Potřebuji se vypsat, zemřel mi kamarád...

Anonymní
13.2.10 23:59

Prolém!!!

Mám trápení. Zítra je to týden co mi umřel nejlepší kamarád. Nikoho
neměl! Žena byla z dětského domova, tudíž bez příbuzných a rodiče mu
umřeli už dávno. O syna přišel před půl rokem. Na mě je teď svízelný úkol- připravit mu pohřeb.

ahoj, mám krásnou zdravou šťastnou rodinu, ale mám trápení. Zítra je to
týden co mi umřel nejlepší kamarád. Nikoho neměl! Žena byla z dětského
domova, tudíž bez příbuzných a rodiče mu umřeli už dávno. O syna přišel
před půl rokem. Na mě je teď svízelný úkol- připravit mu pohřeb.Problém
je v tom, že jsem po něm zdědila dům, krásný a peníze,ale bojím se to
někomu říct, protože jsem z chamtivé rodiny a partner byl dlouhou dobu
nemakačenko a měl problémy s pitím. Tak to píšu alespoň Vám, protože
smutek a strach či starost ze mě musí jít ven. Děkuji všem J.Říhová

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8935
14.2.10 00:26

A kamarád tušil,že zemře,když odkázal barák a peníze?A manželku už nemá?A syn zemřel mladý?
Chápu chamtivost a závist je na každém rohu,ale mysli na kamaráda,odprosti se od okolí.Asi nejlepší by bylo rozloučení jen v úzkém kruhu přátel.Jsou to nervíky,chápu,protože jakákoli smrt je ošklivá a těžko se s ní vyrovnáváme.Takže se drž statečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.2.10 00:31
lasička1 píše:
A kamarád tušil,že zemře,když odkázal barák a peníze?A manželku už nemá?A syn zemřel mladý?
Chápu chamtivost a závist je na každém rohu,ale mysli na kamaráda,odprosti se od okolí.Asi nejlepší by bylo rozloučení jen v úzkém kruhu přátel.Jsou to nervíky,chápu,protože jakákoli smrt je ošklivá a těžko se s ní vyrovnáváme.Takže se drž statečně.

věděl to cca mesíc do předu, bylo to velmi rychlé.Ano jeho synovi bylo 33let a Karlovi- to byl ten můj kamarád by bylo v dubnu 66let. Víš, problém je ten, že už je na mě poznat, že se něco děje!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
14.2.10 01:22

Když je mně nejhůř, tak si vzpomenu na pořekadlo, které mně „věnoval“ jden z kamrádů ze studentských let (taky už není mezi námi…) :„Hele zachovej klid, vždyť o nic nejde! Vždyť i ten Titanic se potápěl pomalu a rovnoměrně, tak co se děje…“

I když tu Jirka (taky můj jmenovec…) už není, tohle mně po něm zůstalo… Aspoň tenhle druh humoru, když už selže všechno ostatní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
14.2.10 08:21

Jestli chces vyresit to dedictvi a nemate ted nouzi, ze byste ho sami vyuzili, tak normalne nikomu nic nerikej, at nezavidi, dum prodej nebo pronajmi a penize uloz na ucet s peknym urokem a budes mit vystarano na duchod pripadne penize pro deti, az budou potreba :wink: je jasny, ze jak se rozkrikne, ze si prisla k penezum, tak kazdej bude po tobe neco chtit.

A pohreb jak tu bylo receno, neco mensiho v kruhu pratel, kdyz nema zadnou rodinu netreba delat neco velikeho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
14.2.10 09:13

Sice mi do toho nic není, ale nedá mi to nezareagovat: s ukládáním peněz na účet - za účelem získávání úroků - bych počkal… Běžné účty jsou úročené tak, že tam peníze pomalu ale jistě sežere inflace. O něco lepší je situace na termínovaných vkladech a podílových listech různých otevřených fondů, ale tam je vcelku nejistota a člověk se v tom musí vyznat. Vždyť i důchodové fondy mají problém vydělat na to, aby pokryly inflaci. Jako nejlepší řešení mi přijde vložit peníze formou podnikatelského podílu do nějakého subjektu, třeba průmyslové firmy (pozor, není to o nákupu akcií…!) Svého času něco podobného nabízela třeba Česká spořitelna, když v Brně investovala do výstavby nějakého administrativního centra.
Jak říkám, nic mi po tom není, ale nedalo mi, abych to tu nezmínil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
14.2.10 09:40

Jura to pěkně přirovnal k Titaniku. Prověří to vztahy v rodině a s přítelem. Máš čas. Než se vyřídí dědické řízení, bude to nějaký čas trvat. Zatím to můžeš promyslet. Nenech se do ničeho natlačit, peníze na údržbu domu máš, píšeš, že jsi zdědila s domem i peníze, takže s ním zatím nemusíš dělat vůbec nic, jen platit poplatky za to, co protopíš apod.
Uvidíš, že jak to necháš uležet, pročistí se ti hlava, hlavně od smutku, dej tomu čas, dej sobě čas.
Já bych na tvém místě hlavně nikomu nic neslibovala ani vyloženě neodříkala, odvolala bych se na to, že to ještě není vyřízené, že ses s tím nesrovnala a že potřebuješ čas, že nemáš promyšlené ještě vůbec nic a ať na tebe nikdo netlačí. Prostě „já ještě nevím“ by mohla být odpověď skoro na vše. :wink:
Do pronájmu bych zatím nešla, pokud bych nemusela, ona je to dost strarost, pokud vše probíhá dobře, tak ne, ale pokud budeš muset řešit potíže s nájemníky, tak není o co stát. A to nemluvím o tom, že bys měla mít dobrou smlouvu, např. kdyby ti něco zničili apod. A taky abys je mohla v klidu bez potíží vystěhovat, až budeš chtít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
14.2.10 11:03

Ahoj ,to je mi líto… .Za vypravení pohřbu se nestid a udělej ho podle sebe ,at si rodina myslí co chce.Co jsi všechno zdědila jim říkat nemusíš,on jim to beztak někdo rád poví… .Mám pocit,že dědictví nespadá do společného jmění manželů,ale ,když už dům prodáš nebo budeš mít peníze z pronájmu ,to už jo… .Tak na to nezapomen.
Mrkni se jestli u Vás někde není bezplatná právní poradna a tam to všechno prober.Jo a nezapomen ,že budeš platit dědickou dan, z toho domu nejspíš nebude malá ,tak se nevydej z peněz. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.2.10 11:40

My máme malý byt, jen dvě místností, navíc starý takže spousta vlhkosti. Tudíž by pro nás a hlavně pro malého bylo nejlepší se tam odstěhovat, nevíte náhodou kolik procent je dědická daň? A znáte to někdo v Dolních Měcholupech? Myslíte si, že se vyplatí zajít si nechat poradit do Partners??? přikládám fotku mého starého domu!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.2.10 11:42
Anonymní píše:
Mám trápení. Zítra je to týden co mi umřel nejlepší kamarád. Nikoho
neměl! Žena byla z dětského domova, tudíž bez příbuzných a rodiče mu
umřeli už dávno. O syna přišel před půl rokem. Na mě je teď svízelný úkol- připravit mu pohřeb.ahoj, mám krásnou zdravou šťastnou rodinu, ale mám trápení. Zítra je to
týden co mi umřel nejlepší kamarád. Nikoho neměl! Žena byla z dětského
domova, tudíž bez příbuzných a rodiče mu umřeli už dávno. O syna přišel
před půl rokem. Na mě je teď svízelný úkol- připravit mu pohřeb.Problém
je v tom, že jsem po něm zdědila dům, krásný a peníze,ale bojím se to
někomu říct, protože jsem z chamtivé rodiny a partner byl dlouhou dobu
nemakačenko a měl problémy s pitím. Tak to píšu alespoň Vám, protože
smutek a strach či starost ze mě musí jít ven. Děkuji všem J.Říhová

Omlouvám se, za ten anonym, nějak se mi to zaškrtlo!!! :?: Pardon!!! :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
14.2.10 11:56

Upřímnou soustrast. Je mi moc líto, co tě potkalo.
Pokud máš starost co s domkem, když se do něj nastěhuješ i s rodinou a zůstane dál psaný na tebe, tak to není součást SJM a kdyby ses nedejbože musela rozvádět, tak ti dům zůstane.
Z hlediska uchování hodnoty peněz, je dle mého nejlepší investovat do nemovitostí :palec: . Nějaké penzijní fondy - nikdy. Raději si koupím lukrativní pozemek a na stáří ho prodám. Jak píše Jura, ty podnikatelské podíly, v tom se taky ale člověk musí vyznat, jinak je to riziko. Partners ti poradí to, na čem oni vydělají, pokud přesně nevíš co chceš, nemá cenu se tam jít radit, aby tě do něčeho nenavezli.

Jo a měla bys být trochu opatrnější v tom, co sem napíšeš. Nevím jestli je Jarmila Říhová tvé pravé jméno a jestli ne, tak ho sem ani nepiš. Máš tu i svou fotku a fotku domku - vždyť si to tu klidně můžou přečíst ti tví chamtivý příbuzní, raději fotku smaž, i ten název místa, kde je :wink:

Příspěvek upraven 14.02.10 v 12:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
14.2.10 12:06

Je mi to líto. Jenom co jsi psala, tak s financemi máme dobré zkušenosti právě od Partners, ale samozřejmě záleží také natom, na jakého poradce narazíš.

A pohřeb bych udělala podle sebe a do domu bych se odstěhovala. Tak by si to asi kamarád přál ne? A na rodinu se vykašli, znám to… člověk najednou něco má a už to není to co bývalo,ale jde o vás a ne o rodinu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.2.10 12:10

Děkuji.Přesně tak, děkuji mockrát. Je mi blbé psát jako anonym…To je takové jako, že se za to stydím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
14.2.10 12:16
jarmila.rihova píše:
My máme malý byt, jen dvě místností, navíc starý takže spousta vlhkosti. Tudíž by pro nás a hlavně pro malého bylo nejlepší se tam odstěhovat, nevíte náhodou kolik procent je dědická daň? A znáte to někdo v Dolních Měcholupech? Myslíte si, že se vyplatí zajít si nechat poradit do Partners??? přikládám fotku mého starého domu!!!

Partners bych se nebála,myslím že jsou seriozní-budou po tobě chtít abys exkluzivně všechnx smlouvy a fin, kroky konzult,a podepisovala u nich a abys jim dala 10čísel známých ,který oni osloví taky s nabídkou fin. poradenství.To je to ,za co Tobě budou radit zdarma(osobně myslím,žeto mají velice dobře spočítané-zadarmo ani kuře nehrabe).A pravda ,lepší bude nastěhovat se do nového,popř,prodat ten starý a z peněz co utržíte doopravit na novém ,co je potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
14.2.10 12:19

Je mo to moc líto. Ale asi by jsi sem neměla dávat ty fotky a jména. Lidi uměj bejt pěkně zlý, když jde o majetek a peníze. Pokud to máte s tím bytem takhle, tak se tam určitě přestěhujte, domeček vypadá pěkně.
Co s penězma fakt netuším, možná fakt koupit nějakej pozemek, mít moc peněz na účtu se už nevyplácí, zvlášť, pokud se v tom člověk nevyzná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová