Pronájem modemu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
15768
9.12.21 18:51
@renduli píše:
Třeba Vodafone nezaregistruje do sítě jiný modem, než ten, který je od nich.
Takže internet teoreticky v kabelu máš, ale fungovat ti bude jen přes jejich modem.

Prasárna. Zrovna u Vodafone mě to nepřekvapuje, s touhle firmou jsem dávno skončil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12864
9.12.21 18:59
@Zumpa píše:
Prasárna. Zrovna u Vodafone mě to nepřekvapuje, s touhle firmou jsem dávno skončil.

U ostatních je to to samé v bleděmodrém, člověk by si řekl, že se museli domluvit. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4192
9.12.21 19:11
@Zumpa píše:

Stejně tak to bylo u UPC, kde jsem byla, než se sloučili s Vodafone. Od UPC jsem si modem aspoň mohla koupit (mám ho už dost let, tak čekám, že může brzy odejít - ale investice do něj se mi za ty roky bohatě vyplatila).
Ano, je to sviňárna. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12864
9.12.21 19:12
@renduli píše:
Stejně tak to bylo u UPC, kde jsem byla, než se sloučili s Vodafone. Od UPC jsem si modem aspoň mohla koupit (mám ho už dost let, tak čekám, že může brzy odejít - ale investice do něj se mi za ty roky bohatě vyplatila).
Ano, je to sviňárna. :cert:

Navíc dokonce nezákonná a o to mi jde. Zda se s tím dá něco dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101532
9.12.21 19:12
@Sany80s píše:
U ostatních je to to samé v bleděmodrém, člověk by si řekl, že se museli domluvit. :roll:

No, já bych i řekla, že to má celkem logický základ, málokdo chce v síti nějaká pofidérní zařízení. Nicméně souhlasím s tím, že by měli nabízet možnost si ho koupit. je to sice spíš pro pocit, neb morálně zastará dřív, než ho v tom nájmu zaplatíš, ale proč ne, zákazník by měl možnost výběru a oni z obliga.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4192
9.12.21 19:14
@Sany80s píše:
U ostatních je to to samé v bleděmodrém, člověk by si řekl, že se museli domluvit. :roll:

S tím by měl ČTÚ zatočit. Už dokázali prosadit zrušení pokut za odchod k jinému operátorovi, tak by se měli zaměřit i na to.
Je to podobné, jako kdyby ti Innogy poskytoval plyn jedině tehdy, když si od nich pronajmeš sporák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12834
9.12.21 19:32
@Sany80s píše:

U O2 můžeš mít svůj modem :nevim:
Na televizi samozřejmě ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
9.12.21 20:06
@Sany80s píše:
Navíc dokonce nezákonná a o to mi jde. Zda se s tím dá něco dělat.

Dá se s tím dělat to, že nepřistoupíš na jejich podmínky a půjdeš jinam :nevim:

My máme už sedm let místního poskytovatele. Při uzavírání smlouvy jsem se mohla rozhodnout, jestli chci zařízení koupit od nich se slevou a montáží zdarma (výběr z více typů), nebo mám své zařízení a za montáž si připlatím (tehdy asi dvě stovky). Pokud budu potřebovat výměnu od nich koupeného zařízení, dostanu na nové opět slevu a instalaci zdarma.
K velkému poskytovateli (O2, Vodafone, T-mobile atd.) bych nešla nikdy. Stačí co slyším od známých. Neustálé problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12864
9.12.21 20:18
@Murka píše:
Dá se s tím dělat to, že nepřistoupíš na jejich podmínky a půjdeš jinam :nevim:

Ti jiní poskytovatelé tu službu tady vůbec nenabízí.
Ale o to nejde, jde mi spíš o to, že je to nezákonná praktika, proč by to teda zákazník měl trpět, když ten zákon existuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
9.12.21 22:03

@renduli no bude i na tvém zařízení fungovat pokud někdo do něj "zapíše "správně údaje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4192
10.12.21 13:34
@JiříkMazlík píše:
@renduli no bude i na tvém zařízení fungovat pokud někdo do něj "zapíše "správně údaje

Jak to myslíš? Oni mají evidována všechna čísla svých modemů, modem ti přiváží technik, číslo je vázáno s tvojí smlouvou. Čísla jsou jedinečná. Takže jaké údaje má „někdo“ zapsat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
10.12.21 19:37
@renduli píše:
Jak to myslíš? Oni mají evidována všechna čísla svých modemů, modem ti přiváží technik, číslo je vázáno s tvojí smlouvou. Čísla jsou jedinečná. Takže jaké údaje má „někdo“ zapsat?

Ten modem není jen blbá krabice. Musí v něm mít správné nastavení adres, portů, proxy, atd. Tak že kdyby chtěli můžou ti nainstalovat i tvé zařízení ale takhle toto je pro ně nejsnadnější a navíc mají ověřenou funkčnost těch přístrojů. A číslo na modemu samozřejmě je ale není problém aby si ho u sebe přidali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4192
10.12.21 20:52

@JiříkMazlík Takže neřešitelné, jak tu už padlo. Oni nechtějí jiná než „svá“ zařízení.
A žádný jejich zaměstnanec si nedovolí zaevidovat do systému nějaký „cizí“ modem a jít proti pravidlům zaměstnavatele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
catch-22
10.12.21 21:29
@renduli píše:
A co bývalé UPC, dnešní Vodafone, pak O2, Tmobile, Poda atd.?

U Pody jsem byl pár let zpátky ještě na DSL modemu, nebyl problém mít vlastní. Samozřejmě jsem si ho musel kompletně nastavit sám.
Za mě to je logické, že jsou ochotní poskytovat zejména telefonickou podporu jen zařízením od nich, která znají. Ne aby museli posílat technika a ten na místě koukal, co je to tam vlastně připojené a co s tím.

• Citovat
  • Upravit
4192
11.12.21 19:26
@catch-22 píše:
U Pody jsem byl pár let zpátky ještě na DSL modemu, nebyl problém mít vlastní. Samozřejmě jsem si ho musel kompletně nastavit sám.
Za mě to je logické, že jsou ochotní poskytovat zejména telefonickou podporu jen zařízením od nich, která znají.Ne aby museli posílat technika a ten na místě koukal, co je to tam vlastně připojené a co s tím.

Jo, v tom je chápu a neměla bych s tím problém. Co mi ale vadí, že si ten jejich modem nemůžu odkoupit a nutí člověka platit pronájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák