Promoření ve školce - kdy přestane být nemocný?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7346
25.2.16 15:37
@Krrysa píše:
@SIMONA1234 začínám chápat, proč mi učitelky u nás v mše tak přehnaně děkují, když si nechávám děti se sebemenším prkotinou doma, dokus nejsou min. pár dní naprosto fit :mrgreen: :mrgreen:
:mrgreen: Ano…chápeš dobře. Jsme mezi dvěma mlýnskými kameny…dva tábory. Rodiče nachrchlaných dětí, kteří se je nenápadně snaží procpat do školky dokud „dítě dýchá“ a druhá skupina rodičů, kteří jsou naštvaní, že učitelka málo zasahuje, málo řeší, málo nemocné děti odmítá… :nevim: Můžeš mít v Řádu školy napsáno cokoliv, můžeš svolávat schůze, vyvěšovat upozornění…funguje to 14 dní a je to zase zpátky.
Paradoxně musím říct, že když jsem učila v soukromé MŠ, byli rodiče zodpovědnější než v obecní školce. A to v soukromé platili 10 x vyšší školné. :nevim: Zvláštní…přesně co píše @Pam12 v soukromé to fungovalo. Nevím proč…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
25.2.16 15:38
@SIMONA1234 píše:
Jo, já taky…vracela jsem sourozence bledé jako křída, kteří ráno zvraceli.Pak je normálka přivedl tatínek…pohoda jazz… 8o A kluka co mi ve dveřích na můj pozdrav odpověděl záchvatem chrchlavého kašle do obličeje (když se vítám s dětmi, dřepnu k nim na jejich úroveň, takže jsem to chytla v plné dávce) a maminka? Usmívala se na mě… 8o Já povídám, že asi nebude zdravý, že? Opět úsměv…druhou rukou houpala kočár s miminem. :nevim:
Zažila jsem i stížnosti rodičů v ředitelně na kolegyni, když poslala kašlající dítě s rodičem ráno domů… 8o Hnusné žluté rýmy u kterých mi rodiče tvrdí, že je to alergie (v zimě)… :nevim: Tohle mě fakt vysiluje…boj s větrnými mlýny. A za zády tlak rodičů, kteří tu zodpovědnost mají.
Miluju děti…ale nesnáším některé rodiče. Bohužel…

a nejhorší je, že ty děti za ty svý nezodpovědný rodiče nemůžou. My třeba chodili do hudebního kroužku. od začátku roku do prosince tam pokaždé byl někdo, kdo byl nemocný. Několikrát jsem to řešila… marně, takže ač to syna bavilo, tak jsem prostě odmítla pokračovat a nechala si vrátit peníze. Protože v prosinci jsme lehli díky toho všichni a celý prosinec jsme měli o zábavu postaráno… fakt některé rodiče nechápu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
25.2.16 15:40
@SIMONA1234 píše: :mrgreen: Ano…chápeš dobře. Jsme mezi dvěma mlýnskými kameny…dva tábory. Rodiče nachrchlaných dětí, kteří se je nenápadně snaží procpat do školky dokud „dítě dýchá“ a druhá skupina rodičů, kteří jsou naštvaní, že učitelka málo zasahuje, málo řeší, málo nemocné děti odmítá… :nevim: Můžeš mít v Řádu školy napsáno cokoliv, můžeš svolávat schůze, vyvěšovat upozornění…funguje to 14 dní a je to zase zpátky.
Paradoxně musím říct, že když jsem učila v soukromé MŠ, byli rodiče zodpovědnější než v obecní školce. A to v soukromé platili 10 x vyšší školné. :nevim: Zvláštní…přesně co píše @Pam12 v soukromé to fungovalo. Nevím proč…

já si myslím, že je to tím, že tam jednak nechodí tolik dětí, tudíž tam není ani tolik nezodpovědných rodičů a vedení si to hlídá, protože by mohlo přijít o klientelu, co si budem povídat, to školkovné je docela vysoké a každé platící dítě je tam znát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
25.2.16 15:50
@Pam12 píše:
já si myslím, že je to tím, že tam jednak nechodí tolik dětí, tudíž tam není ani tolik nezodpovědných rodičů a vedení si to hlídá, protože by mohlo přijít o klientelu, co si budem povídat, to školkovné je docela vysoké a každé platící dítě je tam znát

To určitě…ale zase si vem o kolik peněz v soukromé MŠ rodiče přijdou s nemocným dítětem…tam bych spíš chápala snahu to dítě udržet ve školce i zanudlaný. V obecní přijdou o pár stovek. Je to boj, vyčerpávající pro děti i učitelky. Když si vezmu, že mám být denně venku s dětmi 1,5-2 hodiny (dle počasí) a mám ve třídě dítě s kašlem, rýmou, skleněné oči…polehávající na koberci…a já ho navlíknu do kombinézy a nutím hodinu někde pochodovat nebo běhat po zahradě…je mi ho líto. Když mi je blbě, tak poslední co chci je někde trajdat venku.
Bohužel fakt nevím jak tohle vyřešit, aby byli všichni spokojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101533
25.2.16 17:27

@Pam12 No, já mám tedy se soukromou školkou opačnou zkušenost, když jsem viděla, jak nachrchlané jsou tam občas děti, tak mi přestalo být hloupé dávat tam moje s kašlem… mě osobně tedy ve školce děti s kašlem a normální rýmou nevadí.
@SIMONA1234 Jo a to, že někdo má mimino automaticky neznamená, že nepracuje, takže argument, že jeden si má dítko nechat doma a druhý chodí do práce a tedy se přivřou oči vadí zas mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
25.2.16 17:38
@j.a.n.i1 píše:
@Pam12 No, já mám tedy se soukromou školkou opačnou zkušenost, když jsem viděla, jak nachrchlané jsou tam občas děti, tak mi přestalo být hloupé dávat tam moje s kašlem… mě osobně tedy ve školce děti s kašlem a normální rýmou nevadí.
@SIMONA1234 Jo a to, že někdo má mimino automaticky neznamená, že nepracuje, takže argument, že jeden si má dítko nechat doma a druhý chodí do práce a tedy se přivřou oči vadí zas mě.

Mi nepřijde normalni dat dite do skolky ani s rymou ani s kašlem a fakt mi to vadí. Jednak kvůli tomu, ze ja dávám do skolky syna, který je bezpodmínečně zdravy a jednak mi to nepřijde dobre ani pro to kašlajici dite, to ma byt doma v teple.
Ja mam s naši skolkou v tomto ohledu dobrou zkušenost. @SIMONA1234 co se týká těch financí, tanků nas je možnost si to buď vybahradit docházkou v jiné dny( nedávame na cely tyden), připadne se ty finance pretahnou do dalšího mesice, s dlouhodobější nemoci se platí jen paušální poplatek… V podstatě u nas hodne záleží na domluvě, co se tohoto týká

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.2.16 17:50

Taky se pridam, v pondeli mi rekla ucitelka ve dverich kdyz jsem vyzvedavala maleho, ze museli volat jedne mamince at si dojde pro dite protoze melo 38,5. V utery rano uz mel malej teplotu fakt supr a „nejlepsi“ je ze jsem to pak od nej chytla ja a uz druhy den lezim v nemocnici na kapackach a injekcich penicilinu. Moc dekuji te mamince za to ze si tady muzu odpocinout, dite pendluje mezi tatinkem a babickama, je nestastnej ze jsem nemocna a ja se z toho budu vyhrabavat jeste pekne dlouho. :pocitac: :zed: to je fakt tak tezky nedavat nemocne deti do skolky? :nevim: Nerikejte mi ze doma rano teplotu nemela.

• Citovat
  • Upravit
Billi
25.2.16 18:12

@SIMONA1234 mně dokonce řekla učitelka, že nemám nechávat doma kluka s rýmou, že to je normální a to by do školky nechodil vůbec. A když pak vidím, s čím děti chodí do školy, aby nezameškaly… Běžně dobírají i atb a jednou se dítě prokeclo, že byli v noci na pohotovosti s laryngitidou - prvňák…

@Anonymní píše:
Taky se pridam, v pondeli mi rekla ucitelka ve dverich kdyz jsem vyzvedavala maleho, ze museli volat jedne mamince at si dojde pro dite protoze melo 38,5. V utery rano uz mel malej teplotu fakt supr a „nejlepsi“ je ze jsem to pak od nej chytla ja a uz druhy den lezim v nemocnici na kapackach a injekcich penicilinu. Moc dekuji te mamince za to ze si tady muzu odpocinout, dite pendluje mezi tatinkem a babickama, je nestastnej ze jsem nemocna a ja se z toho budu vyhrabavat jeste pekne dlouho. :pocitac: :zed: to je fakt tak tezky nedavat nemocne deti do skolky? :nevim: Nerikejte mi ze doma rano teplotu nemela.

Taky jsem dala do školky ráno „zdravé“ dítě, nemělo teplotu a vyzvedávala jsem si ho horečkujícícho, po návratu domů zvracel. Ráno mu nic nebylo. Připadala jsem si jak blbka… Ale u nás to teď řádí. Kamarádka učitelka posílala domů ze školy během dne 3 děti…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.2.16 18:19

@Billi no ona rikala ze museli volat mamince rano, kdyby museli volat az odpoledne tak bych to jeste pochopila ale ze by to tak moc rychle vyskocilo se mi fakt nechce verit :nevim: ja v to pondeli vecer uz jsem videla ze bude asi nemocny a to teplotu jeste nemel poznam to podle zmeny jeho chovani

• Citovat
  • Upravit
Billi
25.2.16 18:23
@Anonymní píše:
@Billi no ona rikala ze museli volat mamince rano, kdyby museli volat az odpoledne tak bych to jeste pochopila ale ze by to tak moc rychle vyskocilo se mi fakt nechce verit :nevim: ja v to pondeli vecer uz jsem videla ze bude asi nemocny a to teplotu jeste nemel poznam to podle zmeny jeho chovani

Můj kluk se choval normálně, v 7 jsem ho dala do školky, v 11:30 jsem ho vyzvedávala. A včera jsem v 19:00 dala spát dítě bez teploty, ve 22:00 se probudil rozhicovaný, odpoledne vypadal normálně. Mám zkušenost, že mým dětem to vylítne rychle.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.2.16 18:46

@Billi ja prave takovou zkusenost nemam tak asi je to u kazdeho jinak no :nevim: ale to stejne nemeni nic na tom ze dite s kaslem by tam byt nemelo a kolikrat ho dovedu do skolky a slysim ze tridy jedno nebo dve kaslajici deti. Prvni dva roky to mel tak ze byl max tyden ve skolce a pak dva doma a porad dokola, pak jsem ho nechavala i tri tydny doma aby sel fakt uplne zdravy pomohlo to byl ve skolce 1,5 tydne :zed:

• Citovat
  • Upravit
33018
25.2.16 19:02

@Billi Ja nechodila do školky a celou první třídu jsem promarodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
25.2.16 19:31
@j.a.n.i1 píše:
@SIMONA1234 Jo a to, že někdo má mimino automaticky neznamená, že nepracuje, takže argument, že jeden si má dítko nechat doma a druhý chodí do práce a tedy se přivřou oči vadí zas mě.

No počkej…tohle je ohraná písnička :mrgreen: Ne každá máma na MD/RD pracuje…ty o kterých se zmiňuji fakt nepracují. Jsou doma s mladším sourozencem. Vím to od nich samotných…takže nechápu proč by nemohlo jejich nemocné dítě být kurýrováno doma? :nevim: To jen k mateřským…
Jinak nerozlišuju, tlačí na nás všichni rodiče!! Rozlišuju je na 2 skupiny…ty s nemocnými co je strkají do školky a je šumák jestli jsou pracující nebo ne…a druhá skupina jsou ti naštvaní, že TO neřešíme (opět jsou v tom pracující i MD/RD) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
25.2.16 19:33
@Billi píše:
@SIMONA1234 mně dokonce řekla učitelka, že nemám nechávat doma kluka s rýmou, že to je normální a to by do školky nechodil vůbec. A když pak vidím, s čím děti chodí do školy, aby nezameškaly… Běžně dobírají i atb a jednou se dítě prokeclo, že byli v noci na pohotovosti s laryngitidou - prvňák…Taky jsem dala do školky ráno „zdravé“ dítě, nemělo teplotu a vyzvedávala jsem si ho horečkujícícho, po návratu domů zvracel. Ráno mu nic nebylo. Připadala jsem si jak blbka… Ale u nás to teď řádí. Kamarádka učitelka posílala domů ze školy během dne 3 děti…

Jo, věřím…i mně rodiče strkali do třídy dítě a v druhé ruce mi podávali ATB s návodem kdy a kolik… 8o :nevim: A moc se divili, že jejich dítě ve třídě nechci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
25.2.16 19:37
@j.a.n.i1 píše:

To chápu…nikdo ti v práci za den 20 x nenachrchlá z 10 cm do obličeje…„Paní učitelko, já bych…hééépšííík…!!!“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí