Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Symbolicka cena jo? Nevim teda, odkud jsi, ale ja jsem v podnajmu, vetsi mesto, a platim najem 7200 (za dve osoby, bydlim tu sama). A uplne symbolicky mi to neprijde ![]()
EDIT: Stotisicovy mesto fakt ne, omyl z me strany ![]()
@Azeretereza píše:
Symbolicka cena jo? Nevim teda, odkud jsi, ale ja jsem v podnajmu, stotisicovy mesto, a platim najem 7200 (za dve osoby, bydlim tu sama). A uplne symbolicky mi to neprijde
Tak podle mě je to hodně symbolické
Srovnávám s Brnem…
Jsme z Prahy, klidná vilová čtvrť - věř tomu, že tady se ceny pohybujou úplně jinde… Podobné byty se tu pronajímají kolem 12.000 - 15.000,– Kč.
Ale jinak děkuji za odpověď na to, na co jsem se ptala
![]()
No jinak řešení je snadné, zvýšit cenu
Jestli slečny nemají, holt budou muset hledat levnější pražské oblasti ![]()
@Anonymní píše:
Jsme z Prahy, klidná vilová čtvrť - věř tomu, že tady se ceny pohybujou úplně jinde… Podobné byty se tu pronajímají kolem 12.000 - 15.000,– Kč.
Ale jinak děkuji za odpověď na to, na co jsem se ptala![]()
Promin, ja jsem si nemohla pomoct ![]()
@SussieS píše:
Tak podle mě je to hodně symbolickéSrovnávám s Brnem…
Tak oproti Praze a Brnu je nase mesto pouhou vesnici
Coz mi nevadi, symbolickej najem bych brala tak litr!
Samozrejme ze vim, ze muj najem je jeste prijatelnej pro mnoho lidi i nizkej, ale symbolickej, no to teda nevim ![]()
@SussieS píše:
No jinak řešení je snadné, zvýšit cenuJestli slečny nemají, holt budou muset hledat levnější pražské oblasti
Já vím, to mi je jasné.. Já na tom nechci nijak vydělávat, chtěla bych je tam nechat tenhle rok, než dostudujou a pak tam půjde dcera na VŠ.. jen jsem si chtěla ujasnit, jestli jsem dobře pochopila, že daň platím z rozdílu mezi příjmy a výdaji a protože zálohy na služby se do toho nepočítají, tak vlastně nemám co platit… Zdá se mi to totiž divný ![]()
Zakl
@Azeretereza no ale ta paní vydělávala sotva litr, zbytek byly normální poplatky za byt. U pronájmu beru jako nájem to, co zůstane tomu majiteli po zaplacení všeho.
Myslim, ze se jedna o podnajmuti, ne o pronajmuti, kdyz byt neni vas.Ale nevím to uplne presne. Jinak do smlouvy dat, ze budou platit tobě 5000 na uhradu nájmu družstvu,1000 nájem tobě + 1000 zálohy na energie. Těch 1000 bys pak danila, ale tak malo se asi danit nemusí, bude tam nejaky limit za rok.Jen si over, ze lze byt opravdu pronajímat, když je družstevní.
Dobry den, jsem v podnajmu v byte co vlastni bytovy druzstvo. byt mame pronajatej od jedne pani ktera ho ma v pronajmu od druzstva. druzstvo si rika za byt 6500 plus popatky, pri predani bytujsme dostaly smlouvu na 16400 plus poplatky. o dva mesice nam pani prinesla jinou smlouvu upnestejnou jako prvni v tom rozdilu ze byla na 6500 a k tomu nam rekla ze mame ukazovat jen tuhe na 6500 ale stale chce 16400 plus poplatky. chci se zeptat je to jestli je tovubec mozne. je to silena palka s dvema malymi detmi. jelikoz uz nedavame financne takovou castku platit mame se vystehovat na uilci s detmi. poradte prosim. Mysite ze kdyz se obratime na druzstvo ze by nam pomohli? dekujeme jsme v nouzi
Moc prosím o radu - pročetla jsem plno odkazů, ale jsem zoufala a potřebovala bych si to ujasnit.
. A zmatek má i v elektřině a plynu - holky platily zálohy na služby 2000, mamka měla zálohy 500,– na elektřinu a 200 na plyn - takže zbytek si nechávala a holkám vrátila pouze na konci roku konečné zúčtování (které vycházelo z těch záloh, co platila máma a ne z toho, co platily holky…). Tímto způsobem na pronájmu „vydělávala“ měsíčně cca 1000,– Kč.
Zdědila jsem byt po své babičce. Babička již 3 roky bydlela u mamky a ta její byt pronajímala (měla plnou moc). Byt pronajala přes známou 2 studentkám za symbolickou cenu. Byt pronajímala za 5.000,– + 2.000,– zálohy na služby (elektřina, plyn). Teď se probírám v papírech a vůbec to nechápu - mamka platila měsíčně 5000,– nájem, takže to, co jí holky daly, tak ona předala dál
Původně jsem slíbila, že holkám nechám takto nízkou cenu (holky jsou studentky bez peněz, jsou fajn, o byt se starají,..), ale zároveň jsem chtěla pronájem bytu přiznávat a platit daň - a teď teda vůbec nevím, z čeho bych tu daň platila, když na nájmu nic nevydělává
Můžete mi prosím někdo poradit?
Prosím o zachování anonymu, jinak raději smazat
Děkuji