Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobré dopoledne,
včera odpoledne při přechodu na hudebku promokla má sedmiletá dcera. Bohužel nikdo mi nedal vědět a dcera tam seděla v mokrých ponožkách v suchých bačkorách dvě hodiny. Měla dost mokré i oblečení, ale spodní triko a elasťáky pod sukní snad ok, hlava byla mokrá jen trochu.
Prosím, jaká je pravděpodobnost zápalu plic a kdy by se jí udělalo špatně. Jsem jak na trní, před 14 dny měla spálového bacila a teď zase toto. Máte někdo zkušenosti? Děkuji za odpovědi.
Neděsila bych se dopředu zrovna zápalu plic. Já myslím, že je reálná šance, že to přežije ve zdraví.
Prosímtě, tak za normálních okolností bych řekla že z toho max. bude mít rýmu, jako po spále asi bude oslabená, tak možná nemocná bude, ale zas takové drama bych z toho teda nedělala
Statistickou pravděpodobnost, pokud jsi to tak myslela, ti tady asi nikdo nesdělí ![]()
Ahoj, urcite se tak nestrachuj. Urcite je oslabena po nemoci, ale proc hned to nejhorsi? Dbej na to, aby dobre jedla, dostatek zeleniny a ovoce, dej ji vitaminy a omez sladkosti (cukr jak znamo oslabuje imunitu nejvice
)
Proč hned zápal plic? Jako je Adi oslabena, ale pokud už to nějak odnese, tak na chlazením, nemyslí hned na to nejhorší. ![]()
Prosím tě, moje dvouletá se minulý týden vyválela v kaluži tak, že byla mokrá od pasu dolů úplně durch, do toho ještě začalo mrholit Měla smůlu musela v tom vydržet 3 hodin. No a nestalo se vůbec nic
![]()
@vichad píše:
Dobré dopoledne,
včera odpoledne při přechodu na hudebku promokla má sedmiletá dcera. Bohužel nikdo mi nedal vědět a dcera tam seděla v mokrých ponožkách v suchých bačkorách dvě hodiny. Měla dost mokré i oblečení, ale spodní triko a elasťáky pod sukní snad ok, hlava byla mokrá jen trochu.
Prosím, jaká je pravděpodobnost zápalu plic a kdy by se jí udělalo špatně. Jsem jak na trní, před 14 dny měla spálového bacila a teď zase toto. Máte někdo zkušenosti? Děkuji za odpovědi.
neřešila bych to vůbec. Můj byl teď 3× na fotbale, hráli normálně v dešti, mokrý jak sviňa.. max bude marodit, no.. Ale abych nad tim takhle přemýšlela, to mi nenapadlo ![]()
Dvě hodiny měla ve škole mokré ponožky a dokonce trochu i hlavu?
A to jsi nezavolala záchranku, když jsi to zjistila?
Ne, ok, konec srandy a zpátky na stromy, resp. k diskusi - pravděpodobnost zápalu plic pokládám z objektivního hlediska za skutečně velmi nízkou.