Potřebuji se vypsat, zemřel mi kamarád...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20656
14.2.10 12:27

upřímnou soustrast :-(
Zařizovat pohřeb není veselá událost, ale ber to jako rozloučení s kamarádem, klidně komorně v nejužším kruhu
Pokud máš obavy z chamtivé rodiny a dědictví, vyřiď zatím jen nejdůležitější papírování okolo a nech to chvíli uležet. Pokud manžel byl nemakačenko, jak jsi psala, ale teď už pracuje (chápu správně?), pak bych se nebála se mu svěřit, budete na rozhodování dva a pomůže i že si s ním o svém smutku můžeš promluvit. Ostatním příbuzným zatím nemusíte říkat nic, teprve až se rozhodnete, co a jak, případně vůbec.

Možná že vám dům odkázal právě proto, že věděl, v jaké jste situaci a že by vám to mohlo pomoci, nemyslím, že se tam musíte stěhovat ale i případný prodej by vám přinesl prostředky pro zlepšení vaší situace. Neber to jako tíhu, ale jako dar, odkázal ti to vše s láskou, a tak to také přijmy, ne jako závazek. Pokud dům není v dobrém stavu, se stěhováním nespěchej, raději nejprve zainvestuj část získaných peněz do jeho opravy. Rekonstrukce domu, ve kterém se už bydlí, je náročná. Takhle by se dalo udělat vše tzv. jedním vrzem.

V daních se nevyznám ani Dolní Měcholupy neznám, takže s tím neporadím, ale co se týče financí, tak Partners můžu doporučit. Můžu poslat kontakt na naší fin.poradkyni, je moc milá a vyzná se.

a Gina má pravdu, dát sem fotku i celé jméno je riskantní, nikdy nevíš, kdo to může číst, nejen někdo z příbuzenstva.

Sandra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.2.10 12:30

Děkuju mockrát za názor!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
14.2.10 12:34

No je pravda, že peníze budeš potřebovat na dědickou daň, její výše je odvislá od ceny domu (mám doma daňového poradce, jestli chceš, napiš SZ, je schopen ti to říct přesně).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.2.10 12:43

Díky, psala jsem Ti!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
14.2.10 12:48
pavlak5 píše:
Partners bych se nebála,myslím že jsou seriozní-budou po tobě chtít abys exkluzivně všechnx smlouvy a fin, kroky konzult,a podepisovala u nich a abys jim dala 10čísel známých ,který oni osloví taky s nabídkou fin. poradenství.To je to ,za co Tobě budou radit zdarma(osobně myslím,žeto mají velice dobře spočítané-zadarmo ani kuře nehrabe)

Cože, vážně se takhle Partners chovaj 8-o 8-o 8-o to mi teda nepřijde moc etické chtít čísla mých známých :roll: a zavázat se k nějaké exkluzivitě u nich, to bych teda neudělala. Každý fin. poradce má dost peněz z provizí, takže s jejich odměnou bych si hlavu nelámala. Jsem si myslela, když vystupují v TV, že budou serióznější. Ale já jsem extrémně opatrná, konejte jak myslíte :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
14.2.10 13:08
Gina108 píše:
pavlak5 píše:
Partners bych se nebála,myslím že jsou seriozní-budou po tobě chtít abys exkluzivně všechnx smlouvy a fin, kroky konzult,a podepisovala u nich a abys jim dala 10čísel známých ,který oni osloví taky s nabídkou fin. poradenství.To je to ,za co Tobě budou radit zdarma(osobně myslím,žeto mají velice dobře spočítané-zadarmo ani kuře nehrabe)
Cože, vážně se takhle Partners chovaj 8-o 8-o 8-o to mi teda nepřijde moc etické chtít čísla mých známých :roll: a zavázat se k nějaké exkluzivitě u nich, to bych teda neudělala. Každý fin. poradce má dost peněz z provizí, takže s jejich odměnou bych si hlavu nelámala. Jsem si myslela, když vystupují v TV, že budou serióznější. Ale já jsem extrémně opatrná, konejte jak myslíte :wink:

No ono všechno ,co za něco stojí,něco stojí… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
14.2.10 13:14

Já osobně jsem kontakt s Partners zahrál do ztracena. Telefonní číslo na mě jim dala moje známá, ta jejich reprezentantka mi řekla hned v úvodu prvního telefonického hovoru, od koho ten kontakt má, takže proti tomu jsem neprotestoval. Nedokázal jsem jí ale vysvětlit (ani po dvou telefonátech), že se mně napohled velice dobrá práce zvrtla v noční můru a že jsem rozšířil řady nezaměstnaných. Takže jsem jí potřetí, počtvrté, popáté… nezvedal telefon.
No jo, těžko komunikovat s člověkem, který se chová jak automat naprogramovaný penězma. Ale třeba jsem trefil jenom na špatnou výjimku, co já vím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
14.2.10 13:26

také jsem dala kontakt na několik známých, a přesně jak píše Jura - hned v úvodu řeknou od koho je kontakt, což mi přijde fér, a všichni, kteří neměli zájem, řekli „ne děkuju“ a už jim nikdo nevolal a neobtěžoval je, ono je to o lidech, jako všude jinde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
14.2.10 13:31

S ulozenim penez na ucet sem to myslela samozejme jako priklad, proste je pouzit tak, aby nebylo hned videt, ze nejake ma, jako si treba koupit auto nebo tak.

Pokud se vam baracek hodi tak se prestehujte, pribuzni si casem zvyknou a v Mecholupech je to fajn, tam bych sla :wink: s dedickou dani neporadim, ale snad na internetu by se melo neco dat najit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
14.2.10 14:11
jarmila.rihova píše:
Díky, psala jsem Ti!!!

Máš to tam, není zač.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
14.2.10 14:40

Tak mě tak nějak napadá, že když máš ty penízky a pěkný baráček možná by to vyřešilo tvou situaci s nespolehlivým partnerem a chamtivou rodinou :mrgreen: :mrgreen: Hezky se odstěhovat a najít si lepší známé, kteří by neřešili tvůj majetek.
Jinak dědila si ty - takže nikdo jiný nemá nárok..Ale jsi mladá a těžko se ti asi budou zvládat situace, kdy budeš muset nepodlehnout jejich nátlaku a vymýšlet výmluvy..
Všechno si v klidu rozmysli a uvažuj - hlavně o tom, komu co říci..Zda ti od někoho nehrozí nějaká nepředloženost.
Bud opatrná..
Jinak upřímnou soustrast a posílám úsměv. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.2.10 21:29

Děkuji úsměv vždy potěší!!! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.2.10 15:38

Pohřeb!!!

Ahoj holky tak dnes byl pohřeb sem úplně vysílená bylo to moc zlé!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JVP
568
16.2.10 16:10

Ahoj, drž se… Vím, že je to teď těžké, ale neboj, bude líp :cry: Hlavně se teď v tomto rozpoložení nenech blízkými vmanipulovat do rozhodnutí, která by byla nevratná a mohla tě mrzet… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.2.10 16:18
JVP píše:
Ahoj, drž se… Vím, že je to teď těžké, ale neboj, bude líp :cry: Hlavně se teď v tomto rozpoložení nenech blízkými vmanipulovat do rozhodnutí, která by byla nevratná a mohla tě mrzet… :think:

Ahoj,díky! To se neboj to nenechám proto to píšu Vám!!! Můžu se zeptat co by jsi dělala Ty v mé situaci???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová