Pronájem RD na vesnici

Napsat příspěvek
Velikost písma:
M-A
689
14.7.20 10:50
@Anonymní píše:
Byli radi, ze sehnali pronajem domu. Pani ma 2 velke psy a ted jim pribylo mimčo., verim ze se jim bude blbe shanet, proto doufam, ze sezenou vlastni. Nechal jsem je zde i trvale prihlasit, nevedeli jsme jaka bude situace u nas. Jenze situace jeste nebyla takova. Dcera ma dve deti, ale do prace nechodi ma ten rodicak a ten jejich najem a tak ji musime pomoct. Nema kde bydlet a nez platit najem, tak muze zustat u nas v dome, ktery jsme meli jako chatu. My chceme z Prahy pryc. Na vikendy neni problem, ale chceme na trvalo. Bylo to v planu jit do chaty, ale tam je ted dcera…

Rodicak, nájem a alimenty na dvě děti, to asi není úplně málo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
14.7.20 11:16

Je to jednoduchý, pokud ten dům nebyl před nájemníky obyvatelný a oni ho zobyvatelnili a nemají to smluvně ošetřeno, tak ten dům uvedou v souladu s OZ do původního stavu a vy tam stejně nebudete moc bydlet. Taky něco pronajímáme, ale z tvých myšlenkových pochodů se mi vcelku zvedá kufr. Mám takový pocit, že už jsi tu před časem psal, že?

• Citovat
  • Upravit
37144
14.7.20 11:25

Me je to nejake povedome, vystehovani nekoho se 2 psy z domku, ktery byl ruina a pronajímatel si ho zabydlel, uz tu bylo. Doufám ze si aspon najemci odvezou vsechno co vylepsili, dcera pak muze jit zit do ruiny bez topeni a nebude mit ani ty penize za najem :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41508
14.7.20 11:30
@Anonymní píše:
Byli radi, ze sehnali pronajem domu. Pani ma 2 velke psy a ted jim pribylo mimčo., verim ze se jim bude blbe shanet, proto doufam, ze sezenou vlastni. Nechal jsem je zde i trvale prihlasit, nevedeli jsme jaka bude situace u nas. Jenze situace jeste nebyla takova. Dcera ma dve deti, ale do prace nechodi ma ten rodicak a ten jejich najem a tak ji musime pomoct. Nema kde bydlet a nez platit najem, tak muze zustat u nas v dome, ktery jsme meli jako chatu. My chceme z Prahy pryc. Na vikendy neni problem, ale chceme na trvalo. Bylo to v planu jit do chaty, ale tam je ted dcera…

a není pro dceru s malými dětmi vhodnější Praha, než polorozpadlá ruina bez topení někde v malé dědině? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3059
14.7.20 11:32
@Janli píše:
Je to jednoduchý, pokud ten dům nebyl před nájemníky obyvatelný a oni ho zobyvatelnili a nemají to smluvně ošetřeno, tak ten dům uvedou v souladu s OZ do původního stavu a vy tam stejně nebudete moc bydlet. Taky něco pronajímáme, ale z tvých myšlenkových pochodů se mi vcelku zvedá kufr. Mám takový pocit, že už jsi tu před časem psal, že?
:palec: :palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3059
14.7.20 11:37
@Anonymní píše:

Dali jste ústní slib, že tam mohou být 2-3 roky. Oni nemohou za to, že se dcera rozvedla. To, co se jim chystáš udělat je slušně řečeno pěkné hnusné. A jak se říká karma je zdarma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22078
14.7.20 12:11
@Anonymní píše:
Dobry den. Pronajimam na vesnici maly RD. Dum nebyl ve stavu bydleni, ale koupelna je zde funkcni, najemnici si dum zvelebili. Najemne cini 7.100 kc coz na vesnici myslim jde. Neni tu tedy zavedene topeni, ale dum je velky jako chata a tak vystaci lokalní. Najemnici jsou tu rok, je to mlada rodina, ktera setri na vlastni bydleni a chteli tu byt tak 2-3 roky. Proc to pisu, nastala takova situace, kdy se dcera rozvedla s manzelem a s detmi ted zije v nasem dome a ten najem dostava ona. My mame byt v Praze, ktery necham potom takek pronajmout a do domu jsme jezdili jako na chatu, ale ted se tam mlátíme. Neni klidu jako driv. Napadlo me vyuzit dum ktery pronajimam, ale i vuci najemnikum mi to je blbý. Slibil jsem, ze tu mohou byt jak budou potrebovata hlavne si dum zvelebili do slusneho stavu. Ale zase je to prece riziko ne? A za zivotni situace clovek prece nemuze. Jak tedy funguje neprodlouzit rocni smlouvu?

Z právního hlediska to můžeš udělat naprosto bez problémů. Smlouvu jim neprodloužíš, oni dům vrátí do původního stavu (nebo jim zaplatíš provedené úpravy) a půjdou.

Z lidského hlediska je to obrovské svinstvo a měl by ses za sebe stydět. Něco jsi ústně slíbil a najednou nemáš v úmyslu to dodržet… ne proto, že bys neměl kde bydlet, ale kvůli vlastnímu pohodlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7112
14.7.20 12:23

Snad mají na vše co do domu investovali doklady a vy budete sto jim jejich náklady proplatit. Ostatní no comment.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7112
14.7.20 12:25
@BohunkaP píše:
Z právního hlediska to můžeš udělat naprosto bez problémů. Smlouvu jim neprodloužíš, oni dům vrátí do původního stavu (nebo jim zaplatíš provedené úpravy) a půjdou.Z lidského hlediska je to obrovské svinstvo a měl by ses za sebe stydět. Něco jsi ústně slíbil a najednou nemáš v úmyslu to dodržet… ne proto, že bys neměl kde bydlet, ale kvůli vlastnímu pohodlí.

Ano, z právního hlediska no problem, jen aby se zakladatel necukal s proplacením nákladů. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7571
14.7.20 13:07

Ja bych je vystehoval az jim dobehne smlouva, neprodlouzil a nechal tam bydlet dceru. Ze pani investovala desitky nebo stovky tisic do ciziho majetku a nic si nevyzadala jako kompenzaci je jaksi jeji problem a ne tvuj anebo rodiny. Je to sice nefer, ale hloupi lide na svoji hloupost v zivote vetsinou doplati. Ale zamyslel bych se i nad dcerou, jestli ji tim, ze ji ve vsem umetas cesticku nedelas medvedi sluzbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.7.20 13:43

Byla jem v hodně podobné situaci - s nájemníky dohodnutá na několik let, smlouva podepsaná na rok. Během pár měsíců se velmi blízký příbuzný dostal do situace, kdy byl náhle bez střechy nad hlavou. Nájemníky jsem půl roku dopředu informovala, že bohužel nebudu moct smlouvu prodloužit a dala jim volnou ruku, že pokud najdou něco jiného kdykoliv dříve, „pustím“ je ze dne na den, jak budou potřebovat, jinak necháme klasicky doběhnout smlouvu. Příbuzného jsem informovala, že jak bude byt volný, může tam jít, jinak holt musí ten půlrok nějak přečkat.
Ale - moji nájemníci do toho bytu žádné peníze necpali. Kdyby tomu tak bylo s vidinou ústní dohody pronájmu na x let, kterou já bych nedodržela, beze slova bych jim zaplatila to, co tam (s mým souhlasem) vylepšili a nedá se to odnést.

• Citovat
  • Upravit
1607
14.7.20 14:35

@BohunkaP Ono to možná není ani tak pohodlí, jako o skutečnosti, že za pronájem pražského bytu dostane víc než sedmičku měsíčně.
Prachy na dřevo jsou víc než ústní dohoda.

A maskuje to do „dobrého“ skutku pro dceru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
455
14.7.20 15:25
@Anonymní píše:
Dobry den. Pronajimam na vesnici maly RD. Dum nebyl ve stavu bydleni, ale koupelna je zde funkcni, najemnici si dum zvelebili. Najemne cini 7.100 kc coz na vesnici myslim jde. Neni tu tedy zavedene topeni, ale dum je velky jako chata a tak vystaci lokalní. Najemnici jsou tu rok, je to mlada rodina, ktera setri na vlastni bydleni a chteli tu byt tak 2-3 roky. Proc to pisu, nastala takova situace, kdy se dcera rozvedla s manzelem a s detmi ted zije v nasem dome a ten najem dostava ona. My mame byt v Praze, ktery necham potom takek pronajmout a do domu jsme jezdili jako na chatu, ale ted se tam mlátíme. Neni klidu jako driv. Napadlo me vyuzit dum ktery pronajimam, ale i vuci najemnikum mi to je blbý. Slibil jsem, ze tu mohou byt jak budou potrebovat a hlavne si dum zvelebili do slusneho stavu. Ale zase je to prece riziko ne? A za zivotni situace clovek prece nemuze. Jak tedy funguje neprodlouzit rocni smlouvu?

Pokud je to smlouva na dobu určitou, tak tam dle zákona vztah končí datem konce platnosti závazku, ale ideálně doporučeně odeslat ukončení k tomu datu. Pozor, nemůžete ale ukončit smlouvu s dřívějším datem jednostranně, to by už musela být oboustranná dohoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
14.7.20 15:53
@neznamnick píše:
Pokud je to smlouva na dobu určitou, tak tam dle zákona vztah končí datem konce platnosti závazku, ale ideálně doporučeně odeslat ukončení k tomu datu. Pozor, nemůžete ale ukončit smlouvu s dřívějším datem jednostranně, to by už musela být oboustranná dohoda.

Bohužel žádná dohoda být nemusí. Nám se to teď stalo. Po skoro šesti letech majitelka přišla s výpovědí, že se bojí o syna kvůli koronaviru a chce byt pro něj. Smlouvu jsme měli do konce roku a teď musíme na konci září pryč. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
14.7.20 17:57
@karma3 píše:
Bohužel žádná dohoda být nemusí. Nám se to teď stalo. Po skoro šesti letech majitelka přišla s výpovědí, že se bojí o syna kvůli koronaviru a chce byt pro něj. Smlouvu jsme měli do konce roku a teď musíme na konci září pryč. :(

Pokud jste měli smlouvu na dobu neurčitou, tak tam zle udělat jednostrannou výpověď. Pokud byla na dobu určitou a vy jste výpověď akceptovali i mimo konec smlouvy, tak se to vaše chyba.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max