Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zrovna resim skolku a nemocnost, uz tri mesice se snazim syna vratit do skolky, ale omarodi vzdy tesne pred nastupem
Zatim odkladam radikalni reseni (mandle), pac verim, ze se z toho vymarodi a vyroste, mandle zatim tolik nenarostla… Bude mit 4 roky a je prvnim rokem ve skolce… teda byl… od pulky listopadu tam byl tyden a den… ![]()
Je fakt, ze tchyne nastup kluka do skolky odkladala, sel nakonec az k predskolakum, nemocny byl, ale s tim nasim ted se to neda vubec srovnavat a ve skole nemarodi vubec, ted napriklad postupne omarodila cela jejich domacnost (bydli s babi a dedou, jeste segra) a on jediny z toho vysel v pohode i bez rymy… A to vidim, co ji a neji - minimum zeleniny (akorat polevky a nekdy velka jidla), ovoce zadne, prevazne sladkosti…
Takze neco na te podedene imunite taky bude, do naseho cpu zeleninu, ovoce, vitaminove doplnky horem dolem a prd z toho ![]()
@LLLL máš byl v září, týden v listopadu, pak dostal zákaz od doktora a teď týden. Nejhorší je, že on by byl normálně nemocný - rýmy, virózy a pohoda. Mladší jede jedny atb za druhými… Od září troje a to jen díky tomu, že starší byl doma. Což jsem ráda, známá takhle posílala starší dítě dál a dál a byly z toho akorát těžké problémy.
@Billi jo takhle, takže oni tě tlačí dávat staršího do školky, aby mladší „chcípáček“ nabral trochu promoření od bráchy, jo? No tak to je hovadina podle mě…Mladšímu se za dva roky, než půjde do školky může tělo posílit a pak už by se tolik netrápil.
@Billi No nas jede prave od pulky listopadu jedny atb za druhymi. O vanocich penicilin injekcne… Miminko zatim dikybohu v pohode, ta je kojena… Tak uvidim, jak to bude ted a na jare…
@Mar__tanka1983 no právě, to je můj názor a hlavně pochybuju, že ho tak strašně posiluje, že má skoro co měsíc atb…
Příspěvek upraven 25.02.16 v 14:01
@LLLL moje miminko taky bylo kojené a od půl roka je víc nemocný než zdravý. Tím nechci děsit.
@Billi No taky se toho bojim, zas si ale slibuju lepsi rocni obdobi, ze to nebude tak nachylne k marodeni… Kazdopadne se s tim pocita, ze nam mladej bude nosit ze skkolky chutovky…
On sam od mala nebyl nemocny, snad dvakrat laryngitida, atb zadne… tak tuhle zimu si to vybira na plno
@Pam12 píše:
já teda musím říct, že u nás ve školce se to hodně řeší a učitelky fakt vrací děti domů… ale chodí do soukromé. do školky, kde by se to neřešilo bych ho prostě nedala, protože vím, co může napáchat i obyčejná rýma. Naposledy jsme díky toho skončili tři týdny doma a postupně lehla celá rodina včetně babiček a dědečků.
a to že některé děti jsou zdravé jiné ne. Moc se mi tomu nechce věřit, protože v okolí všechny děti co byly dány do školek první rok víceméně promarodily. výhodu měly, ty se kterýma maminky od mala navštěvovaly dětské koutky, herny nebo kroužky, ty už mají takovou tu první vlnu za sebou a školka je lepší
No…tady si rodiče na třídní schůzce taky „odkývali“ vzájemnou ohleduplnost a loajálnost co se týče vodění nemocných dětí do školky…
Dokud nezjistili, že mají děti nemocné 14 dní v měsíci a zaměstnavatel dělá bububu…(o matkách na MD/RD se ani nezmiňuju
)
PROČ toto má řešit UČITELKA? Proč mám já být za tu zlou…?? Rodič je snad SVÉPRÁVNÝ a sám pozná, že je dítě nemocné, nebo ne??? Teplota, rudé a skleněné oči, hnusná rýma, chrchlavý kašel…fakt to matky NEPOZNAJÍ?
![]()
@SIMONA1234 píše:
No…tady si rodiče na třídní schůzce taky „odkývali“ vzájemnou ohleduplnost a loajálnost co se týče vodění nemocných dětí do školky…Dokud nezjistili, že mají děti nemocné 14 dní v měsíci a zaměstnavatel dělá bububu…(o matkách na MD/RD se ani nezmiňuju
)
PROČ toto má řešit UČITELKA? Proč mám já být za tu zlou…?? Rodič je snad SVÉPRÁVNÝ a sám pozná, že je dítě nemocné, nebo ne??? Teplota, rudé a skleněné oči, hnusná rýma, chrchlavý kašel…fakt to matky NEPOZNAJÍ?![]()
![]()
proč? protože je to fajn kvůli ostatním dětem… já vím, že to asi není výhra hádat se s matkama, ale pokud bych tam dala dítě, který chytne angínu, jen protože že ho se nakazil od dalšího ve školce a s ním to odnese celá rodina, tak budu fakt zlá a protivná
@Pam12 píše:
proč? protože je to fajn kvůli ostatním dětem… já vím, že to asi není výhra hádat se s matkama, ale pokud bych tam dala dítě, který chytne angínu, jen protože že ho se nakazil od dalšího ve školce a s ním to odnese celá rodina, tak budu fakt zlá a protivná
Ano to chápu…ale neměli by to řešit hlavně ti, kterých se to týká? Tedy ti co dávají nemocné děti do školky? Proč se mám já s někým handrkovat ve dveřích? Proč mám pak poslouchat, že já nejsem lékař a nemohu diagnostikovat, jak moc je nebo není dítě nemocné…Kde mám vzít „mustr“ koho ano do školky a koho už ne? Kde je ta hranice? Bylo by moc fajn, kdyby rodiče začali u SEBE…a nemusela to řešit a odnášet učitelka.
@SIMONA1234 píše:
Ano to chápu…ale neměli by to řešit hlavně ti, kterých se to týká? Tedy ti co dávají nemocné děti do školky? Proč se mám já s někým handrkovat ve dveřích? Proč mám pak poslouchat, že já nejsem lékař a nemohu diagnostikovat, jak moc je nebo není dítě nemocné…Kde mám vzít „mustr“ koho ano do školky a koho už ne? Kde je ta hranice? Bylo by moc fajn, kdyby rodiče začali u SEBE…a nemusela to řešit a odnášet učitelka.
ale jo, já to chápu, že to třeba pro tebe může být nepříjemné, ale je třeba si uvědomit, jak k tomu přijdou ty zdravé děti. Já se přiznávám, že pokud by se mi toto stalo, tak s tou školkou končím a jdu jinam. Já taky beru ohledy na ostatní a školku jsme vybírali i podle toho. Sama jsem byla svědkem, kdy učitelka dítě prostě nepřijala
@Pam12 píše:
ale jo, já to chápu, že to třeba pro tebe může být nepříjemné, ale je třeba si uvědomit, jak k tomu přijdou ty zdravé děti. Já se přiznávám, že pokud by se mi toto stalo, tak s tou školkou končím a jdu jinam. Já taky beru ohledy na ostatní a školku jsme vybírali i podle toho. Sama jsem byla svědkem, kdy učitelka dítě prostě nepřijala
Jo, já taky…vracela jsem sourozence bledé jako křída, kteří ráno zvraceli.Pak je normálka přivedl tatínek…pohoda jazz…
A kluka co mi ve dveřích na můj pozdrav odpověděl záchvatem chrchlavého kašle do obličeje (když se vítám s dětmi, dřepnu k nim na jejich úroveň, takže jsem to chytla v plné dávce) a maminka? Usmívala se na mě…
Já povídám, že asi nebude zdravý, že? Opět úsměv…druhou rukou houpala kočár s miminem. ![]()
Zažila jsem i stížnosti rodičů v ředitelně na kolegyni, když poslala kašlající dítě s rodičem ráno domů…
Hnusné žluté rýmy u kterých mi rodiče tvrdí, že je to alergie (v zimě)…
Tohle mě fakt vysiluje…boj s větrnými mlýny. A za zády tlak rodičů, kteří tu zodpovědnost mají.
Miluju děti…ale nesnáším některé rodiče. Bohužel…
@Billi souhlasím s @Mar__tanka1983 m když to vezmu podle nštovic, ketré tenkrát přitáhla nejstarší ze školky achytli je všichni tři… tak nejhůř to odskákal úprávě ten v tý době dvou a kousek letej… protože podle mě ta imunita na takovou dardu ještě není stavěná… a ukazuje se mi to tady na většině chorob… že to, co ti starší zvládají s přehledem, to ty malinké položí…
@SIMONA1234 začínám chápat, proč mi učitelky u nás v mše tak přehnaně děkují, když si nechávám děti se sebemenším prkotinou doma, dokus nejsou min. pár dní naprosto fit
![]()
@Pam12 jasně nemusí, školka není povinná, ale děti tam „musí“, protože rodiče musí do práce.
@SIMONA1234 to je právě můj názor. Že imunita je daná a na promoření nevěřím. Spíš si myslím, že naopak, pokud by se dítě setkávalo jen s nemocemi v okolí, tak to pro něj bude lepší, než darda ze školkového koktejlu.
@Mar__tanka1983 do mě všichni hustí, že musím dát staršího do školky, aby se mladší promořil a tolik nemarodil. Proto už jsem na promořování školkou alergická.
Jinak u nás to je o mladším. Starší byl 5 dní ve školce, teď má rýmu (pokud bych nebyla doma, tak by šel, protože takovou rýmu tam mají všichni) a batole s poruchou imunity má opět horečku a čekám, kam se mu to vzazí (50:50 zánět průdušek nebo zánět středního ucha).