říci to rodičům a vnukovi vysvětlit, že to nemůže dělat. Má věk, kdy to musí pochopit. Pokud to nepochopí, zřejmě má nějakou psychickou poruchu.
Zdravim vsechnytrapi nas vnuk. Vzdy kdyz prijede na navstevu, tak najdu prokousana tricka. Nemohla jsem uverit vlastnim ocim, je mu 7 let. Ptala jsem se dcery a pry ho nachytala taky, jen mi to nechtela rikat. Nasla jsem takhle 9tricek a vubec nevim jak to vyresit, az tu zase bude. Nemate prosim zkusenosti s takovym chovanim u deti?
@Monchichik kezby jenom svoje, nasli jsme s manzelem ve skrini prokousana taky nase tricka.. a jeste takovy oblibeny
A vysvetleni vnuk nepochopil ![]()
@jarmila65 píše:
@Monchichik kezby jenom svoje, nasli jsme s manzelem ve skrini prokousana taky nase tricka.. a jeste takovy oblibenyA vysvetleni vnuk nepochopil
V 7 něco nepochopil? Spíš má nějaké problémy a kousáním se uklidňuje. Zeptal se ho někdo na důvod a nespokojil se jen s odpovědí nevím?
@Kasandra159 píše:
V 7 něco nepochopil? Spíš má nějaké problémy a kousáním se uklidňuje. Zeptal se ho někdo na důvod a nespokojil se jen s odpovědí nevím?
Taky bych to viděla třeba na nějaký psychicky problém ![]()
Zlozvyk. Já si Kousala nehty a vlasy.
Co na trička nažehlit oblíbené postavičky, nápisy? Pořídit třeba káču, trička si může třeba nabatikovat. Třeba když zjistí, že s tím je práce…
Pak už jen nevím postříkat?
@MartinL45 píše: Říci to rodičům a vnukovi vysvětlit, že to nemůže dělat. Má věk, kdy to musí pochopit. Pokud to nepochopí, zřejmě má nějakou psychickou poruchu.
Pokud prokousává trička tak to není o tom, že to má pochopit, že se to nedělá. To sedmileté zdravé dítě totiž nedělá, takže bych zašla za psychologem. Podle mě něco není v pořádku, může to být nějaká frustrace nebo jiný problém, se kterým si neumí poradit. Je to agresivita a skvělé je, že si to neodreagovává na lidech ale na věcech, takže já bych to svým způsobem vnímala pozitivně. Ale je to třeba řešit.
@Kasandra159 píše:
Důvod obvykle takové dítě neví. A nemá cenu to z něj páčit. Šikovný psycholog na to přijde.
@jarmila65 jak dokáže prokousnout tričko? a on je v pokoji sám, že tohle stihne udělat?
@Monchichik ano v pokoji byva nekdy sam, muzu poslat fotku tricka