Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Kde ty demoliční zvířata sháníte?
Měli jsme v bytě psy i kočku, škodu neudělali žádnou. Průměrné batole je podstatne větší škodič
.
@Anonymní píše:
Spoluzacka z vysky mi nedavno popisovala svoji sousedku se psem v podnajmu. Do prace chodila jen na 2 hodiny. Kdyz prisla, tak se se psem nejdriv 15 minut vitala na chodbe. Porad opakovala psovi dobry den, dobry den a toto prosim 15 minut v kuse, pak se pes / velkej loveckej/ casto pocural na chodbe obcas to vydrzel az do vytahu. Kdyz dosla domu tak jecela co to bylo? Cos to udelal? Ja se zlobim? Porad to opakovala, jecela tak ze to pres zed bylo slyset slovo od slova. Pak se ozyvaly sileny rany a pes knucel. Nasledne vyhazela vse roztrhane / polstare, boty/ na chodbu. Nechala to tam klidne tyden mezi hromadama lahvi od alkoholu. Nasledne odesla. Tenhle tyjatr byl kazdy den skoro 3/4 hodiny. Byla jsem toho jednou isvedkem / pry mirnejsi verze/ a bylo to fakt strasny. Nastesti pak ta sousedka mela opletacky z policii a odstehovala se. Vim ze to pak slavili. Takze pes v byte proc ne ale takto neeeee
Ne, že bych chov zvířat neviděla jako potenciálně problematický, ale myslím, že zde nebyl pes ten hlavní problém.
@bertoldina píše:
Kde ty demoliční zvířata sháníte?Měli jsme v bytě psy i kočku, škodu neudělali žádnou. Průměrné batole je podstatne větší škodič
.
Batole je škodič do té míry, kolik mu rodiče dovolí. Moje děti domácnost nijak nedemolovaly. Demoličního psa seženu hned v sousedním bytě. Po půl roce museli měnit proch.anou podlahu v chodbě. Paní to ještě přišlo vtipné. Štěňátko, no, my ho to nějak nemůžeme odnaučit 🤦🏻♀️
@cverunka píše:
Batole je škodič do té míry, kolik mu rodiče dovolí. Moje děti domácnost nijak nedemolovaly. Demoličního psa seženu hned v sousedním bytě. Po půl roce museli měnit proch.anou podlahu v chodbě. Paní to ještě přišlo vtipné. Štěňátko, no, my ho to nějak nemůžeme odnaučit 🤦🏻♀️
A o zvířatech to neplatí? I u těch dětí je to s rezervou. Kdybych měla jen dceru, tak si taky budu nejspíš myslet, jak je geniálně vychovaná. Jenže ona je jen extrémně sporadana, opatrná a klidná. Jejího bratra mám pres 99% jeho bdeleho stavu pod dozorem a už uvažujeme, ze mu budeme psát seznam veci k uhrazeni
. Je mi prd platné, že se nám daří, aby své koniny neopakoval, vymysli nové.
Dite mi taky doma nic nezničilo, ale návštěva s obyčejným pudlem byla katastrofa. Pes skrabal křesla a pohovku, drapy vytahal chlupy z koberce, co nezvladly děti, které po tom koberci jezdily auticky a všīm možným několik let, rozkousal dětem několik hraček a na zaver, v nestřeženem okamžiku, v kuchyni rozkousal doplněk z drátěneho programu.
A to jsme v tom bytě byli a průběžně psa krotili a snažili se škodám předcházet. Nechci vidět, co takový pes vyvádí, když je v bytě sám. A jak píšu, žádný bojový, dravý pes. Obyčejný stárnoucí pudl.
Do sporu bych v tomhle případě opravdu nešla. Vždy jsme hledali byt, kde pes nevadil. Proč si navzájem dělat zlo 🤷🏻♀️ vždy jsem respektovala přání pronajímatele, však je to jeho byt.
@mado píše:
Pro dobrotu na žebrotu, takhle příbuzná v covidu pronajala pěkný byt, na primluvu kolegy, nějaké samoživitelce v nouzi, za podhodnocenou cenu. Chtěla pomocí.
Do měsíce byl v bytě pes, o kterém dotyčná tvrdila, že ho hlídá babičce. Sousedi si stěžovali na hluk, pes v bytě rozkousal nábytek na míru, pračku a myčku, rozškrabal a pročural podlahy, poškrabal a pokousal vanu a dotyčná se velice divila, že ji nebyla prodloužená smlouva. Škoda byla přes sto tisíc, což ze ženské, která nic nemá, nikdy nic nevybudovala a neumí se v pěkném prostředí chovat, nikdo nevymuže.
A to byl pes s ocelovou držkou? Pokousaná vana
a ještě lepší rozkousaná myčka
Toho psa by paní samoživitelka mohla i pronajímat jako drtiče odpadků.
@puzzlesTB píše:
A to byl pes s ocelovou držkou? Pokousaná vanaa ještě lepší rozkousaná myčka
Plastovou vanu a dvířka myčky prokousal úplně v klidu, bohužel. Byl to takový ten asi bojový, střední s vystrčenou tlamou.
@puzzlesTB píše:
A to byl pes s ocelovou držkou? Pokousaná vanaa ještě lepší rozkousaná myčka
Proč? Soused v bytě měl psa a ten vyhrabal v rozích díry, nechtěl být doma sám. Soused byl lékař, psa bral hodně ven, ale musel do práce. Být byl jeho a byl z toho nešťastný…
@bertoldina píše:
A o zvířatech to neplatí? I u těch dětí je to s rezervou. Kdybych měla jen dceru, tak si taky budu nejspíš myslet, jak je geniálně vychovaná. Jenže ona je jen extrémně sporadana, opatrná a klidná. Jejího bratra mám pres 99% jeho bdeleho stavu pod dozorem a už uvažujeme, ze mu budeme psát seznam veci k uhrazeni. Je mi prd platné, že se nám daří, aby své koniny neopakoval, vymysli nové.
To zvíře bys musela brát denně do práce. To asi může málokdo a nechá ho v bytě. Takže ho pod dohledem nemá, tudíž si pes může dělat, co chce. Děti nenecháš doma celé dopoledne samotné.
Našemu nájemci pes roztrhal pěnové matrace na manželské posteli, a to jej tam měl jenom na návštěvě a na chvilku si odskočil! Současně strhl žaluzie na vnitřních dveřích a rozdrápal tapety na zdech tak, že následné opravy vyšly na vyšší tisíce až nižší desítky tisíc… ![]()
Připadá mi lehce úsměvné, že by někdo šel do sporu za to, že já mu nechci dát k dispozici svůj majetek, ať už z jakéhokoliv důvodu. To snad jen v případě uražené ješitnosti, že se mi chce pomstít, protože bych asi musela platit náklady prohraného řízení. Protože zákony jsou u nás tak deb. ilní, některé, že bych to jako majitel nemovitosti samozřejmě prohrála. O získání TP v pronajaté nemovitosti bez souhlasu, často bez vědomí, majitele,,,o tom radči pomlčet.
Nicméně, kromě té pomsty, co bys tím asi tak získala? Asi bych ti tu smlouvu musela dát, no ale jelikož i normáně dávám smlouvy max na rok, tak za rok bys hledala bydlení nové. Tak jestli by ti to stálo za to…
Já teda pronajímám domek, takže psi mi nevadí,,,teď je tam zrovna paní a psa mi zatajila. Zatajila mi i TP, vyšlo najevo až teď náhodou. Jasně že nepotřebuje moje svolení, ale v rámci základní slušnosti bych to měla vědět. Právě přemýšlím, jestli paní smlouvu na jaře prodloužím,,,né kvůli psovi, ten jako takový opravdu nevadí, ale kvůli tomu okolo…
Jestli bych pronajimala byt, tak v byte pred rekonstukci bych to az tak neresila, ale v byte po rekonstrukci bych zadne domaci mazlicky netolerovala, at pejskati nebo milovnici kocek maji zvire ve svem a nenici byty jinych, ty skody jsou nasobne vetsi nez najem…dokonce jsem
zazila, ze nekteri chteji i reference a kontakty na predchozi ubytovala kvuli referencim tak maji spatne zkusenosti..
@cverunka píše:
To zvíře bys musela brát denně do práce. To asi může málokdo a nechá ho v bytě. Takže ho pod dohledem nemá, tudíž si pes může dělat, co chce. Děti nenecháš doma celé dopoledne samotné.
Není nutné jít na dopoledne do práce, stačí jít na záchod
.
Naše zvířata byla doma sama a nic neprovedla
. Možná věděla, že to není najemni byt
. Nicméně takhle se tu můžeme točit dokola, každý zná nějaké dítě/zvíře, které… A mně se zrovna skodic probudil, tak jdu hlidat
.
@Anik píše:
Připadá mi lehce úsměvné, že by někdo šel do sporu za to, že já mu nechci dát k dispozici svůj majetek, ať už z jakéhokoliv důvodu. To snad jen v případě uražené ješitnosti, že se mi chce pomstít, protože bych asi musela platit náklady prohraného řízení. Protože zákony jsou u nás tak deb. ilní, některé, že bych to jako majitel nemovitosti samozřejmě prohrála. O získání TP v pronajaté nemovitosti bez souhlasu, často bez vědomí, majitele,,,o tom radči pomlčet.Nicméně, kromě té pomsty, co bys tím asi tak získala? Asi bych ti tu smlouvu musela dát, no ale jelikož i normáně dávám smlouvy max na rok, tak za rok bys hledala bydlení nové. Tak jestli by ti to stálo za to…
Já teda pronajímám domek, takže psi mi nevadí,,,teď je tam zrovna paní a psa mi zatajila. Zatajila mi i TP, vyšlo najevo až teď náhodou. Jasně že nepotřebuje moje svolení, ale v rámci základní slušnosti bych to měla vědět. Právě přemýšlím, jestli paní smlouvu na jaře prodloužím,,,né kvůli psovi, ten jako takový opravdu nevadí, ale kvůli tomu okolo…
No jako podraz s tim TP to je pekny, asi bych si to poradne rozmyslela…